19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαρεντζάκης στο Basketa.gr: «Θα τα καταφέρουμε» (pics)

Έτοιμη για Φάιναλ Φορ είναι η ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο ΟΑΚΑ επί της Στρασμπούρ, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Basketball Champions League.

Η «Ένωση» έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους «4» της διοργάνωσης, με το Γιαννούλη Λαρεντζάκη να τελειώνει το ματς της Τετάρτης (28/03) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 4π., αλλά κι ένα εντυπωσιακό κλέψιμο που κέρδισε τις εντυπώσεις κι έδειξε πως οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, να δώσουν όλο τους τον εαυτό για τη συμμετοχή τους στο Φάιναλ Φορ. Σε αυτό το πάθος, του ίδιου και των συμπαικτών του, στάθηκε ο 24χρονος γκαρντ μιλώντας στο Basketa.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης με το γαλλικό συγκρότημα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, βγάλαμε ενέργεια, βγάλαμε πάθος και πραγματικά καταφέραμε αυτό που είχαμε πει πριν από το ματς, να τελειώσουμε το πρώτο "ημίχρονο" με μια καλή διαφορά. Και νικήσαμε και πήραμε ένα προβάδισμα ικανοποιητικό», ανέφερε αρχικά για τη διαφορά των εννέα πόντων με την οποία επικράτησαν της Στρασμπούρ.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 13π., οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έκαναν την ανατροπή και πέρασαν μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο με πέντε πόντους, αλλά εν τέλει η… μπίλια έκατσε στο +9. «Το καλό είναι ότι αντιδράσαμε σωστά όταν η Στρασμπούρ πέρασε μπροστά, δείξαμε χαρακτήρα και ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι. Παίξαμε ως ομάδα κι έτσι φθάσαμε στην επικράτηση. Κάθε νίκη είναι σημαντική, αλλά όταν δεν τα παρατάς και δείχνεις πως όλοι οι παίκτες είναι μαζί είναι ακόμα πιο σημαντικό», παραδέχθηκε ο διεθνής γκαρντ.

   

Ο επαναληπτικός θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (04/04, 21.30) στο «Rhenus Sport», σε ένα γήπεδο που η ΑΕΚ πάλεψε στους ομίλους, αλλά δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια, χάνοντας πάντως στις λεπτομέρειες (80-78). «Έχουμε ξαναπαίξει στην έδρα τους, είναι δύσκολη, σαν γήπεδο έχει πολλή φασαρία, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας για να τα καταφέρουμε», αποκάλυψε το «κλειδί» για το «διπλό» πρόκρισης ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Προηγείται, βέβαια, ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι για την «Ένωση», η οποία στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League καλείται να περάσει από το ΣΕΦ, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό (01/04, 19.30). «Το πρόγραμμα είναι μεν δύσκολο, αλλά έχουμε ξαναπαίξει με δύσκολα προγράμματα και δύσκολα παιχνίδια στη σειρά, οπότε είναι γνώριμη αυτή η κατάσταση για εμάς. Έχουμε κάποια εμπειρία. Μετά τον Ολυμπιακό είναι η Στρασμπούρ και μετά είναι ο ΠΑΟΚ, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Έχουμε ξαναπεράσει ακόμα πιο απαιτητικό πρόγραμμα, αλλά με τη δουλειά που κάνουμε κι έχοντας συγκέντρωση μπορούμε να το κάνουμε να φανεί πιο εύκολο».

Η ΑΕΚ μάχεται για την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ώστε να έχει τα δυνατόν καλύτερα πλασαρίσματα στα πλέι οφ, αλλά η παρουσία της στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League είναι εξίσου σημαντικός στόχος για εκείνην. Δεν έχει την «πολυτέλεια» να διαλέγει παιχνίδια και δεν επικεντρώνει σε ένα από τα επόμενα, όπως ξεκαθάρισε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. «Όχι, δεν ξεχωρίζουμε κάποιο, όλα τα παιχνίδια θέλουμε να τα κερδίσουμε, σε όλα τα ματς θέλουμε να δίνουμε το 100% κι αυτός είναι πάντα ο στόχος μας», κατέληξε.

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ