25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Λιοντάρια», Μαυροβούνιοι και… Μπαρτζώκας! (vids)

Η 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, που τελείωσε και τη δεύτερη... διαβολοβδομάδα της σεζόν, ολοκληρώθηκε με όχι αίσιο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα, με τον Παναθηναϊκό να μην τα καταφέρνει στην Χώρα των Βάσκων, την ώρα που κανένα αήττητο δε θα έμενε όρθιο, ύστερα από την απώλεια της ΤΣΣΚΑ στην Ποντγκόριτσα.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε άλλο ένα εκτό έδρας παιχνίδι και η σαφώς ανώτερη Μπασκόνια επικράτησε με 86-77. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα τον έλεγχο, απέναντι σε έναν τρομερό Κιθ Λάνγκφορντ, που ίσως όμως να ήταν... μόνος του σε διάρκεια για τους «πράσινους», οι οποίοι ψάχνουν ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η Χίμκι προχωρά στην... αντεπίθεσή της, περνώντας από το Κάουνας με 84-83 απέναντι στη Ζαλγκίρις. Με τον Αλεξέι Σβεντ να οδηγεί μαεστρικά την ομάδα του, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να σημαίνει πολλά για την κάλυψη του χαμένου εδάφος, που υπήρξε νωρίτερα, ελπίζοντας πως θα μπει δυναμικά στο κόλπο της οκτάδας.

Το αήττητο της ΤΣΣΚΑ «έσπασε» στο Μαυροβούνιο από μια ηρωική Μπουντούτσνοστ, που κέρδισε με 93-92. Καμία ομάδα, πια, δεν συνεχίζει χωρίς ήττα την πορεία της στην Ευρωλίγκα, με τον Νίκολιτς ήρωα της τελευταίας στιγμής να σημειώνει από χαμένη μπάλα το νικητήριο καλάθι και το... δικαιολογημένο πανδαιμόνιο να επικρατεί στην Ποντγκόριτσα για τη δεύτερη μεγάλη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, και επέστρεψε στις επιτυχίες με το 90-80 απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Οι Καταλανοί «ξέσπασαν», επί της ουσίας, πάνω στην αντίπαλό τους και της έδωσαν ένα γερό μάθημα, πως αν θέλουν την τετράδα πρέπει να δώσουν αρκετά παραπάνω, φτάνοντάς τους μάλιστα στην πέμπτη θέση και καλύπτοντας το χαμένο έδαφος, μετά τον Παναθηναϊκό.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 22/11:

Νταρουσάφακα-Αναντολού Εφές 88-93
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 88-83
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε 70-74
Γκραν Κανάρια-Μπάγερν Μονάχου 74-89

Παρασκευή 23/11:

Ζαλγκίρις-Χίμκι 83-84
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 86-77
Μπουντούτσνοστ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-92
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο 90-80

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ