19.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μία παράταση ίσον… καμία στο Champions League (vids+pics)

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει η φετινή σεζόν στο Basketball Champions League, με πλούσιο θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Τρεις αγώνες έχουν κριθεί μέχρι στιγμής, σε αυτές τις δύο αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί, στη δεύτερη παράταση, όσες δηλαδή είχαν σημειωθεί και στις δύο σεζόν που προηγήθηκαν. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε της Νίμπουρκ στην Τσεχία ύστερα από 50’, τόσο χρόνο χρειάστηκε και η Βενέτσια για να κάμψει την αντίσταση της Χάποελ Χολόν στην Ιταλία, ενώ στο πλαίσιο της πρεμιέρας στη δεύτερη παράταση κρίθηκε το Νίζνι Νόβγκοροντ-Αβελίνο, με νικητές τους φιλοξενούμενους. Το BCL δημοσίευσε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία από τους αγώνες του διημέρου 16-17/10, τα οποία μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω…

Νίμπουρκ είχε 60 ριμπάουντ απέναντι στην ΑΕΚ, που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.
Φρίμπουρκ Ολιμπίκ είχε 22 επιθετικά ριμπάουντ κόντρα στην Οπάβα, αριθμός-ρεκόρ για τη φετινή σεζόν. Από το Δεκέμβριο του 2017 είχε κάποια ομάδα να πάρει περισσότερα από είκοσι επιθετικά ριμπάουντ. Τελευταία που τα είχε καταφέρει, με 20, ήταν η λιθουανική Γιουβέντους.

https://www.youtube.com/watch?v=J9RCrmUE8ug

Βενέτσια σκόραρε 111π. εις βάρος της Χάποελ Χολόν και μπήκε στο κλειστό κλαμπ των τεσσάρων ομάδων που έχουν πετύχει περισσότερους από εκατό πόντους στην ιστορία του Basketball Champions League. Φυσικά, είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχουν επιτευχθεί, μέχρι στιγμής, φέτος.
Χάποελ Χολόν είχε 15 τρίποντα κόντρα στη Βενέτσια. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, στην ιστορία των Ισραηλινών, που οι παίκτες τους έβαλαν τουλάχιστον δεκαπέντε τρίποντα.
Μπάνβιτ σκοράρει φέτος, στους πρώτους δύο αγώνες της, τουλάχιστον πενήντα πόντους μέσα από τη ρακέτα. Μόνο η Φρίμπουρκ Ολιμπίκ έχει καταφέρει κάτι ανάλογο φέτος: πέτυχε 56π. με αντίπαλο την Οπάβα.

Προμηθέας Πατρών επιχείρησε 37 τρίποντα απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, ο ΠΑΟΚ ευστόχησε σε 28 βολές κόντρα στη Βόννη και η ΑΕΚ είχε εννέα κοψίματα και 53π. από τους αναπληρωματικούς παίκτες της απέναντι στη Νίμπουρκ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον πίνακα που ακολουθεί με τις κορυφαίες επιδόσεις της 2ης αγωνιστικής…

Καλίφ Ουάτ σκόραρε 35π. απέναντι στη Βενέτσια, τους περισσότερους από το Φεβρουάριο του 2017, οπότε ο Μάικ Μόρισον (Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης) έβαλε επίσης 35π. κόντρα στην Καρσίγιακα.

https://www.youtube.com/watch?v=ZacuQv-aqP8

Όστιν Ντέι έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος με τουλάχιστον 30π. και δέκα ριμπάουντ σε μία αναμέτρηση. Απέναντι στη Χάποελ Χολόν είχε 30π. και 11 ριμπάουντ σε 42.14’.

https://www.youtube.com/watch?v=I__G2aSKmnA

Βαλερί Λικχοντέι, της Άνβιλ, είχε ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς 81.8% απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ. Συγκεκριμένα, ευστόχησε σε 8/9 δίποντα και 1/2 τρίποντα, ενώ είχε και 9/9 βολές.
Μπαμπακάρ Τουρέ έγινε ο πρώτος παίκτης στο φετινό BCL με τουλάχιστον 20π., δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε ένα ματς. Απέναντι στην Οπάβα είχε, σε 32.49’, 23π., 16 ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=kESCz6upLI8

Κέιφερ Σάικς σκόραρε 26π. στην αναμέτρηση της Αβελίνο με τη Λούντβιγκσμπουργκ, τους περισσότερους παίκτη που ήρθε από τον πάγκο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

 

-Τρία κοψίματα ήταν το ρεκόρ για αυτήν την εβδομάδα. Τόσα είχαν ο Βασίλης Καββαδάς, o Εμανουέλ Κέιτ (Μούρθια), o Τράβις Κβάπιλ (Οπάβα) και o Αλί Τραορέ (Στρασμπούρ), όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα με τους κορυφαίους ανά στατιστική κατηγορία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ