26.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΛαΒίν: «Οι ήρωες είναι το νοσηλευτικό προσωπικό»

O «τελευταίος χορός» των Σικάγο Μπουλς έφερε και πάλι στην επικαιρότητα τους ταύρους. Οι συγκρίσεις του τότε με το σήμερα είναι πολλές, σε μια περίοδο στην οποία η ομάδα προσπαθεί να κάνει ένα βήμα μπροστά και να αφήσει πίσω της χρόνια αρνητικών αποτελεσμάτων. Η πρόσληψη των Αρτούρας Καρνισόβας και Μαρκ Έβερσλι στις θέσεις των ανθρώπων που θα κουμαντάρουν το «καράβι» ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Και οι δύο όμως θα χρειαστούν τη βοήθεια του Ζακ Λαβίν και όχι μόνο. Ο αστέρας των Μπουλς βρέθηκε σε πρώτο πλάνο και για έναν ακόμη λόγο μετά την προβολή των πρώτων επεισοδίων του “The Last Dance”. Είναι ο παίκτης με τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων (25.5 ανά παιχνίδι) μετά τον Μάικλ Τζόρνταν.

«Έκανα ένα tweet γι’ αυτό όταν παρακολουθούσα τη σειρά», δήλωσε μιλώντας στο HoopsHype ο Λαβίν: «Όποτε βλέπω τη σειρά, βγαίνω έξω και σουτάρω, ή πάω να γυμναστώ. Σε κάνει να σου λείπει το παιχνίδι. Το εκτιμώ πολύ που με ενημέρωσες για το στατιστικό αυτό. Είναι κάτι που δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι που μου το είπες. Είναι ωραίο, αλλά δεν βρίσκεις τη θέση σου ανάμεσα στους μεγάλους απλά επειδή τα πας καλά στα ατομικά στατιστικά. Χρειάζεται να είναι επιτθυμένη η ομάδα σου. Ανυπομονώ να βοηθήσω τους Μπουλς να βρεθούν εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται. Ήξερα πάντως πως ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 25 πόντους μέσο όρο τη σεζόν που αναδείχθηκε MVP. Οπότε μάλλον δεν τα πηγαίνω και τόσο χάλια!»

Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Κόμπι Μπράιαντ όπως δηλώνει ήταν από τα ινδάλματά του στο μπάσκετ από μικρός και το “The Last Dance” του δίνει μια ευκαιρία να δει πως ήταν τα πράγματα τότε στους Μπουλς, κάτι που απολαμβάνει. «Ανυπομονώ να κάτσω στον καναπέ, να δω τη σειρά και για δύο ώρες να μην κάνω απολύτως τίποτα».

Κάτι που δεν θα ισχύει από την επόμενη σεζόν από την οποία περιμένει πολλά: «Έχω μιλήσει και στον Καρνισόβας και στον Έβερσλι και είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί τους. Νομίζω πως ήταν κάτι που χρειαζόταν, μια αλλαγή, ώστε και οι φίλαθλοι να δουν πως γίνεται μια προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση. Ο Γκαρ και ο Πάξσον έκαναν πολλά για εμάς, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται απλά μια αλλαγή. Οι φίλαθλοι θέλουν αποτελέσματα εδώ και τώρα, αλλά είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό στον αθλητισμό. Ανυπομνώ να ξεκινήσουμε και να δω. Ελπίζω όταν αρχίσουμε τη δουλειά να είμαστε όλοι έτοιμοι να θυσιαστούμε για την ομάδα. Αυτό χρειάζεται να γίνει για να κατακτήσεις αυτό που θες. Όλοι θα πρέπει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό για την επιτυχία. Τουλάχιστον για μένα. Τα πάντα έρχονται με τη σκληρή δουλειά και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Σε αυτή τη φάση κάτι κάτι σημαντικότερο. Είναι από τους παίκτες που βοήθησαν σημαντικά οικονομικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με τον κορονοϊό να έχει βάλει σε καραντίνα όλον τον πλανήτη. Εξασφάλισε 600.000 γεύματα για ανθρώπους στο Σικάγο και 12.500 για το Σιάτλ, ενώ έκανε το ίδιο και για το ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία του Σικάγο: «Προσπάθησα απλά να βοηθήσω. Οι ήρωες αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμείς, αλλά το ιατρικό προσωπικό. Και απλά πρέπει να φροντίσουμε τις λιγότερο τυχερές οικογένειες που δεν μπορούν να τραφούν σωστά ή που έχουν μέλη που είναι πλέον άνεργοι. Αλλά για εμένα οι άνθρωποι που δουλεύουν στον τομέα της υγείας είναι προτεραιότητα γιατί αυτοί είναι που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο. Είναι κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ, μεγαλύτερο από τους εαυτούς μας. Είναι ωραίο να είσαι σε θέση να προσφέρεις κάτι και απλά ήθελα να το κάνω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ