21.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Λάρκιν: “Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται το τουρκικό πρωτάθλημα”

Σε όλο τον κόσμο η μία μετά την άλλη οι αθλητικές διοργανώσεις διακόπτονται ή και ματαιώνονται ελέω κορωνοϊού, στην Τουρκία ωστόσο επιμένουν να παίζουν μπάσκετ. Κεκλεισμένων των θυρών βέβαια, αλλά η ουσία είναι ότι οι αγώνες πρωταθλήματος συνεχίζονται κανονικά κι αυτό δεν αρέσει σε πολλούς από τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό. Και δη τους ξένους.

Ο Σέιν Λάρκιν είναι ένας εξ αυτών. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Αμερικανός απέκτησε την τουρκική υπηκοότητα και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική Τουρκίας, συνεπώς η αντίθεση που εκφράζει για τη συνέχιση του τουρκικού πρωταθλήματος, έστω και κεκλεισμένων των θυρών, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Γράφει στο twitter ο Λάρκιν:

"Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δείξω ασέβεια προς αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η τουρκική λίγκα εξκολουθεί να διεξάγεται όταν όλες οι άλλες λίγκες του κόσμου είτε αναβάλλονται είτε ματαιώνονται. 

Κατανοώ ότι το να δίνεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είναι κάπως ασφαλέστερο, αλλά ΔΕΝ είναι αρκετά ασφαλές. Ως καλαθοσφαιριστής δεν υπάρχει τίποτα που να απολαμβάνω περισσότερο από το να παίζω παιχνίδια και να αντιμετωπίζω άλλους παίκτες, αλλά τώρα, με τον ιό να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι πριν. Το να παίζεις αυτά τα παιχνίδια, λοιπόν, δεν έχει καμία αξία.

Αυτή είναι καθαρά η δική μου άποψη και είμαι βέβαιος ότι πολλοί άλλοι παίκτες αισθάνονται έτσι. Θέλω απλώς η ασφάλεια του κάθε ανθρώπου να είναι η πρώτη προτεραιότητα και πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να σταματήσει το πρωτάθλημα ή να αναβληθούν τα παιχνίδια μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος ή κατανόηση του ιού".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ