22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Με «Αρκούδα» και… Βαυαρούς (vids)

Τα 2/3 της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκαν και επίσημα, με τις ελληνικές ομάδες να μην τα καταφέρνουν στις αποστολές τους και τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου να είναι οι μοναδικές που πήραν «διπλό», καθένα με σπουδαία σημασία, ακόμη και για τους εκπροσώπους μας.

Η Μπάγερν Μονάχου προχωρά... ολοταχώς για οκτάδα, μετά και την απόδραση από τη Μόσχα με 71-60 απέναντι στην Χίμκι. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας συνήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο, απέκρουσαν το μικρό ενθουσιασμό που έδειξε η ρωσική ομάδα, στο ντεμπούτο του Ρίμας Κουρτινάιτις και έφτασαν άνετα στο θετικό αποτέλεσμα, που τους κρατά σε θέση ισχύος.

Η Νταρουσάφακα πήρε την τρίτη φετινή της νίκη με 80-75 και προκάλεσε πισωγύρισμα στην Μπασκόνια. Η ισπανική ομάδα άφησε το δικαίωμα στην αντίπαλό της να πιστεύει πως μπορούσε να κάνει τη «ζημιά» και το πλήρωσε, με το... ονόρε των Τούρκων απλώς να γίνεται λίγο πιο μεγάλο, την ώρα που οι ηττημένοι μπορεί στο τέλος να «κουβαλούν» ένα πολύ κακό αποτέλεσμα.

Κι άλλος Ισπανός... υποτάχθηκε στην Ποντγκόριτσα, με την Μπουντούτσνοστ να επικρατεί της Γκραν Κανάρια με 75-70. Οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα, στο δεύτερο παιχνίδι του Κροάτη στον πάγκο της ομάδας, ήταν εκείνοι που έπεισαν στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν την έκτη φετινή τους νίκη, κρατώντας έστω ισχνές μαθηματικές ελπίδες, αν και η παρουσία τους ήδη πρέπει να θεωρείται πολύ καλή για τα δεδομένα τους.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε αντίδραση μεγάλης ομάδας και πέρασε από την έδρα της Μπαρτσελόνα με 84-76. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είδε τους Καταλανούς να τα κάνει όλα εξαιρετικά για 30 λεπτά σχεδόν, αλλά η ατομική ποιότητα και η προσωπικότητα των παικτών της, έδωσαν τις απαραίτητες λύσεις, για να φύγει νικήτρια και να μείνει ξεκάθαρα στο γκρουπ των τριών μεγάλων δυνάμεων, μαζί με Φενέρ και Ρεάλ.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Πέμπτη 24/1:

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 90-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 84-75
Αρμάνι Μιλάνο-Ζαλγκίρις 80-70
Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές 92-84

Παρασκευή 25/1:

Χίμκι-Μπάγερν Μονάχου 60-71
Νταρουσάφακα-Μπασκόνια 80-75
Μπουντούτσνοστ-Γκραν Κανάρια 75-70
Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-84

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ