22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάντζαρης: «Πάμε ενωμένοι»

Η απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο συσπείρωσε την Εθνική Ελλάδας Ανδρών, εν όψει Ευρωμπάσκετ 2017, σύμφωνα με το Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο 22άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς δεν θα δώσει το παρών στο φετινό μεγάλο «ραντεβού», λόγω τραυματισμού, με τον 27χρονο γκαρντ να αναφέρει σχετικά κατά την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Ελσίνκι, όπου θα λάβουν χώρα οι αγώνες του Α’ Ομίλου: «Σίγουρα, είμαστε στενοχωρημένοι που λείπει ο Γιάννης, παρ’ όλα αυτά νομίζω πως η απώλειά του, πέρα από τα αρνητικά που θα έχει, μας έχει συσπειρώσει περισσότερο και μας έχει φέρει πολύ κοντά ως ομάδα. Με όλα αυτά που έγιναν στην προετοιμασία και τα ξέρει ο περισσότερος κόσμος, έχουμε έρθει πιο κοντά. Σε όλες τις οικογένειες γίνονται τσακωμοί, το σημαντικότερο είναι πως είμαστε ενωμένοι και πως θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες».

Όσον αφορά στα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της «γαλανόλευκης», στάθηκε κυρίως στη σταθερότητα που θα πρέπει να δείξουν στην απόδοσή τους: «Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ειδικά στον αμυντικό τομέα και στα ριμπάουντ, αλλά πρέπει πάνω από όλα να είμαστε πιο σταθεροί και να παίζουμε καλό μπάσκετ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι λογικό να μην έχουμε τη χημεία που έχουν άλλες ομάδες που είναι μαζί χρονιά. Χρειάζεται η σταθερότητα, γιατί είδαμε και στα φιλικά πως χάσαμε μέσα σε δύο-τρία λεπτά διαφορές δέκα πόντων. Αυτό μπορεί να στοιχίσει στο Ευρωμπάσκετ, πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί και καλύτεροι.Έχουν αποδυναμωθεί αρκετές ομάδες, ωστόσο πιστεύω πως και αυτές έχουν συσπειρωθεί, όπως εμείς. Έμαθαν να παίζουν χωρίς τους σταρ τους. Όλα τα παιδιά έχουν την εμπειρία για το Ευρωμπάσκετ. Οι περισσότεροι παίζουν στην Ευρωλίγκα, έχουμε παίξει Φάιναλ Φορ και τελικούς, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Μίλησε, φυσικά, και για τους στόχους τους: «Οι προσδοκίες πρέπει να είναι υψηλές. Είναι ωραίο ο κόσμος να περιμένει επιτυχίες και να πιστεύει στην ομάδα, όποιος κι αν παίζει. Αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και θέλουμε να βγάλουμε την Ελλάδα "ασπροπρόσωπη". Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολος ο όμιλός μας. Πάμε σε μια περίεργη χώρα για εμάς, βόρεια, δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτό το κλίμα, ειδικά αυτή την εποχή. Από τις παραλίες θα πάμε στους 15-16 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό για εμάς και πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα παίξουμε με δύο ομάδες όπως η Ισλανδία και η Φινλανδία που θα έχουν τον κόσμο τους μαζί, ενώ και οι άλλες ομάδες είναι αξιόμαχες. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος».

Κλήθηκε να σχολιάσει και τις προσδοκίες, του κόσμου, κι απάντησε: «Να σου πω την αλήθεια, πιστεύω πως από το να είμαστε φαβορί και να επιστρέφουμε ως αποτυχημένοι καλύτερα να πάμε εκεί ως αουτσάιντερ και να κάνουμε την έκπληξη». Κλείνοντας, μίλησε για τη δική του παρουσία στην Εθνική: «Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Όσο με χρειαστεί η ομάδα, εγώ θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω, το έχω ξαναπεί. Είμαστε δώδεκα άτομα που πρέπει να βάλουμε το "εγώ" κάτω από το "εμείς", ώστε να επιτύχουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ