24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Λάνγκφορντ ο τιμωρός

Ο Κιθ Λάνγκφορντ πήρε τ' όπλο του στο τέλος και η Χάποελ Χολόν δεν είχε τύχη. Τα τρίποντα του Αμερικανού στα τελευταία δύο λεπτά "γονάτισαν" τους παίκτες της ισραηλινής ομάδας και χάρισαν στην ΑΕΚ τη νίκη (100-96) στην πρεμιέρα της στο φετινό BCL. H Ένωση είχε πολλά αμυντικά προβλήματα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και χρειάστηκε να πάρει το παιχνίδι με την επίθεση, όπου διέπρεψαν επίσης ο Γκίκας και ο Μορέιρα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τις συνδυασμένες άμυνες της Χάποελ στα τρία τέταρτα του γηπέδου, καθώς ο Γκίκας διαχειριζόταν πολύ καλά το παιχνίδι, συνεργαζόμενος εξαιρετικά με τον Μορέιρα, ο Λάνγκφορντ έδινε και πάλι αξιόπιστες λύσεις, ενώ και η άμυνα ήταν καλή έχοντας αποφύγει τις ζημιές από το μακρινό σουτ των αντιπάλων της. Στο 5' η Ένωση προηγήθηκε με 19-7 και στο 8' με 24-14, αλλά αίφνης... σταμάτησε να παίζει.

Οι αλλαγές του Παπαθεοδώρου έβγαλαν κάπως από το ρυθμό της την ομάδα, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το άνευ προηγουμένου μπλακ άουτ, που έπαθε η Ένωση για έξι λεπτά. Στο 14' η Χάποελ είχε ανατρέψει πλήρως το σκηνικό ολοκληρώνοντας ένα απίθανο σερί 24-3 και παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 38-27! Ο Σι Τζέι Χάρις ήταν "ζεστός", ο Μπουρντιγιόν βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ενώ το small ball της Χάποελ με τους πέντε παίκτες της να παίζουν περιμετρικά, μπέρδεψε την άμυνα της ΑΕΚ δημιουργώντας τεράστιους χώρους μέσα στη ρακέτα, τους οποίους οι παίκτες του Στέφανου Δέδα εκμεταλλεύονταν άριστα.

Η επιστροφή στην πεντάδα των Γκίκα και Μορέιρα βοήθησε την ΑΕΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι, αφού παράλληλα και οι αντίπαλοί της άρχισαν να χάνουν ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Ο Ρογκαβόπουλος βοήθησε πολύ στην άμυνα, ο Λάνγκφορντ συνέχισε να δίνει επιθετικές λύσεις και η Ένωση εκμηδένισε το -11 περνώντας μπροστά με 50-49, λίγο πριν ο Χάρις με τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου δώσει προβάδισμα στη Χάποελ με 52-50.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία στο μεγαλύτερο διάστημά της. Η ΑΕΚ με τους Λάνγκφορντ και Μορέιρα ως βασικές επιθετικές αιχμές της έβρισκε λύσεις στην επίθεση, αλλά και η Χάποελ από την άλλη πλευρά κυκλοφορούσε πολύ σωστά και με ταχύτητα την μπάλα, έβρισκε ελεύθερα σουτ, ενώ κέρδιζε και πολλές βολές βάζοντας έξυπνα την μπάλα μέσα στη ρακέτα. Η ομάδα από το Ισραήλ πήρε προς το τέλος της περιόδου ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων, όμως ένα τρίποντο του Λοτζέσκι κι ένα σουτ του Γκίκα στο τέλος έκαναν το σκορ 75-76 στο 30'.

O Παπαθεοδώρου χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα ένα σχήμα με τον Γιάνκοβιτς σε θέση "4" και τον Ρογκαβόπουλο μαζί στην πεντάδα, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στην τελευταία περίοδο, ειδικά στην άμυνα, όπου ανταποκρινόταν σε όλες τις αλλαγές μαρκαρισμάτων. Ο Σλότερ ήταν επίσης καταλύτης σε αυτό, ενώ στην επίθεση ο Γκίκας συνέχιζε να μοιράζει σωστά το παιχνίδι και ο Λοτζέσκι να δίνει λύσεις από μακριά. Όλα αυτά μαζί είχαν ως αποτέλεσμα στα μισά της περιόδου η ΑΕΚ να πάρει προβάδισμα 7 πόντων (86-79).

Ο αειθαλής Πνίνι με τα τρίποντά του μείωσε 86-85, αλλά στο μεταξύ είχαν επιστρέψει στην πεντάδα της ΑΕΚ ο Ζήσης και ο Λάνγκφορντ. Ο Έλληνας πέτυχε ένα τρίποντο κι ο Αμερικανός άλλα δύο, τα οποία "πάγωσαν" τους παίκτες της Χολόν, που διατηρούσαν κι αυτοί την επαφή τους με το σκορ χάρη στα τρίποντα. Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο του Λάνγκφορντ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 95-90, ωστόσο η Χολόν δεν το έβαλε κάτω.

Με βολές του Χάρις 45'' πριν από τη λήξη μείωσε και πάλι στον πόντο (95-94), όμως στα 23'' ο Λάνγκφορντ και πάλι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο έκανε το 98-94. Ο Πνίνι σπατάλησε την επόμενη επίθεση της Χολόν, ο Ζήσης έβαλε δύο βολές και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα της στο φετινό BCL.

Ο ΤΙΜΩΡΟΣ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ έδειξε και πάλι τι είδους παίκτης είναι. Όταν "έκαιγε" η μπάλα στο τέλος, την πήρε στα χέρια του και με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" τη Χολόν, βάζοντας τρία συνεχόμενα τρίποντα. Τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους 12/18 σουτ και 3 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:  Η Χολόν είχε 14/28 τρίποντα και η ΑΕΚ 8/21, όμως η Ένωση τελείωσε με το εντυπωσιακό 27/37 δίποντα, γι' αυτό κέρδισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ