23.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μέγας ΠΑΟΚ στην Τενερίφη

Απέναντι σε μία από τις δύο –πριν την 7η αγωνιστική- ομάδες του BCL, ο ΠΑΟΚ έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση νικώντας την Τενερίφη μέσα στην Ισπανία με 66-65, βάζοντας σε άλλη βάση την παρουσία του στη διοργάνωση.


Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του έχοντας 24 πόντους με 6/7 τρίποντα ενώ σημείωσε και το νικητήριο καλάθι στα 23΄΄.

 

Αγωνιζόμενος χωρίς τον πολύτιμο και στις δύο πλευρές του παρκέ Βαγγέλη Μαργαρίτη και χάνοντας για αρκετή ώρα Γκος και Τζόουνς που δέχτηκαν χτυπήματα στο πρόσωπο, ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικά διαβασμένος για ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων αφού η Τενερίφη είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα και τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση.


Ο ΠΑΟΚ έκανε ονειρεμένη εκκίνηση στο παιχνίδι αφού βρήκε σκορ από την περιφέρεια του. Έκλεισε την πρώτη περίοδο με 5/9 τρίποντα και σε συνδυασμό με την κλειστή άμυνα στη ρακέτα του, κατάφερε να βάλει δύσκολα στην Τενερίφη. Οι Ισπανοί πήγαιναν σε ένα μονοδιάστατο παιχνίδι στην επίθεση και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν 3/12 τρίποντα και 0/2 δίποντα! Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ακόμη και με 10 (9-19) πριν κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 12-19.


Η Τενερίφη έγινε πιο πιεστική στην άμυνα και βρίσκοντας με μεγαλύτερη ευκολία λύσεις στην επίθεση, κατάφερε μετά από πέντε μόνο αγωνιστικά λεπτά ισοφάρισε στους 26 πόντους και λίγο μετά προσπέρασε με 31-30 για να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 33-32. Ήταν φανερό ωστόσο ότι έχοντας χάσει την αποτελεσματικότητα του από το τρίποντο –αστόχησε στα έξι τελευταία τρίποντα του στο ημίχρονο- ότι χρειαζόταν εναλλακτικό πλάνο στην επίθεση.

 


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα από την άμυνα του στην τρίτη περίοδο, να βάλει και πάλι δύσκολα στους Ισπανούς. Τους κράτησε στους εννιά μόλις πόντους και σημειώνοντας 16 στην άλλη πλευρά του παρκέ, προηγήθηκε με 48-42. Στο 32’ ο Δικέφαλος διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (46-51). Κάποιες στιγμές αδράνειες αλλά και ατυχίας, έβαλαν μπροστά την Τενερίφη με ένα σερί 6-0 λίγο πριν το τέλος όμως ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Σκόραρε στα 23΄΄, έγραψε το 65-66. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την τελευταία άμυνα και πήρε μία νίκη που δικαιούταν.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-19, 33-32, 42-48, 65-66


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Θέλει και ερώτημα; Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους και 6/7 τρίποντα ενώ έβαλε και το καλάθι της νίκης. Έστειλε το μήνυμα από την πρώτη περίοδο και κράτησε τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα.


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Το «Α και το Ω» ήταν ασφαλώς η άμυνα για τον ΠΑΟΚ που κράτησε στους 65 πόντους μία ομάδα που είχε μέσο όρο 82 πριν το σημερινό παιχνίδι. Τα 11/23 τρίποντα έκαναν την υπόλοιπη δουλειά.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λανζαρίνι (Ιταλία), Σλίβιτς (Αυστρία), Κούκελτσικ (Σλοβακία)


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ