20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λάθος! Μέγα λάθος…

Το NBA Draft πλησιάζει και ο Μαρκέλ Φουλτζ που θα επιλεγεί στο Νο1 θέλει η μοίρα του να είναι πολύ καλύτερη από αυτή των Βίκτορ Ολοβοκάντι και Άντονι Μπένετ.

Απομένουν ελάχιστες ώρες μέχρι ο Άνταμ Σίλβερ βρεθεί στο πόντιουμ και ανακοινώσει το μέλλον όλων αυτών που θα πάρουν μέρος στο Draft. Συνολικά, 60 κολεγιόπαιδα και αθλητές από τα πέρατα της οικουμένης θα βρεθούν στο Barclays Center του Μπρούκλιν και θα αγωνιούν, θα κρέμονται από τα χείλη του κομισάριου μέχρι να μάθουν ποιας ομάδας το καπέλο θα φοράνε στην επίσημη φωτογράφιση. Ο Μαρκέλ Φουλτζ το γνωρίζει εδώ και μέρες! Στα μάτια των ειδικών μοιάζει ένα από τα hot prospects του ΝΒΑ, αλλά καλό θα ήταν, συγγενείς και φίλοι να του ξεφουσκώσουν τα μυαλά και να τον προσγειώσουν στην γη μετά το μυθικό συμβόλαιο που υπέγραψε με την Nike. Διότι κι άλλοι παίκτες ξεκίνησαν ως ταλέντα, κι άλλοι αθλητές είχαν την… ταμπέλα του σταρ αλλά τελικά, βρέθηκαν να καθαρίζουν από πάγκους μέχρι… βινύλια. Το basketa.gr σας παρουσιάζει εφτά περιπτώσεις παικτών που επιλέχθηκαν στο Νο1 αλλά στην αλάνα, θα ήταν πάντα οι τελευταίες επιλογές!

Τζο Σμιθ (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)

Το 1995 οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τον επιλέγουν στο No1 και αντί για “Τζακ-ποτ” ο παίκτης εξελίσσεται σε… Ζονγκ! Από το 2006 και έπειτα άλλαζε δύο ομάδες κάθε σεζόν μέχρι να καταλάβει πως το μέλλον του είναι στην μουσική και δη… στη ραπ! Κατάφερε να πιάσει κορόιδο μια ντουζίνα ομάδες στο ΝΒΑ και με τα λεφτά που έβγαλε, κατάφερε να κυκλοφορήσει δίσκο. Ίσως το μοναδικό καλό πράγμα που έκανε για τον εαυτό του καθώς τα νούμερα του ήταν απογοητευτικά (έφτασε να έχει μέχρι και 0.5 πόντους κατά μέσο όρο). Μετά από 16 χρόνια καριέρας, πήρε την απόφαση να το “κόψει” το άθλημα και οι Γουόριορς πάντα θα αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν σε εκείνη την λοταρία είχαν επιλέξει τον Ρασίντ Γουάλας ή… τον Κέβιν Γκαρνέτ!

Μάικλ Ολοβοκάντι (Λος Άντζελες Κλίπερς)

Είναι αλήθεια! Ο Νιγηριανός στην καταγωγή και αναθρεμμένος μπασκετικά στο… Λονδίνο(!) επιλέχτηκε στο Νο1 το 1998 από τους Κλίπερς αλλά λόγω του lock out, το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε στην… Κίντερ Μπολόνια! Με την άρση του “λουκέτου” επέστρεψε στο Λος Άντζελες και γενικά στο ΝΒΑ παίζοντας σε αυτό 500 μόλις παιχνίδια. Ο μέσος όρος του θηριώδη σέντερ (μόνο αυτό είχε καλό) ήταν στους 8.3 πόντους και τα 6.8 ριμπάουντ και κάθε χρόνο έπαιρνε την κατιούσα μέχρι να αποσυρθεί το 2007 όντας παίκτης των Σέλτικς. Ίσως η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του NBA Draft καθώς βρέθηκε πάνω από τους Βινς Κάρτερ, Ντιρκ Νοβίτσκι και Πολ Πιρς.

Πέρβις Έλισον (Σακραμέντο Κινγκς)

Το 1989, οι Κινγκς τον “τσιμπάνε” στο Νο1 και τρία χρόνια μετά τον βλέπουν να κατακτά το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτης της λίγκας! Αυτοί που του έδωσαν, δεν έβλεπαν καθόλου μπροστά! Αν και οι τραυματισμοί αποτελούν μια δικαιολογία (εν μέρει), ο σέντερ από την Τζόρτζια ουδέποτε προσπάθησε να εξελιχθεί σε έναν All Star παίκτη και μετά από μία δεκαετία, σταμάτησε. Αν ψάξει κανείς τα στατιστικά του, θα δει πως είχε 9.5 πόντους και 6.7 ριμπάουντ. Στο Draft του 1989 έπαιρναν μέρος οι Τιμ Χάρνταγουεϊ, Γκλεν Ράις και Βλάντε Ντίβατς.

Κουέμ Μπράουν (Ουάσινγκτον Γουίζαρντς)

Παίζε ακόμα, στους “Τρικέφαλους Δράκους” του πρωταθλήματος BIG-3 γιατί δεν είχε μυαλό να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Το 2001 οι Γουίζαρντς κάτι του βρήκαν και τον επέλεξαν πάνω από τους Τάισον Τσάντλερ, Πάου Γκασόλ, Τζέραλντ Γουάλας και Τόνι Πάρκερ. Σε εκείνο το Draft υπήρχε και ο Γκίλμπερτ Αρίνας αλλά οι πρωτευουσιάνοι εκεί, να τον κάνουν πρώτη επιλογή. Τι κατάλαβαν; Μετά από τέσσερις σεζόν όπου μέτρησε 7.4 πόντους, ο σέντερ από την Νότια Καρολίνα πηγαίνει στους Κλίπερς, στο Μέμφις και το Ντιτρόιτ μέχρι να καταλήξει στους Σίξερς την σεζόν 12-13. Αυτή ήταν και η τελευταία του καθώς 1.9 πόντους και 3.4 ριμπάουντ, καμία ομάδα δεν ήθελε να του δώσει συμβόλαιο.

Αντρέα Μπαρνιάνι (Τορόντο Ράπτορς)

Κορυφαία επιλογή το 2006, οι Ράπτορς τον φωνάζουν στον Τορόντο και τον κρατάνε εκεί για επτά χρόνια. Τα πέντε πρώτα χρόνια ήταν εντυπωσιακά για τον Ιταλό κι ίσως γι' αυτό οι “Δεινόσαυροι” δεν τον έδιωξαν νωρίτερα, όταν έβλεπαν πως οι τραυματισμοί του ήταν πιο συχνοί από τις προπονήσεις του. Όταν τον άφησαν να φύγει, βρέθηκε σε Νέα Υόρκη και Μπρούκλιν αλλά τόσο σε Νικς όσο και σε Νετς, δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος ελέω των τραυματισμών. Βρέθηκε φέτος στην Μπασκόνια αναζητώντας μια νέα αρχή, αλλά μία από τα ίδια… Ο Μπαρνιάνι είχε βρεθεί πάνω από τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ, τον Μπράντον Ρόι, τον Ρούντι Γκέι αλλά και τον… Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Γκρεγκ Όντεν (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

Το “Γυάλινος” θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα του ονοματεπώνυμου του. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ΗΠΑ που δυστυχώς για τον ίδιο δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν. Οι Μπλέιζερς του έδωσαν την ευκαιρία και τον επέλεξαν πρώτοι το 2007 αλλά μαζί τα δελτία Τύπου, μοίραζαν και ιατρικά ανακοινωθέντα καθώς πέντε φορές πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Θεωρητικά βρέθηκε στο ΝΒΑ για εφτά χρόνια αλλά μόνο τα τρία κατάφερε να σταθεί όρθιος στο παρκέ. Σε εκείνο το Draft δήλωσαν συμμετοχή οι Κέβιν Ντουράντ, Μάικ Κόνλεϊ Ρούντι Φερνάντεθ, ο Μαρκ Γκασόλ αλλά και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Άντονι Μπένετ (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

Παλτό από τα λίγα! Χοντρός από τα γεννοφάσκια του αλλά το στυλ παιχνιδιού του, κατάφερε να πείσει τους Καβαλίερς να τον επιλέξουν πάνω από τον Βίκτορ Ολεϊντίπο, τον C.J. ΜακΚόλουμ αλλά κυρίως, πάνω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν γυρνούσαν τον χρόνο πίσω, θα άλλαζαν την απόφαση διότι ο Greek Freak είναι ένας All Star και ο… χοντρός πρωταθλητής Ευρώπης δίχως όμως να έχει ενεργό ρόλο στην Φενέρ. Γι' αυτό και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον έδιωξε κακήν κακώς.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ