20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Κόντρα στην… παράδοση ο Προμηθέας (pics)

Κρίσιμης σημασίας ματς δίνει ο Προμηθέας Πατρών απέναντι στη Στρασμπούρ στο «Δημήτρης Τόφαλος», στη «μάχη» για πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θα υποδεχθούν την Τρίτη (22/01, 19.30) το γαλλικό συγκρότημα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του BCL, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της παρουσίας τους στην επόμενη φάση. Οι Αχαιοί θα πρέπει να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» των παικτών του Βενσάν Κολέ και, μαζί, την κακή παράδοση που έχουν οι ελληνικές ομάδες απέναντι στο Στρασβούργο.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Στρασμπούρ έχει κερδίσει στα τέσσερα από τα εφτά παιχνίδια της που έχει δώσει κόντρα σε «γαλανόλευκους» αντιπάλους στην ιστορία της στο Basketball Champions League, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα στον πρώτο γύρο στο «Rhenus Sport» κόντρα στους Προμηθείς, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής (83-78).

https://www.youtube.com/watch?v=39F2auiE6qw

Ο Προμηθέας Πατρών, από την πλευρά του, έχει κερδίσει και στα τέσσερα παιχνίδια του φέτος στο BCL στα οποία έχει δεχθεί λιγότερους από 80π., ενώ στην έδρα του το ρεκόρ του είναι 3-2, έχοντας ήδη χάσει από τη Βίρτους Μπολόνια και την Οστάνδη. Οι Γάλλοι, μακριά από το «σπίτι» τους, είναι στο 3-2, έχοντας πανηγυρίσει το «διπλό» στη Σλοβενία επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνα, στην Κωνσταντινούπολη επί της Μπεσίκτας και στη Γερμανία επί της Μπαϊρόιτ.

Αναφορικά με τους παίκτες, ο Χρήστος Σαλούστρος έκανε δύο διαδοχικά double double φέτος, στο πλαίσιο της 6ης και της 7ης αγωνιστικής, στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια όμως δεν κατάφερε να έχει διψήφιο αριθμό ούτε πόντων ούτε ριμπάουντ.

Η Στρασμπούρ έχει κερδίσει στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της στα οποία ο Γιουσουφά Φολ έπαιξε για τουλάχιστον 20’. Ο 24χρονος σέντερ είχε μέσο όρο, σε αυτά τα πέντε ματς, 13,6π., 9 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ