21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μεγάλο διπλό του Ερυθρού στη Μαδρίτη (vid)

Μεγάλη νίκη, η οποία έμοιαζε ότι θα έρθει πιο εύκολα, αλλά εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία λεπτά για τον Ερυθρό Αστέρα, που επικράτησε με 79-77 της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «WiZink Center» στο πλαίσιο εξ'αναβολής αναμέτρησης για την 19η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς πέτυχε την μόλις 7η φετινή της νίκη στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα υποχρέωσε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο στην 7η της ήττα. 

Ο Κόρι Ουόλντεν με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές, αλλά MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Όγκνιεν Ντόμπριτς, ο οποίος είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα. 

To παιχνίδι τους είχε αρχικά αναβληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας Φιλομένα που έπλητε τη Μαδρίτη και δεν επέτρεψε στην αποστολή των Σέρβων να ταξιδέψουν στην Ισπανία.

Στον πρώτο γύρο, ο Ερυθρός είχε και πάλι τα ηνία για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά η Ρεάλ είχε καταφέρει τότε να κάνει την ανατροπή και φύγει με το διπλό (73-67) από τη Σερβία. 

Με τον Κόρεϊ Ουόλντεν να δείχνει με το «καλημέρα» τις ορέξεις του, ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και έχτισε μια μικρή διαφορά (13-7), την οποία οι γηπεδούχοι τελικά ροκάνισαν στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-21).

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά (31-28) αλλά δεν κατάφεραν να εδραιωθούν στο ρόλο του οδηγού. Ο Ουόλντεν με 16 πόντους και ο Όγκνιεν Κούζμιτς που είχε επιβαρυνθεί κατά κύριο λόγο με το μαρκάρισμα του Ουόλτερ Ταβάρες, βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 45-40. 

Ο Πάμπλο Λάσο έριξε στη μάχη και πάνω στον Ουόλντεν τον Τζέφρι Τέιλορ, με το κόλπο να λειτουργεί και τη Ρεάλ να μειώνει εκ νέου σε 52-50. Η μεγάλη ευστοχία των φιλοξενούμενων πίσω από τα 6.75μ μέχρι εκείνο το σημείο (9/18, 50%) έδωσαν στους Σέρβους αέρα 8 πόντων, 66-58, πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου. 

Τρία λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Ρεάλ για να βρει για πρώτη φορά σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Τέιλορ με τρίποντο μείωσε σε 70-61 και οι Ισπανοί επιστράτευσαν την άμυνα ζώνης. Ρούντι και Κάρολ βρήκαν επίσης στόχο από την περιφέρεια και μείωσαν σε 74-69, 3'14" πριν το φινάλε. Ο Ερυθρός είχε κολλήσει στο σκοράσιμα.

Σε μια περίεργη φάση, ο Ρούντι προσγειώθηκε άσχημα στο παρκέ και χτύπησε στη μέση του, αποσπώντας αντιαθλητικό φάουλ από τον Λάζιτς. Ο Τόμπικνς έγραψε το 76-73 από τη γραμμή των βολών με 1'01" να απομένει στο χρονόμετρο, αφού ο Φερνάντεθ αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ένα εύστοχο σετ βολών ακολούθησε για τον Ουόλντεν (78-73), που δεν είχε σκοράρει καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Ξανά βολές από Κάρολ και Λαπροβίτολα για το 78-77. 1/2 για τον Κολόμ και την τελευταία επίθεση 5.6 δευτερολέπτων για τους Μαδριλένους. Ο Κάρολ επιχείρησε ένα σουτ αλλά δε βρήκε στόχο!

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-45, 58-66, 77-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ