27.3 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κυνηγάει ακόμη ένα ρεκόρ το Περιστέρι, μάχη σε Πειραιά και Μαρούσι για τα πλέι άουτ

Το πρωτάθλημα της Α2 συνεχίζεται με την 17η αγωνιστική του, με τους τρεις προπορευόμενους να έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν με νίκες, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ, με τον Ερμή Αγιάς να μπλέκει για τα καλά σε αυτή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΕΑΚ Λάρισας ΑΕ Λάρισας-Αρκαδικός Πουρσανίδης Κ.-Ταρενίδης Στ.-Κοϊμτζόγου (Σταμάτης Γ.)

Ο Τελικός των τελικών και για τους δυο!Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να αναφέρει κανείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι, με την ΑΕΛ να παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί στην μάχη της παραμονής, υποδεχόμενη, τον Αρκαδικό, στην επιστροφή της στο κλειστό του Αλκαζάρ, που είναι και η φυσική της έδρα. Ο Χρήστος Χασανίδης δεν θα έχει στην διάθεση του τον Γκογκίδη, ενώ έχει και παρακαταθήκη τη νίκη του πρώτου γύρου με 66-64 στην Τρίπολη. Τα αντίστροφα ισχύουν για τους Αρκάδες, που θα ψάξουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη , και εκτός αυτού θα το επιθυμούσαν με +3 πόντους, για να έχουν και την ισοβαθμία με το μέρος τους.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Καρδίτσα Παπαπέτρου-Τσιαπλής-Ταρενίδης Κ. (Αστρεινίδης)

Το 5/5 θέλε να πετύχει στον πάγκο του Ηρακλή ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, με τον «γηραιό» να υποδέχεται την Καρδίτσα στο Ιβανώφειο, έχοντας ως μοναδικό στόχο να μείνει ενεργός στην μάχη της 2ης θέσης. Δεν θα αγωνιστεί ο Ουάσινγκτον για τους γηπεδούχους, ενώ για τον ΑΣΚ, επιστρέφει στους πάγκους ο Λευτέρξς Καλογήρου, μετά την περιπέτεια με την υγεία του.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Παπάγου Καραβίτης-Αναστασίου-Σπυρόπουλος (Μουζάκης Στ.)

Τα ίδια που αφορούν τον Ηρακλή ισχύουν και για τον Χολαργό, ο οποίος στο ντέρμπι του ίδιου δήμου θα ψάξει τη νίκη απέναντι στον Παπάγου, έχοντας ως στόχο την δεύτερη θέση. Το έργο της ομάδας του Στέργιου Κουφού μόνο εύκολο δεν φαντάζει, με τους «Στρατηγούς» να έρχονται από 2/2 το τελευταίο διάστημα, έχοντας ανεβάσει την απόδοση τους.

Δαϊς 17.00 Δούκας-Απόλλων Π. Παγώνης-Χαλαμπαλάκης-Πιτσίλκας (Καρούσης)

Στην έδρα του επιστρέφει ο Δούκας, ο οποίος δεν κατάφερε στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Καρδίτσα και Παπάγου να βρει μια νίκη, μένοντας κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος γνωρίζει πως η ομάδα των Βορείων προαστίων χρειάζεται υπερβάσεις για να μπορέσει να ξεφύγει από την στενωπό που βρίσκεται. Ο Απόλλωνας, που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του Ματαλών, πήρε μεγάλη νίκη ψυχολογίας στην πρώτη του Νίκου Οικονόμου στον πάγκο του, απέναντι στην Δόξα Λευκάδας, και θέλει το διπλό, έχοντας ως μοναδικό στόχο τα πλέι οφς.

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Καστοριά Τζαφλέρης-Καλογερόπουλος Λ.-Γερακίνης (Κανελλόπουλος)

Μόνο θετικό πρόσημο δεν είχαν τα δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Παπάγου και Απόλλωνα Πατρών για την Δόξα Λευκάδας,  η οποία εκτός από τις δυο ήττες, έδειξε και σημάδια καθίζησης στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων της, κάτι που σίγουρα έχουν εντοπίσει ο Κώστας Κατωπόδης και οι συνεργάτες του, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι στην Πάτρα ήταν εκτός και ο τραυματίας Μάρκοβιτς. Και οι δυο ομάδες, οι οποίες βλέπουν πλέι οφς, και είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 9-7, θέλουν τη νίκη, ενώ και η Καστοριά από την πλευρά της παρουσιάζει την δική της «κοιλιά» σε απόδοση, κάτι που φάνηκε και στα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Ψυχικό (νίκησε στο φινάλε) και Εθνικό (ηττήθηκε εύκολα).

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Αμύντας Κορομηλάς Ηλ.-Θεοδωρόπουλος-Λύρας (Ηπιώτης)

Δυο από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες τις κατηγορίας συγκρούονται μεταξύ τους, έχοντας η κάθε μία  τον δικό της στόχο. Ο Εθνικός αναζητεί το 4/4 με τον Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο, θέλοντας «επιτέλους» να μπορέσει να ξεφύγει από την γραμμή των πλει αόυτ, γνωρίζοντας ότι ο ηττημένος της αναμέτρησης του Αμαρουσίου με τον Ερμή Αγιάς θα βρεθεί από κάτω. Ο Αμύντας από την πλευρά του, δείχνει να έχει θρονιαστεί για τα καλά στην τετράδα των πλέι οφς, και δεν θέλει να φύγει με τίποτα από εκεί!

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Περιστέρι Κωνσταντινόπουλος-Κάρδαρης-Καλογερόπουλος Φ. (Δούκας)

Όσο δυνατή έδρα και αν έχει το Ψυχικό θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να μπορέσει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα σταματήσει την φρενήρη πορεία του Περιστερίου, το οποίο βρίσκεται στο 16-0, και σίγουρα έχε βάλει στο μάτι του 19-0 του ΚΑΟΔ, που αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στην κατηγορία. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα προέρχεται από δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, και με ρεκόρ 8-8 βλέπει να πλησιάζει επικίνδυνα και η γραμμή των πλει άουτ.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Αγ. Θωμά 18.00 Μαρούσι-Ερμής Αγιάς Μαλαμάς-Κατραχούρας-Νάστος (Άκελ)

Αν έβλεπε κανείς την βαθμολογία πριν από τρεις αγωνιστικές, θα παρατηρούσε ότι οι δυο ομάδες είχαν τρεις νίκες διαφορά, και ο Ερμής Αγιάς φόρτσαρε κρυφοκοιτάζοντας και τα πλέι όφς. Ωστόσο, η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά κατάφερε μεστά και μεθοδικά να φτάσει σε δυο διπλά σε Λάρισα και Τρίπολη, παραμένοντας σταθερά εκτός πλέι οφς, και έχοντας πλέον την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο, ψάχνοντας και το + 6 (είχε ηττηθεί με 72-67 στον πρώτο γύρο). Η Θεσσαλική ομάδα από την πλευρά της δείχνει τάσεις αυτοκαταστροφής, καθώς εκτός από τις δυο εντός έδρας απώλειες με τους πολύ δυνατούς Χολαργό και Ηρακλή, μηδενίστηκε στο πρώτο παιχνίδι, μην καταβάλλοντας τις οφειλές προς τους διαιτητές. Έτσι, αν ηττηθεί στον Άγιο Θωμά, και νικήσει ο Εθνικός, θα βρεθεί αίφνης στα πλέι άουτ!!!

Η Βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1.Περιστέρι 32 (16-0)
————————————
2.Ηρακλής 29 (13-3)
3.Χολαργός 29 (13-3)
4.Απόλλωνας Πατρών 26 (10-6)
5.Αμύντας 26 (10-6)
————————————
6.Δόξα Λευκάδας 25 (9-7)
7.ΑΣ Καστοριάς 27 (9-6)
8.Ψυχικό 24 (8-8)
9.Ερμής Αγιάς 23 (8-8-1 μηδ)
10.Μαρούσι 23 (7-9)
————————————
11.Εθνικός 23 (7-9)
12.ΑΣ Παπάγου 22 (6-10)
13.ΑΣ Καρδίτσας 20 (4-12)
14.Αρκαδικός 19 (3-13)
————————————
15.Δούκας 19 (3-13)
16.ΑΕ Λάρισας 18 (2-14)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ