24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει» (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τη φετινή πορεία της Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία προσπαθεί αν βρει τη λύση στο πρόσωπο του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι οι διοικούντες την «ομάδα του λαού» δεν δίστασαν να δώσουν πάρα πολλά χρήματα ούτως ώστε να μην χαλάσουν κανένα μεταγραφικό χατίρι στον προπονητή. Αυτό που έφτιαξε όμως ο Νέβεν Σπάχια ήταν έκτρωμα, με τους παίκτες να μην αποδίδουν καθόλου καλά. Η μία «σφαλιάρα» διαδεχόταν την άλλη και στην έβδομη εβδομάδα οι Ισραηλινοί είχαν μόλις μία νίκη... Ο Κροάτης απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε να καθοδηγήσει ένα σύνολο με αρκετούς ταλαντούχους παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να πειστούν να παίξουν άμυνα. Ο Έλληνας τεχνικός έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ανοδική πορεία του κλαμπ έχοντας πανηγυρίσει τέσσερις φορές στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια. Πλέον η Μακάμπι έχει ρεκόρ 5-10 και ονειρεύεται μία καλύτερη πορεία στον δεύτερο γύρο.

Τα… highlights

Σε μία τόσο κακή πορεία ενός συλλόγου είναι δύσκολο να βρεις κάποιες καλές στιγμές. Παρ’ όλα αυτά το σημαντικότερο για τη Μακάμπι ήταν το σερί νικών που έκανε και το οποίο αναπτέρωσε το ηθκό των αθλητών. Πιο μεγάλη νίκη βέβαια ήταν η τελευταία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, όταν κατάφεραν οι γηπεδούχοι να παίξουν με ψυχή και να κάμψουν έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο όπως οι πρωταθλητές Ιταλίας.

Το αστέρι

Ως όνομα, το μεγάλο αστέρι των Ισραηλινών δεν είναι άλλος από τον Ταρίκ Μπλακ. Ο Αμερικανός σέντερ με σημαντική θητεία στο ΝΒΑ αποκτήθηκε για να δώσει ποιότητα και δύναμη στη ρακέτα. Τελικά έχει απουσιάσει από αρκετούς αγώνες λόγω τραυματισμού. Εκείνος που αποτελεί τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας είναι ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ Σκότι Ουίλμπεκιν, καθώς αποτελεί την πιο σίγουρη λύση στο σκοράρισμα.

Η εκτίμηση

Δυστυχώς εξαιτίας του κακού ξεκινήματος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, το τρένο για την οκτάδα μοιάζει ήδη χαμένο και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν προλάβει να μπει στα πλέι οφ. Η εκτίμησή μας κάνει λόγο για μία θέση μεταξύ της δέκατης και της δωδέκατης.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!

https://www.youtube.com/watch?v=F5MAV-tTpCc
https://www.youtube.com/watch?v=vJ1kE6lkc6E



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ