21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Λεκαβίτσιους: «Στοίχημα ε; Δεν είναι κακή ιδέα!»

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία είναι ιδιαίτερος λόγω της παρουσίας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο των γηπεδούχων. Είναι όμως ιδιαίτερος και πολύ μάλιστα για έναν παίκτη του «τριφυλλιού» τον Λούκας Λεκαβίτσιους. Θα παίξει στην πόλη που έκανε τα πρώτα του σοβαρά μπασκετικά βήματα, απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε ουσιαστικά και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον προπονητή που τον βοήθησε να κάνει το άλμα ως τον Παναθηναϊκό.

«Περιμένω το παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο σίγουρα και ξέρω πως θα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για μένα», παραδέχεται ο Λιθουανός γκαρντ: «Θα δω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους φιλάθλους της Ζαλγκίρις που ξέρω πως με αγαπάνε. Θα είναι ένα παιχνίδι σε καλή ατμόσφαιρα πιστεύω».

Ο ίδιος χαμηλών τόνων παραδέχεται χαμογελώντας πως δεν περιμένει και καμιά ιδιαίτερη υποδοχή, λέγοντας «εντάξει, δύο –τρεις μήνες λείπω μόνο», αλλά σε κάτι… ελπίζει: «Ελπίζω να είναι χαρούμενοι που θα με δουν και να με χειροκροτήσουν… Μόνο αυτό».

Περιμένει πάντως πως και πώς να δει να φίλους και συγγενείς, αλλά και κάποιους από τους συμπαίκτες του: «Μιλάμε, αλλά όχι για το παιχνίδι. Ίσως τώρα που θα βρεθούμε από κοντά να πούμε και περισσότερα. Αν έχουμε βάλει κάποιο στοίχημα μεταξύ μας για το αποτέλεσμα; Μπα… Όχι… Δεν είναι όμως κακή ιδέα», θα καταλήξει γελώντας, πριν σοβαρευτεί απότομα, όταν στην κουβέντα μπαίνει και το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Του προπονητή που τον βοήθησε πέρυσι να βγει μπροστά, αλλά και του ανθρώπου του οποίου τον αριθμό φορά στη φανέλα: «Για μένα είναι ιδιαίτερο να παίζω με το 19 όχι μόνο στο Κάουνας, αλλά κι εδώ στο ΟΑΚΑ, οπουδήποτε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό!»

Όσο για το αν περιμένει να έχει ετοιμάσει κάτι μπασκετικά γι’ αυτόν ο Σάρας, αφού τον γνωρίζει καλά; «Εννοείται πως ξέρει ακριβώς το παιχνίδι μου, τα καλά μου σημεία, αλλά και τις αδυναμίες μου. Δεν είμαι ο βασικός παίκτης στην ομάδα, έχω τον δικό μου ρόλο, οπότε δεν ξέρω τι θα έχει ετοιμάσει για μένα».

Σίγουρα πάντως τον είχε προετοιμάσει για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό: «Μου είχε πει μόνο θετικά πράγματα. Πως η Αθήνα είναι πολύ καλός μέρος να ζεις, για το ΟΑΚΑ, για τον κόσμο που είναι τρελός με την ομάδα, για την ομάδα την ίδια και την ιστορία της… Είχαμε μιλήσει πριν πάρω την απόφαση να έρθω εδώ».

Ο Γιασικεβίτσιους έχει δικαιωθεί στα μάτια του Λεκαβίτσιους για όσα του είχε πει, όπως παραδέχεται ο γκαρντ του Παναθηναϊκού: «Το μόνο που μου λείπει είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Η ζωή στην Αθήνα είναι υπέροχη, στην ομάδα όλα πάνε καλά, οπότε δεν μου λείπει κάτι άλλο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ