26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μαύρη Θύελλα», η επιστροφή! (vids+pics)

Στη Γ' Εθνική βρίσκεται και πάλι η Kalamata BC, η οποία κέρδισε τον τίτλο με «σκούπα» κόντρα στον ΓΣ Μεσσήνης και απέδειξε, ότι το όραμα της ομάδας που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια, παραμένει έντονο στις τάξεις της ομάδας.

«Και στην Α' θα ανέβει ξανά», καταλήγει ένα σύνθημα των οργανωμένων οπαδών της Καλαμάτας για το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, κάτι που σε μία... διαφορετική διάσταση έγινε πράξη στο μπάσκετ. Κι αυτό, γιατί οι παίκτες του Αντώνη Κούτρη κατάφεραν με δύο «σκούπες» να επιστρέψουν στη Γ' Εθνική, «καθαρίζοντας» χθες (25/4) στην Τέντα τον ΓΣ Μεσσήνης με 72-69, κατακτώντας για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια τον τίτλο στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και δίνοντας... αφορμή για να ξεκινήσει το «πάρτι», που ασφαλώς συνεχίστηκε και εκτός γηπέδου με νυχτερινή έξοδο της ομάδας.

Οι «μελανόλευκοι», αναφορικά με το παιχνίδι, είχαν ξεκινήσει δυναμικά, προηγούμενοι στο 9ο λεπτό με διαφορά δέκα πόντων (21-11) και έκτοτε δεν έχασαν ποτέ επί της ουσίας τον έλεγχο. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι δεν ήταν μαχητικότατη η ομάδα της Μεσσήνης, η οποία πάλευε «με νύχια και με δόντια» για την ανατροπή, έχοντας τον Παλαμίδη σε εξαιρετική ημέρα, «πυροβολώντας» διαρκώς από μακριά, με τον Πολυζωγόπουλο επίσης να παλεύει να κρατήσει τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ. Οι λύσεις που έδωσε, όμως, ο συγκλονιστικός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνδυασμό με τη βοήθεια που πρόσφερε η εμπειρία των Γεωργανά, Κουτίβα, Τσικούρη και Κούτρη προς το τέλος, κρατούσαν μόνιμα μπροστά τη «Μαύρη Θύελλα», με το γκολ-φάουλ του Γεωργανά για το 72-66 στα τελευταία δευτερόλεπτα να αποτελειώνουν κάθε ελπίδα της Μεσσήνης.

Αξίζει να αναφερθεί η τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Πολυζωγόπουλος σκόραρε τρίποντο στη λήξη, ενώ είχε κάνει... σήμα στον Γιαννακόπουλο, ότι δε θα εκδηλώσει επίθεση. Η φάση αυτή, βέβαια, δεν μπόρεσε να αποπροσανατολίσει τους παίκτες της Καλαμάτας από τους πανηγυρισμούς τους.

Όλα αυτά, σε μία χρονιά με ουκ ολίγες δυσκολίες για την Kalamata BC, η οποία στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου δεν είχε στη διάθεσή της τον αρχηγό, Γιώργο Γιαννουκάκη, με τους Τσικούρη-Μαθιόπουλο-Κούτρη-Γεωργανά-Τσιγαρίδη να αντιμετωπίζουν επίσης αρκετά προβλήματα, αν και ο Μαθιόπουλος «σφίγγοντας τα δόντια» δεν έχασε παιχνίδι όλη την χρονιά. Κάπως έτσι, πήραν αρκετές ευκαιρίες οι νεαροί Μιχόπουλος, Αντωνόπουλος, Καρούτας, Παθιάκης και Σιδέρης, που ανταποκρίθηκαν σε κάθε περίπτωση.

Τον αγώνα παρακολούθησαν φυσικά, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης, και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης και νυν μέλος της, Γιάννης Κουτραφούρης.

Διαιτητές: Αναστόπουλος-Κυριακόπουλος-Νάστος
Δεκάλεπτα: 21-16, 38-33, 56-49, 72-69
Kalamata BC (Κούτρης): Μιχόπουλος 6, Μαθιόπουλος 7, Τσιγαρίδης, Παθιάκης 2, Γιαννακόπουλος 20 (2), Γεωργανάς 14, Τσικούρης 7, Κούτρης 7 (1), Κουτίβας 9
ΓΣ Μεσσήνης (Μπακογιάννης): Μπακογιάννης 3, Πολυζωγόπουλος 22 (5), Σπυρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Τόσκα, Μιχαλόπουλος 14, Παλαμίδης 12 (2), Χλέπας 2, Αντωνόπουλος 8 (1), Στωϊκίδης 2, Σαμπαζιώτης 4

Δείτε εδώ οπτικοακουστικό υλικό, από τον φακό του Παναγιώτη Μουστάκη και την επίσημη σελίδα της Kalamata BC:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ