29.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρκόπουλος: “Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να συνεχίσουμε”

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Κι αν όχι άμεσα, την μαθαίνεις έμμεσα, μέσω ερώτησης που μπορεί να κάνει ο μικρός. Όπως ο πιτσιρικάς στο καλοκαιρινό Sports Camp της ΧΑΝΘ, που ρώτησε τον Σούλη Μαρκόπουλο γιατί έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Και του έδωσε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημοσίως επί του θέματος:

"Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να συνεχίσουμε παρέα", ήταν η λιτή πλην περιεκτικότατη απάντηση του Σούλη, ο οποίος έριξε την ευθύνη για το "διαζύγιο" εξ ολοκλήρου στον ΠΑΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός δεν ήθελε να φύγει. Άλλωστε είχε συμβόλαιο.

Άλλα περί ΠΑΟΚ δεν είπε ο Σούλης. Θυμήθηκε όμως πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ: «Ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο, μετά σε ηλικία 15 ετών στράφηκα στο μπάσκετ και θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που ακολούθησα αυτό τον δρόμο». Και εξήρε το ρόλο που έπαιξε η ΧΑΝΘ στην απόφασή του αυτή:

«Η ΧΑΝΘ για μένα σημαίνει πολλά. Πιτσιρικάς ξεκινούσα με τα πόδια μαζί με τον Λάκη Λόρτο από τις 40 Εκκλησιές, είχαμε γραφεί ως μέλη για να μπορούμε να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παίζουμε κάποιες ώρες. Η πρώτη εικόνα από το ιστορικό ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ ήταν έντονη, ήταν μια αθλητική κυψέλη και έπαιξε  αυτή η εικόνα μέσα μου καθοριστικό ρόλο στο να κάνω στροφή προς το μπάσκετ, γιατί μέχρι κάποια ηλικία έπαιζα πολύ ποδόσφαιρο και μάλιστα ήμουν και καλός. Οι γονείς μου όμως δεν ήθελαν να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα.

Το γήπεδο της ΧΑΝΘ μου δημιουργούσε δέος, έχω δει μεγάλες μορφές του μπάσκετ να παίζουν εδώ. Δεν θα ξεχάσω την εντύπωση που μου είχε κάνει το ταλέντο του Κοντοβουνίσιου, ήταν φοβερός, δεν θα ξεχάσω την φοβερή ομάδα του Παγκρατίου που έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα αλλά και φοβερά ντέρμπι ΑΡΗ-ΠΑΟΚ. Πιτσιρικάδες σκαρφαλώναμε πολλές φορές και μπαίναμε στο γήπεδο από τον κινηματογράφο «Ζέφυρο» που ήταν πίσω από το γήπεδο. Έχω πολλές αναμνήσεις κι ως παίκτης. Εδώ πανηγυρίσαμε την άνοδο μας με τον Όλυμπο με προπονητή τον Ροδόπουλο απέναντι στην φοβερή τότε ομάδα της Καλαμαριάς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ