26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Λαρεντζάκης: “ΑΕΚ με πολύ διαφορετική φιλοσοφία”

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι πια παλιός στην ΑΕΚ. Μετά τον αρχηγό, Ντούσαν Σάκοτα, είναι ο πιο παλιός παίκτης στο φετινό ρόστερ της, άρα η γνώμη του μετράει κατιτί παραπάνω, διότι έχει το πλεονέκτημα της σύγκρισης. 

Και το ότι δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της Ένωσης και φέτος, έχει σημασία. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο basketa.gr, εντοπίζει τις διαφορές της περσινής ΑΕΚ με τη φετινή και οριοθετεί τους στόχους. Της ομάδας, αλλά και τους δικούς του.

-Πώς βλέπεις την ΑΕΚ φέτος;
"Βλέπω μια πολύ καλή, ανταγωνιστική και δουλεμένη ομάδα, που θα βγάζει ενέργεια και ένταση και στην άμυνα και στην επίθεση, ώστε να νικά σε κάθε παιχνίδι".

-Εσύ που είσαι από τους παλιούς εδώ ποιες διαφορές βλέπεις στον τρόπο παιχνιδιού φέτος σε σχέση με πέρυσι;
"Κάθε χρόνο υπήρχαν διαφορές επειδή άλλαζαν οι προπονητές. Φέτος βλέπω μια ομάδα πολύ πιο ενεργητική, πολύ πιο δραστήρια σε άμυνα κι επίθεση, με νέα φιλοσοφία, πολύ διαφορετική από την ελληνική μπασκετική φιλοσοφία που είχαμε συνηθίσει. Με καινούριους παίκτες, αθλητικούς, με πολύ καλή χημεία και με θετική αύρα".

-Άρα τι να περιμένουμε φέτος από την ΑΕΚ, με δεδομένο ότι πέρυσι κέρδισε δύο τρόπαια;
"Πέρυσι ήταν μια ξεχωριστή χρονιά. Καταφέραμε να κάνουμε το νταμπλ παρόλο που η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για μας. Έτσι είναι το μπάσκετ. Εμείς θέλουμε και φέτος να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις τρεις διοργανώσεις, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να δίνουμε πάντα το 100% για να νικάμε".

-Μπορείτε να πάτε καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, ίσως και να απειλήσετε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;
"Το σίγουρο είναι ότι πάμε να κάνουμε καλύτερη χρονιά από την περσινή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Τώρα, σε αυτό που λες δεν μπορώ να απαντήσω. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και να κοντράρουμε αυτές τις δύο ομάδες όσο μπορούμε. Πιστεύω ότι με σωστή δουλειά, καθοδήγηση κι αν πάνω απ' όλα μείνουμε υγιείς, θα φτάσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο".

-Οι καινούριοι συμπαίκτες σου πώς είναι;
"Μια χαρά. Ήρθαν αρκετοί φέτος. Έμπειροι και ρούκι, όλοι είναι καλοί. Τους έχουμε βάλει γρήγορα στην ομάδα και στη φιλοσοφία της, οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι από την Τετάρτη, που ξεκινάμε στο Κύπελλο".

-Κι ο προπονητής;
"Ο προπονητής είναι καινούριος, αλλά με τους Ιταλούς μοιάζουμε. Πολλοί λένε ότι είμαστε το ίδιο..."

-Εσύ έχει πιάσει φιλίες και με τον Μπουφόν... 
"Ναι, έτσι είναι (γέλια)... Πρέπει να κερδίσουμε πολλά πράγματα από τις γνώσεις και την εμπειρία του στο μπάσκετ και είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι-κι εγώ ειδικά-που θα συνεργαστούμε με τον κόουτς Μπάνκι".

-Ο δικός σου στόχος ποιος είναι;
"Πρώτα απ' όλα να έχω υγεία, ώστε να μπορώ να δίνω κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο,να βοηθάω την ομάδα και να βελτιώνομαι καθημερινά για να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ