19.1 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Λόνζο… άλλαξέ το! (vids)

Το... παράξενο σουτ του Λόνζο Μπολ είναι από τα στοιχεία, για τα οποία γίνεται περισσότερος λόγος σχετικά με τον παίκτη, με τκν ίδιο να αλλάζει τη μηχανική του, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα αποδώσει καλύτερα.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έχουν ξανά μετά από χρόνια επιδιώξεις στο ΝΒΑ, φέρνοντας στις τάξεις τους τον ΛεΜπρόν Τζέιμς κι έχοντας έναν παίκτη, στον οποίο έχουν βασίσει επίσης ένα λαμπρό μέλλον. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Λόνζο Μπολ, με το περσινό νούμερο δύο του draft να είναι θετικός στην χρονιά που μας πέρασε, αλλά πολλές φορές να γίνεται αντικείμενο συζήτησης... για το σουτ του.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο Λόνζο δεν έχει και... το πιο φυσιολογικό σουτ που υπάρχει, αναφορικά με τη μηχανική, παρεκκλίνοντας από τα ιδανικά στάνταρ. Όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο βίντεο, η ίδια η... επιστήμη ασχολείται με αυτό το σουτ, με το οποίο η μπάλα αρχικά πρέπει να κάνει από την υποδοχή στην εκτέλεση κατά 20% πιο μακρύ ταξίδι, ενώ ακριβώς επειδή ξεκινάει την κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά, η εκτέλεση γίνεται 50 μοίρες πιο μακριά από την ιδανική εκτέλεση, αν πάρουμε για παράδειγμα το σουτ του Στεφ Κάρι. Ο Μπολ, στο σουτ αυτό, κάνει πλήρη περιστροφή του καρπού του στην μπάλα και χρειάζονται για αυτό 0.12", μέχρι να εκτελέσει, κάτι που φέρνει λιγότερες περιστροφές της μπάλα ανά λεπτό, ήτοι 145 έναντι 150 που θεωρείται το τέλειο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, συνήθως, ένα τέλειο σουτ αν είναι εξαιρετική η κίνηση του Μπολ, ή ένα παντελώς άστοχο, αν κάτι από όλα, όσα κάνει, πάει στραβά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο νεαρός γκαρντ έχει ακούσει πολλές φορές κριτική και, πλέον, αποφάσισε να αλλάξει μηχανική. Όχι τόσο για να αποφύγει τις κριτικές, αλλά για να έχει περισσότερες πιθανότητες ευστοχίας.

Η κάμερα τον βρήκε στο προπονητικό κέντρο των Λέικερς, να κάνει ακριβώς αυτή την εξάσκηση, προσπαθώντας να ξεπεράσει κατά τι τις παλιές του συνήθειες. Σε αυτό τον τρόπο, βλέπουμε την μπάλα να μην κάνει όλο το ταξίδι που λέγαμε, ξεκινώντας κανονικά από τη δεξιά πλευρά του σώματος, ενώ δε γίνεται πλήρης περιστροφή του καρπού του, πριν την αφήσει. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε, αν θα έχει αποτέλεσμα και στην επίδοσή του στο παρκέ. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε ο ΛεΜπρόν θα έχει αποκτήσει ένα σπουδαίο σύμμαχο.

 

Lonzo’s new shooting form. ? (via @dmo)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη House of Highlights (@houseofhighlights) στις



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ