23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετρίως… μέτριος ξανά

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα σε ένα ακόμα παιχνίδι και υποτάχθηκε φυσιολογικά στην ανωτερότητα της Μπασκόνια στη Βιτόρια (82-66), πέφτοντας θύμα του τρομερού Τόρνικε Σενγκέλια και του γίγαντα Γιουσούφα Φολ, που σκέπασε τα καλάθια.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον αγώνα και διατηρούσε την επαφή του με το σκορ όσο η Μπασκόνια έπαιζε με σέντερ τον Έρικ. Οι "ερυθρόλευκοι" ακουμπούσαν την μπάλα στη ρακέτα, όπου ο Πρίντεζης κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Μιλουτίνοφ έδιναν λύσεις, ενώ στην άμυνα με την εξαίρεση του Σενγκέλια, που έκανε ζημιά από το ξεκίνημα, δεν κινδύνευαν από άλλον παίκτη. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 14-12 στο 5', παρότι είχε από την αρχή πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, όμως ο Τσέρι και ο Πολ βοηθούσαν απο την περιφέρεια.

Από τη στιγμή, όμως, που πέρασε στο παιχνίδι ο γίγαντας Φολ αντί του Έρικ, το σκηνικό άρχισε να αλλάζει. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μπει στη ρακέτα, γιατί εκεί παραμόνευε το... θηρίο, το οποίο από την άλλη μεριά του παρκέ έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ και έδωσε λύσεις και στο σκοράρισμα στην Μπασκόνια, που σταδιακά ξέφυγε στο σκορ. Στο 14' προηγήθηκε με 32-23 με τρίποντο του Γκαρίνο και δύο λεπτά αργότερα η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους (36-25), καθώς ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια κατάρρευσης, με την επίθεσή του να έχει πάθει αφλογιστία και την άμυνά του να εμφανίζει πολλά κενά.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν τυχεροί, διότι η Μπασκόνια εμφανίστηκε σε πολλές περιπτώσεις επιπόλαια στην επίθεση και ήταν άστοχη στα τρίποντα, έτσι δεν κατάφερε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την υπέρ της διαφορά. Κι αυτό το πλήρωσε, διότι στο τελευταίο δίλεπτο οι Τσέρι, Σπανούλης και Πολ ευστόχησαν σε τρία συνεχόμενα και αναπάντητα τρίποντα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πλησιάσει από το... πουθενά στο καλάθι (38-36). Ωστόσο το ημίχρονο έληξε με 41-36, καθώς στην εκπνοή του ο Σενγκέλια ευστόχησε σε τρίποντο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός φάνηκε να ελέγχει λίγο καλύτερα το αμυντικό ριμπάουντ, ωστόσο ήταν άστοχος στην επίθεση και εξακολουθούσε να μην μπορεί να πλησιάσει το αντίπαλο καλάθι ελέω Φολ. Συν τοις άλλοις ο Πρίντεζης ήταν αδύνατο να σταματήσει τον Σενγκέλια, που έκανε μεγάλη ζημιά, έτσι η Μπασκόνια σιγά σιγά αποκατέστησε το διψήφιο προβάδισμά της στο 36'.30'' (54-43), ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 58-49.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με την Μπασκόνια αποφασισμένη να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Με τον Σενγκέλια να κάνει θραύση κι ένα τρίποντο του Βιλντόζα προηγήθηκε με 65-49 και λίγο αργότερα με 67-51, όμως ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε. Ο Ρούμπιτ βρήκε χώρο στη ρακέτα απόντος του Φολ και έδωσε λύσεις και στη συνέχεια ο Πολ με το μακρινό του σουτ έφερε τον Ολυμπιακό στο -8 (69-61) στο 34' αναθερμαίνοντας τις ελπίδες του για ανατροπή.

Όμως ο Σενγκέλια ήταν ασταμάτητος. Με πέντε σερί πόντους κράτησε όρθια την Μπασκόνια και ο Χένρι με τρίποντο επανέφερε τη διαφορά στους 13 πόντους (77-64) 3,5 λεπτά πριν απο το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιχειρήσει νέα ανατροπή. Είχε ξεμείνει από δυνάμεις, στο μεταξύ είχε επιστρέψει και ο Φολ, που σκέπασε ξανά τα καλάθια, έτσι η Μπασκόνια έφτασε μάλλον άνετα στη νίκη με 82-66.

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδοτο για τους Τόρνικε Σενγκέλια και Γιουσούφα Φολ, που ήταν τα κλειδιά της νίκης της Μπασκόνια. Ο πρώτος με 25 πόντους και 3 ασίστ ήταν ασταμάτητος στην επίθεση και κράτησε όρθια την ομάδα του σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Ο δεύτερος ήταν το κλειδί για τη διαφορά που πήρε η Μπασκόνια στο πρώτο ημίχρονο και με την οποια έγινε αφεντικό του αγώνα. Σάρωσε τα ριμπάουντ, θωράκισε τη ρακέτα της ομάδας του, ενώ παράλληλα έδωσε και κάποιες επιθετικές λύσεις.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Φολ και Σενγκέλια μάζεψαν οι δυο τους ένα ριμπάουντ λιγότερο απ' όσα όλος ο Ολυμπιακός! 25 αυτοί, 26 όλος ο Ολυμπιακός. Ο δε Φολ μάζεψε μόνος του όσα επιθετικά ριμπάουντ μάζεψαν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού (6).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ