27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Κόντρα στον Ζήση για την πρωτιά

Το 2019 βρίσκει την ΑΕΚ στην κορυφή του Γ' ομίλου του Basketball Champions League. Και για να παραμείνει εκεί μόνη της τώρα που πέρασαν οι γιορτές κι αρχίζει ξανά η δράση, πρέπει να νικήσει απόψε στο Μπάμπεργκ (21.00). Έναν αγώνα που έχει σημασία για το... ευ ζην της ομάδας. 

Η Ένωση έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία της στη φάση των "16". Αυτό που θέλει πλέον είναι η πρώτη θέση στον όμιλο, διότι αυτό θα της επιτρέψει να έχει βατή κλήρωση, δεδομένου ότι θα αντιμετωπίσει μία εκ των ομάδων που θα καταλάβουν την τέταρτη θέση στους άλλους τρεις ομίλους. Και για να κάνει ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να νικήσει σήμερα. 

Κάτι τέτοιο θα έχει διπλή χρησιμότητα. Αφενός θα αποτελέσει συνέχεια ενός εντυπωσιακού σερί, που ήδη έχει φτάσει τις οκτώ νίκες, και θα την κρατήσει μόνη της στην κορυφή ό,τι κι αν κάνει η Χάποελ Ιερουσαλήμ κόντρα στην Αντβέρπ. Και αφετέρου θα εξουδετερώσει την Μπάμπεργκ, καθώς θα την αφήσει τρεις νίκες πίσω της, που στην ουσία θα είναι τέσσερις, αφού η ΑΕΚ θα έχει το πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αυτή την περίπτωση ισοβαθμίας πρέπει να έχει στο νου της η Ένωση σε περίπτωση που δεν πάει καλά το σημερινό παιχνίδι. Και να κοιτάξει να υπερασπιστεί τη διαφορά των επτά πόντων (93-86), που πήρε στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο.

Ο Λούκα Μπάνκι επιστρέφει ως αντίπαλος της Μπάμπεργκ, στην οποία δούλεψε πέρυσι για λίγους μήνες και τη βοήθησε να σώσει στο τέλος μια κακή χρονιά. Μαζί του επιστρέφει και ο Ηλία Καντζούρης, ο οποίος δούλεψε στην Μπάμπεργκ για τέσσερα χρόνια ως συνεργάτης των Τρινκέρι και Μπάνκι, αλλά για ένα φεγγάρι και ως πρώτος προοπονητής. Ως προπονητές της ΑΕΚ πλέον και οι δύο θα έχουν σήμερα στη διάθεσή τους τον Ντελρόι Τζέιμς, όχι όμως και τον Τζόρνταν Θίοντορ, που δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί. Επιστρέφει επίσης ο Βασίλης Ξανθόπουλος και μόνος απών θα είναι ο Βασίλης Καββαδάς.

Από την άλλη ο Νίκος Ζήσης θα αντιμετωπίσει την ομάδα που τον καθιέρωσε στον μπασκετικό χάρτη και κέρδισε μαζί της ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο Σαπόρτα και δύο κύπελλα για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Από το 2006 κι έναν αγώνα με την Μπενετόν στο Γαλάτσι έχει να τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ ο Ζήσης, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν είχε έρθει στην Αθήνα στον πρώτο γύρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ