25.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Μαλεντόν στο Basketa.gr: «Θέλω να παίζω στο ΝΒΑ του χρόνου κιόλας»

Τεό Μαλεντόν. Ένα όνομα που ενδεχομένως τώρα να μην λέει πολλά, όμως, τα μέχρι στιγμής  δείγματα γραφής του, δείχνουν ότι θα μας απασχολήσει έντοντα τα επόμενα χρόνια. 

Ο λόγος για τον μόλις 18 χρονών (γεννημένος στις 12 Ιουνίου του 2001) Γάλλο γκάρντ της Βιλερμπάν, που σε 15 συμμετοχές στην Euroleague την παρθενική του σεζόν μετράει κατά μέσο όρο 7.5 πόντους, με 1.9 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ σε 17:58" λεπτά συμμετοχής.

Ο λόγος, για το νέο ανερχόμενο αστέρι του γαλλικού μπάσκετ, που έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (24/01), με 19 πόντους (3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/5 βολές) σε κάτι λιγότερο από 20' λεπτά συμμετοχής, ενώ μερικές μέρες πριν είχε πετύχει ρεκόρ καριέρας με τις 10 ασίστ που μοίρασε κόντρα στην Εφές

Προέρχεται από μπασκετική οικογένεια, αφού τόσο η μητέρα του Σίλβι, όσο και ο πατέρας του Κλόντ έπαιζαν μπάσκετ στη Γαλλία. Ο ίδιος ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 3 ετών, ενώ στις 6 Οκτωβρίου του 2018, έγινε ο νεότερος παίκτης μετά τον Τόνι Πάρκερ, (που τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας) που συγκεντρώνει πάνω από 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγισης σε παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος.

Aκόμη, στο παλμαρέ του, έχει ένα χρυσό μετάλλιο, από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Adidas Next Generation Tournament με την Centre Federal du Basket-Ball το 2017 και ένα χρυσό μετάλλιο με την U-16 της Γαλλίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το ίδιο έτος. 

Το Basketa.gr βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του μετά το φινάλε της αναμέτρησης της Βιλερμπάν με τον Παναθηναϊκό για την θετική του εμφάνιση, την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς αλλά και τα μελλόντικά του πλάνα. 

-Για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βιλερμπάν στον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό και ότι πέτυχε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με τους 19 του πόντους.

«Ουσιαστικά αυτό δεν σημαίνει τίποτα από τη στιγμή που χάσαμε. Σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι τώρα, είμαι πιο συγκεντρωμένος στις ομαδικές νίκες, παρά στα ατομικά μου στατιστικά. Προφανώς και θέλω να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ, αλλά αν στο τέλος της ημέρας, η ομάδα χάνει, εγώ δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος». 

-Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς Μίτροβιτς και να παίρνει τόσο χρόνο συμμετοχής, σε τόσο νεαρή ηλικία. 

«Κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Κάθε φορά που ήμουν στο γήπεδο, είτε αυτό ήταν στην προπόνηση, είτε σε κάποιο παιχνίδι, έπρεπε να δείχνω πόσο πολύ το θέλω, πόσο σκληρά προσπαθώ και ότι μπορώ πραγματικά να προσφέρω κάτι στην ομάδα. Προφανώς, κάθε μέρα δεν είναι ίδια και υπήρχαν φορές που τα πράγματα δεν έβγαιναν έτσι όπως τα ήθελα, αλλά δεν τα παράτησα ποτέ, συνέχισα να προσπαθώ και τώρα ανταμείβομαι». 

-Για το ποια ομάδα ή ποιος παίκτης τον έχει δυσκολέψει περισσότερο σε αυτή την πρώτη του επαφή με τη Euroleague. 

«Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, αλλά νομίζω η Εφές και ο Λάρκιν, που σκόραρε 29 πόντους εναντίον μας την προηγούμενη αγωνιστική (σσ. 17/01). Απλά δεν βρίσκαμε τρόπο να τον σταματήσουμε».

-Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης στη διοργάνωση που να θαυμάζει και να θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του. 

«Προσωπικά όχι. Στην ανάλυση πριν από κάθε ματς κοιτάζουμε κάθε παίκτη και σίγουρα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αθλητές στην διοργάνωση, απλά δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιον για πρότυπο. Προτιμώ να αναπτύξω το δικό μου στυλ παιχνιδιού».

-Για το ποια είναι τα μελλοντικά του πλάνα και αν σκέφτεται το ΝΒΑ. 

«Εννοείται ότι σκέφτομαι το ΝΒΑ. Πιστεύω ότι πρέπει να το κυνηγήσω από νωρίς, για να προσαρμοστώ στις συνθήκες και τις απιτήσεις. Θέλω να παίζω και σκοπεύω να βρίσκομαι εκεί του χρόνου κιόλας». 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ