26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μαέστρος» Καλάθης, πράσινη «ορχήστρα» στην Αγία Πετρούπολη

Με τον Νικ Καλάθη να μοιράζει ασίστ για... πλάκα στους συμπαίκτες του, ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 89-79 κι επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει πλέον ρεκόρ 2-2, ενώ οι πρωτάρηδες Ρώσοι έπεσαν στο 1-3. Την επόμενη εβδομάδα το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει αρχικά τη Χίμκι στη Ρωσία στις 29/10 και δύο ημέρες αργότερα (31/10) την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ.

Προβληματικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση, καθώς στο πρώτο λεπτό βρέθηκε να χάνει 5-0, ενώ κυνηγούσε στο σκορ μέχρι το 9', όταν ένα λέι απ του Ντεσόν Τόμας τον έβαλε μπροστά με 20-18, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με το υπέρ του 22-20.

Νωθρά μπήκαν και στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου οι «πράσινοι» οι οποίοι έμειναν πίσω 26-24 στο 13', όμως σ' εκείνο το σημείο έκαναν επιμέρους σκορ 10-2 και προσπέρασαν 34-28 (16'), με τον Χοάν Πλάθα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Αυτό είχε αποτέλεσμα, καθώς διαδοχικά τρίποντα του Άντριου Αλμπισί έφεραν τις δύο ομάδες στην ισοπαλία (38-38), πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με 40-38 για την ελληνική ομάδα, με το καλάθι του Τόμας να κρίνεται οριακά εκπρόθεσμο και να μην γίνεται το 42-38.

Το «τριφύλλι» μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ανώτερο από τους αντιπάλους του αλλά υστερούσε ξανά στα ριμπάουντ, καθώς ήταν 21-14 υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν μαζέψει και 7 επιθετικά, εκ των οποίων τα 5 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Εντυπωσιακά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και κατόρθωσε να ξεφύγει με διαφορά δέκα πόντων σε τρεις περιπτώσεις (55-45, 57-47, 59-49), με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να σταματήσουν στην άμυνά του, τους πρωταθλητές Ελλάδας και ο Πλάθα πήρε τάιμ άουτ στο 26'. Ένα λεπτό μετά οι «πράσινοι» είχαν προβάδισμα 14 πόντων με τον Τζίμερ Φριντέτ να είναι «καυτός», αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και παρά τις πολλές χαμένες βολές τους έκαναν σερί 9-0 -χωρίς ο Αργύρης Πεδουλάκης να καλέσει τάιμ άουτ- και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 60-65 και όλα ήταν ανοιχτά.

Το σύνολο του Πλάθα μείωσε 62-65, όμως σε αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενοι φόρτσαραν ξανά και ξέφυγαν 67-75, όμως φτηνά λάθη επέτρεψαν στη Ζενίτ να πλησιάσει 73-77 στο 36' και ο «Άρτζι» πήρε τάιμ άουτ. Στα 100'' πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα 83-78 και μόνο αν... αυτοκτονούσε θα έχανε ένα ακόμα δικό του παιχνίδι. Αυτή τη φορά δεν το έκανε και πήρε το διπλό με 89-79.

Ο «ΜΑΕΣΤΡΟΣ»: Ο Τζίμερ Φριντέτ πήρε το... όπλο του στη Ρωσία και ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 22 πόντους, ο Ντεσόν Τόμας πρόσθεσε 17, όμως ο άνθρωπος που έκρινε τον αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός των «πράσινων» σκόραρε οκτώ πόντους αλλά μοίρασε 15 ασίστ και μάζεψε και 5 ριμπάουντ... Ήταν ο... μαέστρος των νικητών, ενώ για τους ηττημένους ο Ματέους Πονίτκα σημείωσε 16 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός εμφάνισε την «πληγή» του που δεν μπορεί να γιάνει... Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν με 36 ριμπάουντ, ενώ το «τριφύλλι» είχε 28, με τη Ζενίτ να μαζεύει και 15 επιθετικά «σκουπίδια» ανανεώνοντας συνεχώς τις επιθέσεις της. Σπουδαία η ελληνική ομάδα στην αναλογία των ασίστ/λαθών, καθώς μοίρασε συνολικά 27 ασίστ, υποπίπτοντας μόλις σε 8 λάθη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ