20.1 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Λούκα εσύ, 20 ετών σούπερ σταρ! (vids+pics)

Το «παιδί-θαύμα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ γιορτάζει, με τον Λούκα Ντόντσιτς να γίνεται σήμερα (28/2) 20 ετών και ήδη να έχει βάλει τις βάσεις, για να γίνει ένας «μύθος».

Κάποιοι αθλητές είναι σαν... προορισμένοι από τη μοίρα, για να γίνουν σπουδαίοι. Καμιά φορά, βέβαια, πρέπει να τη βοηθούν και από μόνοι τους, ώστε να τα καταφέρουν και να γράψουν πραγματικά ιστορία. Αναφορικά με τον Λούκα Ντόντσιτς, μιλάμε ακριβώς για αυτή την περίπτωση, με το Σλοβένο «αστέρα» να έχει ήδη πετύχει τρομερά πράγματα στην καριέρα του και στα 20 χρόνια του, που έκλεισε σήμερα (28/2) να έχει κάνει άπαντες να ασχολούνται μαζί του.

«Όποτε πηγαίνουμε να παίξουμε εκτός έδρας, ακόμα κι αργά το βράδυ, υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που κρατούν πράγματα και περιμένουν από τον Λούκα να τα υπογράψει! Νιώθουμε σαν να είμαστε οι Ουόριορς. Η Lukamania είναι αληθινή! Τη ζούμε κάθε μέρα, σε κάθε πόλη», είπε ο ίδιος ο συμπαίκτης του και «θρύλος» των Ντάλας Μάβερικς, Ντιρκ Νοβίτσκι, έτοιμος να παραδώσει στον νεαρό γκαρντ τα «σκήπτρα» της ηγεσίας των πρωταθλητών ΝΒΑ του 2011. Και ο Ντόντσιτς έχει όλα τα εχέγγυα, για να τους οδηγήσει σε νέες στιγμές δόξας.

Σε 20 χρόνια ζωής, άλλωστε, έχει ήδη κατακτήσει ένα Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Σλοβενίας και με τη Ρεάλ Μαδρίτης μετρά μία Ευρωλίγκα, τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, μία κατάκτηση τίτλου MVP στην κανονική περίοδο, αλλά και στο Final Four της Ευρωλίγκα, ενώ έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος και στην ACB. Όλα αυτά, πριν κλείσει τα 20 χρόνια ζωής μάλιστα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι οι Χοκς τον είχαν διαλέξει στο νούμερο τρία του draft, φέρνοντας στις τάξεις του τελικά τον Τρέι Γιανγκ, για να δώσουν στους «Μαβς» τον Ντόντσιτς.

Και πού είμαστε ακόμη! Προς το παρόν, το παιδί αυτό μπορεί να απολαύσει τη μέρα των γενεθλίων του, έχοντας οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη «αγγίζοντας» το triple double με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά ασίστ, με το ΝΒΑ, την Ευρωλίγκα, τους Μάβερικς και πολλούς ακόμη να του δίνουν τις καλύτερες ευχές τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ