20 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Μεγαλώνει εμπορικά, θέλει να μικρύνει αγωνιστικά το ΝΒΑ

Σαρωτικές αλλαγές φαίνεται διατεθειμένος να κάνει ο Άνταμ Σίλβερ στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ανατρέποντας τα δεδομένα που ισχύουν εδώ και δεκαετίες.

Ο κομισάριος της διοργανώτριας αρχής του «μαγικού κόσμου» φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στη λίγκα, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική. Αναγνώρισε, μάλιστα, πως τα ογδόντα δύο παιχνίδια που δίνουν οι ομάδες στην κανονική περίοδο είναι πάρα πολλά, ενώ αναφέρθηκε και στα τέσσερα δωδεκάλεπτα. «Το σύστημα διεξαγωγής που έχουμε αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μία σεζόν 82 αγώνων και δεν υπάρχει κάτι μαγικό γύρω από αυτό. Μου αρέσουν οι παραδόσεις, αλλά από την άλλη πλευρά το σύστημα είναι πενήντα ετών. Αυτός είναι ο λόγος που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κοιτάξω διαφορετικών ειδών συστήματα διεξαγωγής, εναλλακτικά τουρνουά μέσα στη σεζόν για παράδειγμα. Υποθέτοντας ότι οι παίκτες θα παίξουν 82 αγώνες, ίσως θα έπρεπε κάποιοι εξ αυτών να είναι για την κανονική περίοδο και να υπάρξουν δύο άλλα τουρνουά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ίσως θα έπρεπε να δούμε και τα λεπτά των αγώνων. Στο παγκόσμιο μπάσκετ και στο κολεγιακό πρωτάθλημα οι αγώνες παίζονται στα σαράντα λεπτά. Αυτά είναι πράγματα που κοιτάμε συνεχώς», ανέφερε αρχικά ο 56άχρονος αξιωματούχος.

Διευκρινίζοντας για τα εναλλακτικά τουρνουά, που έχει στο μυαλό του, συμπλήρωσε: «Γνωρίζω ότι για τους περισσότερους Αμερικανούς αυτό είναι πολύ ξένο, επειδή δεν έχουν συνηθίσει να έχουν διαφορετικούς στόχους κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στο διεθνές ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί χρόνος να δημιουργήσουμε νέες παραδόσεις, επειδή αρχικά η αντίδραση θα είναι ότι ουδείς ασχολείται ποιος θα κερδίσει δύο εναλλακτικά τουρνουά. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι το πρωτάθλημα. Τα 82 παιχνίδια είναι πάρα πολλά για τους παίκτες. Το δέχομαι αυτό και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε».

Όλα αυτά τη στιγμή που, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1946, το ΝΒΑ ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας του «Forbes» με τη συνολική αγοραστική αξία των ομάδων, ξεπερνώντας το MLB. Ενώ το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το NFL παραμένουν πρώτα και με διαφορά, με 2,6 δισ. δολάρια ανά οργανισμό, το ΝΒΑ πέρασε δεύτερο με μ.ό. 1,9 δισ. δολάρια, με τις ομάδες του μπέιζμπολ να έχουν μ.ό. αγοραστικής αξίας 1,7 δισ. κι εκείνες του χόκεϊ επί πάγου (NHL) 630 εκατ. δολάρια. Οι Νιου Γιορκ Νικς, παρά την αγωνιστική πτώση τους, παραμένουν στην κορυφή -για τέταρτη διαδοχική χρονιά- με αγοραστική αξία 4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό με θέμα τις επιχειρήσεις. Δεύτεροι είναι οι Λος Άντζελες Λέικερς (3,7 δισ. δολάρια) και τρίτοι οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (3,5 δισ. δολάρια).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ