24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λ.Γαβριήλ: «Άρης και ΠΑΟΚ φαίνεται να πήραν το μάθημα τους»

Η Λάρισα έχει μπροστά της, τη δεύτερη σεζόν της στην Basket League και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με το δεδομένο μειονέκτημα της καθυστερημένης εκκίνησης της δημιουργίας της. Ο Λίνος Γαβριήλ μίλησε γι' αυτήν την προσπάθεια ενώ σχολίασε και την εικόνα του ΠΑΟΚ και του Άρη τους οποίους αντιμετώπισε τις προηγούμενες εβδομάδες.  Αναφέρθηκε ακόμη και στη μεγάλη επιτυχία του Κεραυνού Στροβόλου που προκρίθηκε στους ομίλους του BCL αλλά και στο... φαινόμενο ΜακΦάντεν.

 


Ο Λίνος Γαβριήλ είπε μιλώντας στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5» για τον ΠΑΟΚ από τον οποίο άλλωστε έχει και τα πιο πρόσφατα δείγματα γραφής, είπε: «Δεν έχει σχέση με την περσινή ομάδα. Πέρσι είχε ονόματα, είχε επιθετικό ταλέντο αλλά φέτος προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα με βάση την ταυτότητα του προπονητή που είναι σκληρός. Θέλει να έχει διάρκεια και να είναι μαχητικός. Ο κόουτς -σ.σ. ο Κώστας Μέξας- δεν αφήνει να χαλαρώσει η ομάδα, το Σάββατο γύρισε το παιχνίδι. Εμείς φύγαμε αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε» είπε και συνέχισε: «Το ρόστερ η ομάδα έχει πολλούς παίκτες-σημεία αναφοράς. Γκρίφιν και Λοβ έχουν δημιουργία και εκτέλεση. Τρίτος πόλος είναι ο Παπαντωνίου στη δημιουργία. Φαίνεται να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι. Ο Μπιτς θα ανοίξει το γήπεδο και θα δώσει λύσεις όπως και ο Χέρντον, που θα δώσει πράγματα. Είναι μία καλά δομημένη. Είναι ομάδα πλέι οφ».

 


Ο Λίνος Γαβριήλ είχε πέρσι στον Πανιώνιο τον Γιώργο Καμπερίδη και μίλησε γι' αυτά που μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ: «Τον βρήκα πολύ γυμνασμένο σε σχέση με πέρσι. Είναι... στεγνός, δούλεψε πολύ. Έχει την άγνοια κινδύνου. Έβαλε πέρσι μεγάλα σουτ, παρότι είναι στα 21. Έχει κρύο αίμα. Στην άμυνα μπορεί να σταματήσει τον αντίπαλο γκαρντ-φόργουορντ. Στο rotation του ΠΑΟΚ θα ανταποκριθεί».

 


Η Λάρισα αντιμετώπισε δύο φορές τον Άρη και ο προπονητής της είπε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης: «Ειναι πολύ σκληρή αμυντικά και έχει τα κορμιά για να το υποστηρίξει. Ο Φλιώνης έχει δουλέψει. Ο Σταμάτης και ο Χαριτόπουλος είχαν τέτοιο ρόλο σε μια ομάδα στημένη αμυντικά, στον Ήφαιστο. Αυτά τα τρία παιδιά περνάνε το στίγμα τους αμυντικά. Στην επίθεση έχει παιδιά με ποιότητα. Ο ΝτεΚόζι μπορεί να παίξει τρεις θέσεις και έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι. Μπορεί να μην άρχισε καλά φέτος όμως από όσο ξέρω θα συνεχίσει. Ο Λιτλ ειναι καλος σουτέρ και αμυντικός. Ο Σούλερ πολύ αλλαγμένος σε σχέση με πέρσι, πιο κινητικός σε σχέση με την παρουσία του στον Ηρακλή. Ο Τσάλμερς δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ, φαίνεται να δούλεψε, ήταν σταθερός στα δύο φιλικά μαζί μας. Ακόμη και με τον Ιωνικό ήταν από τους καλύτερους. Μιλόσεβιτς και Ντραγκίσεβιτς είναι έμπειροι, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν πράγματα στον Άρη» είπε και έκανε ένα σχόλιο και για τους δύο: «Έζησα στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής και ξέρω ότι το να τελειώνουν στις τελευταίες θέσεις ο Άρης και ο ΠΑΟΚ φέρνει εκνευρισμό. Φαίνεται ότι ήταν μάθημα και για τους δύο και χτίζονται αξιόλογες ομάδες. Θα είναι σε καλό επίπεδο, δύσκολα θα χάσουν παιχνίδια στην έδρα τους, έστω και με αυτές τις συνθήκες».

 


Αναφερόμενος στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ που έληξε ισόπαλο, σημείωσε: «Βγάλαμε αντίδραση μετά το ματς του Κυπέλλου όμως δεν μπορούμε να έχουμε 40 λεπτά σταθερότητας. Στη διάρκεια του αγώνα προέκυψαν μικροπροβλήματα τραυματισμών και δεν είχαμε λύσεις. Έχουμε ένα πλάνο και στην εξέλιξη θα βρούμε αυτοματισμούς. Δεν έχει κλείσει ακόμη το ρόστερ».

 


Για το πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή για όλους μετά από επτά μήνες απουσίας επίσημων αγώνων, τόνισε: «Είναι μεγάλο διάστημα. Δείτε τον Ουάιτ που ήταν εξαιρετικός με τη Ζαλγκίρις και τώρα με τον Παναθηναϊκό είναι αγνώριστος. Είναι δύσκολη η επιστροφή. Κάνουμε τους ψυχολόγους γιατί γα παιδιά φοβούνται για το σώμα τους».

 


Ο Λίνος Γαβριήλ έχει πίσω του μακρά διαδρομή στους πάγκους Κυπριακών ομάδων, όντας άλλωστε και ομοσπονδιακός προπονητής. Με αυτήν την ιδιότητα είπε για την επιτυχία του Κεραυνού Στροβόλου που προκρίθηκε στους ομίλους του BCL: «Ήταν από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κυπριακού μπάσκετ που έκανε και άλλες επιτυχίες σε διοργανώσεις όπως το Σαπόρτα. Εδώ όμως τα κατάφερε με τρεις ξένους και με κυπριακό κορμο. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα στην Κύπρο και εμένα ως ομοσπονδιακό προπονητή ακόμη περισσότερο».

 


Στα χέρια του... εξελίχθηκε ο Θαντ ΜακΦάντεν που «λάμπει» μετά το πέρασμα του και από την Ελλάδα (ΠΑΟΚ, Κύμη) οδηγώντας την Μπούργκος στην κατάκτηση του BCL: «Τον έζησα και δεν με εξέπληξε η πορεία του. Είναι υποτιμημένος γκαρντ στην αγορά αλλά απέδειξε ότι είναι παίκτης ελίτ. Δεν είχα αμφιβολία ότι θα πετύχαινε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ