17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Λύγισε» στη δεύτερη παράταση ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε γενναία απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ αλλά ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση με 93-97 (κ.α. 68-68, 1η παράταση 79-79), έχοντας δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ρεκόρ 4-9 και παραμένουν στις τελευταίες θέσεις, ενώ την Πέμπτη (17/12) θα υποδεχθούν την Άλμπα Βερολίνου, ενώ η «Βασίλισσα» ανέβηκε στο 9-5 και την Παρασκευή (18/12) θα παίξει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε διαβασμένος στο ξεκίνημα του αγώνα και είχε θέσει φανερά ως πρώτο στόχο να μην επιτρέψει στη Ρεάλ να βρει ρυθμό στην επίθεση. Αυτό συνέβη και οι «πράσινοι» μάλιστα προηγήθηκαν 11-6, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Οι φιλοξενούμενοι όπως αναμενόταν αντέδρασαν και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 15-14.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με το «τριφύλλι» να παρουσιάζει τα γνωστά προβλήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Πάμπλο Λάσο να εκμεταλλευτεί τα λάθη και τις αμυντικές αδυναμίες και να προηγηθεί 23-17, αναγκάζοντας το Γιώργο Βόβορα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη «Βασίλισσα» να προηγείται με 29-33, εκμεταλλευόμενη ορισμένα «φτηνά» λάθη των πρωταθλητών Ελλάδας.

Μία από τις κακές συνήθειες του συνόλου του κόουτς Βόβορα είναι να «εξαφανίζεται» ξαφνικά από το παρκέ, ενώ φαίνεται ότι θα παλέψει. Αυτό έκανε και στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Ρεάλ επιτρέποντας στους Ισπανούς να ξεφύγουν, βρίσκοντας πάρα πολλές επιθετικές λύσεις κι ενώ για ακόμα μία φορά οι «πράσινοι» δεν ξόδεψαν καν τα ομαδικά τους φάουλ. Το 33-47 μετατράπηκε πάντως σε 48-56 στο 30' και πλέον το «τριφύλλι» είχε να ανέβει ένα «βουνό» στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να παλέψει και να μην παραδοθεί. Με τον Νέντοβιτς να «ζεσταίνεται» πλησίασε 61-62 όμως δεν είχε το ψυχικό σθένος για να περάσει μπροστά, παρά την τρομακτική αστοχία των φιλοξενούμενων στα τρίποντα. Στο 36' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 61-64 κι όλα έμοιαζαν ανοιχτά. Οι Ίβηρες έδειξαν να ξεφεύγουν (61-66), όμως μ' ένα γρήγορο σερί 5-0 οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 66-66 στο 37'. Δύο βολές του Νέντοβιτς έβαλαν μπροστά τον Παναθηναϊκό με 68-66, αλλά ακολούθησαν σερί άστοχες επιθέσεις και των δύο αντιπάλων μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Στα 14'' ο Γιουλ έσωσε τη Ρεάλ με φόλοου και πλέον οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία επίθεση με το σκορ ισόπαλο 68-68. Το «τριφύλλι» δεν εκδήλωσε καν επίθεση με την μπάλα να μένει στα χέρια του Νέντοβιτς και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με σερί 5-0 από την ελληνική ομάδα χάρη σε τρίποντο του Παπαπέτρου και κάρφωμα του Παπαγιάννη, με τον Λάσο να καλεί αμέσως τάιμ άουτ για να μην ξεφύγει κι άλλο ο Παναθηναϊκός (73-68, 42'). Το παιχνίδι εξελίχθηκε ξανά σε ντέρμπι με τον Αμπάλδε να σκοράρει 20'' πριν το φινάλε για το 77-79. Η τελευταία επίθεση ανήκε ξανά στην ελληνική ομάδα. Ο Μποχωρίδης παρουσιάστηκε ψύχραιμος στα 7,8'' και με 2/2 βολές ισοφάρισε, ενώ με 2,8'' να απομένουν για το τέλος, κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Γιουλ. Ο Παπαπέτρου μπροστά στον Ταβάρες δεν μπόρεσε να σκοράρει με την εκπνοή και οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους σε δεύτερη παράταση.

Η «μάχη» συνεχίστηκε με τη Ρεάλ να παίρνει αυτήν την φορά προβάδισμα και μάλιστα περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε ξέφυγε με διαφορά έξι πόντων (85-91), έχοντας εκμεταλλευτεί και ορισμένα υπέρ της «φαλτσοσφυρίγματα» από τους τρεις διαιτητές. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και μοιραία ηττήθηκαν με 93-97.

ΤΟ «ΣΚΙΑΧΤΡΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ «ΦΩΤΙΑ»: Ο Γιώργος Παπαγιάννης κοίταξε στα μάτια τον Έντι Ταβάρες, όμως ο τελευταίος ήταν εκείνος που κυριάρχησε τελικά στις δύο ρακέτες, τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν εκπληκτικός από το δεύτερο ημίχρονο και μετά και σταμάτησε στους 27 πόντους που δεν ήταν πάντως αρκετοί, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόσθεσε 18.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ισορροπία των δύο ομάδων φαίνεται κι από το σκορ, με τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης να τα «σπάνε» έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και τη «μάχη» των ριμπάουντ να είναι ισορροπημένη (39-40). Τα 13 λάθη του «τριφυλλιού» απέναντι στα μόλις 9 των φιλοξενούμενων ήταν επίσης ένα κομβικό στατιστικό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ