21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ματιές» σε Ουίλμπεκιν ο «Ζοτς»

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έκανε μία «μαγική» σεζόν, οδηγώντας την Νταρουσάφακα στην κατάκτηση του Eurocup, με την Φενέρ να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του, αν και πρέπει να... τσούξει οικονομικά, για να τον αποκτήσει.

Πριν από τρία χρόνια, θυμόμαστε τον Σκότι Ουίλμπεκιν να αγωνίζεται στα μέρη μας, όταν τον είχε φέρει στις τάξεις της η ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα, στην προσπάθεια της τότε να ορθοποδήσει και πάλι στα υψηλότερα «πατώματα» του ελληνικού μπάσκετ. Σήμερα, ο Αμερικανός με βοσνιακό διαβατήριο έχει γίνει... talk of the town στη γειτονική Τουρκία και όχι άδικα, αφού στα χέρια του Ντέιβιντ Μπλατ έχει γίνει ένας απόλυτος ηγέτης, οδηγώντας την Νταρουσάφακα στην κατάκτηση του Eurocup, όπου κατέγραψε τον «ιλιγγιώδη» μέσο όρο των 19.7 πόντων ανά αγώνα, μαζί με 2.4 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και μόλις 1.8 λάθη σε 31:52 λεπτά συμμετοχής.

Αριθμοί εντυπωσιακή και μία επιβλητική, πλέον, παρουσία στο παρκέ, που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορες ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα. Ο λόγος, συγκεκριμένα, γίνεται για την Φενέρμπαχτσε, η οποία μοιάζει να τον έχει βάλει ήδη στο «ραντάρ» της, εν όψει του καλοκαιριού. Πριν καν ολοκληρωθεί η χρονιά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοιάζει ήδη να επιθυμεί να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του, αντικαθιστώντας τον Μπόμπι Ντίξον.

Μπορεί να χρειαζόμαστε ακόμη αρκετό καιρό, μέχρι να τελεσιδικήσει αυτή η ιστορία, αλλά σε περίπτωση όπου όντως η πρωταθλήτρια Ευρώπης θελήσει να τον αποκτήσει, οφείλει να «ματώσει» οικονομικά. Κι αυτό, γιατί η Νταρουσάφακα έχει θέσει υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης, χώρια το συμβόλαιο που λογικά θα ζητήσει ο Ουίλμπεκιν. Αν όμως ο «Ζοτς» θέλει έναν παίκτη, όλοι ξέρουμε ποια είναι συνήθως η κατάληξη...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ