23.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

ΛεΜπρόν σταμάτα, δεν είναι αστείο… (vids)

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ξανά «σεληνιασμένο», οι Καβαλίερς τελείωσαν με απόλυτο θρίαμβο τη σειρά με τους Ράπτορς, περνώντας στους τελικούς Ανατολής με 128-93 και «σκουπίζοντας» τους Καναδούς.

Φαίνεται, ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το έχει πάρει... προσωπικά, ώστε οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, σε μία χρονιά όπου αγωνιστικά δεν πείθουν ιδιαίτερα, να περάσουν τουλάχιστον στους Τελικούς του ΝΒΑ, και ο ίδιος να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά τους αποθεωτικούς ισχυρισμούς ουκ ολίγων προς το πρόσωπό του. Κάπως έτσι, οδήγησε την ομάδα του στη «σκούπα» με τους Τορόντο Ράπτορς, καθώς στο τέταρτο παιχνίδι στο σπίτι της, η ομάδα από το Οχάιο κυριάρχησε με 128-93, έκανε το 4-0 και πέρασε στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Η εμφάνιση του «Βασιλιά» ήταν και πάλι... αρμόζουσα προς το όνομά του, έχοντας 29 πόντους με 12/19 σουτ, οκτώ ριμπάουντ, 11 ασίστ, δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ σε 38 λεπτά συμμετοχής, αν και βέβαια αυτή την φορά είχε αρκετούς να τον στηρίξουν, με πρώτο τον Κέβιν Λαβ, που ολοκλήρωσε με 23 πόντους, 8/13 σουτ και έξι ριμπάουντ. Καθοριστική για τους «Καβς» ήταν η παρουσία των Κάιλ Κόρβερ (16 π., 4/5 τρ.) και Τζέι Αρ Σμιθ (15 π., 3/3 τρ.), όταν ήδη από το πρώτο ημίχρονο «έχτιζαν» διαφορά σε διαστάσεις θριάμβου. Από την πλευρά τους, οι «Δεινόσαυροι», που είδαν και τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να αποβάλλεται δικαίως στο τέλος της τρίτης περιόδου για πολύ σκληρό φάουλ στον Τζόρνταν Κλάρκσον, είχαν σε πολύ άσχημη βραδιά τους «αστέρες» τους και ίσως αξιοσημείωτοι είναι οι 18 πόντοι, με 7/14 σουτ και πέντε ριμπάουντ του Γιόνας Βαλαντσιούνας, δείχνοντας πως ήδη από το Game 3, όταν δέχθηκαν το τρομερό buzzer beater του ΛεΜπρόν, είχαν... παραδώσει πνεύμα.

Το παιχνίδι

Οι Ράπτορς προσπάθησαν να κάνουν «ζημιά» με μακρινά σουτ νωρίς στο ματς, με τους Κόρβερ, Τζέιμς και Σμιθ κατά βάση να έχουν τις απαντήσεις, ώστε οι γηπεδούχοι σύντομα να πάρουν τα ηνία και με τρίποντο του τελευταίου να φέρουν την απόσταση στο +10 ακριβώς με το κλείσιμο δέκα λεπτών (29-19), με το εξαιρετικό τους επιθετικό ξεκίνημα να μαρτυρά... πολλά για τις ορέξεις τους (30-26). Η αντίδραση των παικτών του Ντουέιν Κέισι με ηγέτη τον Βαλαντσιούνας, που τους έφερε το προβάδισμα στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου (36-38), ίσως να ήταν και το τελευταίο σημείο, όπου είδαμε... μάχη από την πλευρά τους σε αυτή τη σειρά, αφού ο Κόρβερ και ο Σμιθ πήραν ξανά το «όπλο» τους και, παίζοντας... ρολόι από την «άρκτο» των 7.25 μέτρων, «εκτόξευσαν» τη διαφορά πολύ γρήγορα στο +16 στην ανάπαυλα, η οποία έδειχνε να βάζει το νερό στο αυλάκι για τους «Ιππότες».

Με το που επέστρεψαν οι ομάδες από τα αποδυτήρια, ξεκίνησε και το «LeBron Show», που θα είχε σαν αποτέλεσμα το +25 για τους «Καβς» λίγο μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στην τρίτη περίοδο (95-70), για να έρθει η στιγμή, όπου ο εκνευρισμός των Ράπτορς θα γινόταν εμφανής και το σκληρό φάουλ του ΝτεΡόζαν στον Κλάρκσον θα έφερε, αφενός την αποβολή του ηγέτη των «Δεινοσαύρων», αφετέρου την «κατοστάρα» στο τέλος του δωδεκαλέπτου (100-72). Κάπως έτσι, το παιχνίδι απέκτησε πλήρως τυπική υπόσταση για το τέλος του, με τη «σκούπα» δεδομένη και τον Τζέιμς αυτή την φορά να μοιράζει στους συμπαίκτες του, ώστε να τελειώσει το ματς στο εμφατικό +25, για την πρόκριση των Καβαλίερς για τέταρτη συνεχόμενη φορά στους τελικούς της Ανατολής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ