22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Κράμερ εναντίον Κράμερ στους πάγκους

Μια πεντάδα αγώνων ξεχώρισε η Ευρωλίγκα από το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής και οι δύο των ελληνικών ομάδων είναι ανάμεσα σε αυτούς. Δύο παιχνίδια που έχουν την δική τους ιδιαιτερότητα, αφού και τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσουν παλιούς προπονητές τους. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας, σε έναν αγώνα που πάντα είναι ξεχωριστός, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, λόγω της παρουσίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν, επίσης μακριά από το σπίτι τους, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, μία από τις... πρώην του Ντέιβιντ Μπλατ, στην οποία βρίσκεται πλέον στην άκρη του πάγκου της, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα βρεθεί απέναντι στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Η πρόκριση στα play offs

Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκός θέλουν και οι δύο τη νίκη για τα play offs. Με διαφορετική ματιά βέβαια. Ενδεχόμενη νίκη της Φενέρ θα της δώσει και μαθηματικά τη θέση στην οχτάδα, φιγουράροντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός αναζητά μια νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες του να μπει στα play offs, αφού έχει χάσει έδαφος. Προβλήματα υπάρχουν και για τις δύο ομάδες με τους Τούρκους να έχουν χάσει για σημαντικό διάστημα τον Γιαν Βέσελι και την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να στερείται των υπηρεσιών των Λάνγκφορντ και Παππά. Ο  Ομπράντοβιτς θα βρεθεί απέναντι σε μια ομάδα στην οποία παρέμεινε για 13 ολόκληρα χρόνια και κατέκτησε τα πάντα, αλλά στόχος του θα είναι να διατηρήσει το αήττητο εντός έδρας η νυν ομάδα του.

Tα φώτα στους πάγκους

Μπορεί το συναπάντημα Ομπράντοβιτς – Παναθηναϊκού να έχει πάντα κάτι το ιδιαίτερο, αλλά έχουν περάσει και επτά χρόνια από τότε που χώρισαν οι δρόμοι τους. Αντίθετα, για τον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές θα τεθούν αντιμέτωπες μετά από τέσσερα χρόνια κοινής πορείας. Συναισθηματικά φορτισμένο θα είναι το παιχνίδι και για τον Ντέιβιντ Μπλατ  όμως, αφού η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η ομάδα με την οποία έχει συνδέσει το όνομά του περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ο φακός θα εστιάσει σίγουρα στους δύο «πρώην» στο Γιαντ Ελιάου (έτσι το μάθαμε), αλλά αυτοί που θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, είναι όσοι θα βρίσκονται στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για να μείνει στο κυνήγι της 4ης θέσης. Η Μακάμπι μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες ηττήθηκε στην Μπασκόνια και θέλει τον… άσο για να μείνει στην κούρσα διεκδίκησης μιας θέσης που οδηγεί στα play offs.

Πρόβα φάιναλ φορ στη Μόσχα

Δύο ομάδες που είναι από τα φαβορί για μια θέση στο Final Four και βρίσκονται σταθερά στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας φέτος, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Ρωσία, έχοντας μια νίκη διαφορά. Οι δυο τους έχουν κατακτήσει το τρόπαιο τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες χρονιές (το 2015 και το 2018 η Ρεάλ Μαδρίτης, το 2016 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και δεν αποκλείεται να βρεθούν και πάλι στην Μπασκόνια. Οι Ρώσοι είχαν νικήσει στην Μαδρίτη και με νίκη θα βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά για την δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Το μομέντουμ της Μπαρτσελόνα και ο πρώην

Άλλη μια ιστορία… πάγκων. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αυτός που για πολλούς το περασμένο καλοκαίρι ήταν  ο σίγουρος επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Για διάφορους λόγους το deal δεν έγινε, η διοίκηση ήθελε και στήριξε τον Σβέτισλαβ Πέσιτς και η… ίντριγκα –σχεδόν-έλαβε τέλος. Μην ξεχνάμε πως ο Πέσιτς δεν τρελαινόταν για την παραμονή του Σάρας στους «μπλαουγκράνα» το 2003, παρά την επιθυμία του παίκτη για το αντίθετο και την δηλωμένη του αδυναμία στην ομάδα και την πόλη μέχρι και σήμερα. Η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και κυρίως την εμφάνιση που πραγματοποίησε βλέπει ψηλά, ενώ η Ζαλγκίρις από την άλλη προσπαθεί να εξασφαλίσει τη θέση της στα play offs, ταλαιπωρημένη φέτος από συνεχείς τραυματισμούς, αλλά και αλλαγές στο έμψυχο υλικό της που δεν της επιτρέπει να κάνει το παιχνίδι που έκανε πέρυσι. Έχει μόλις μία νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες της και επιθυμεί διακαώς ένα θετικό αποτέλεσμα, βλέποντας και τους τραυματίες σιγά σιγά να επιστρέφουν.

Οι οικοδεσπότες και η έκπληξη

Είναι ένα ακόμη παιχνίδι βαρόμετρο, από αυτά που θα δούμε πολλά στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Η Μπασκόνια υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου με τις δύο ομάδες θα διεκδικούν θέση στα play offs. Οι Βάσκοι έχουν έξι παιχνίδια από αυτά τα τελευταία εννέα εντός έδρας και είναι κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει στην προσπάθειά τους να βρίσκονται –τελικά- στο δικό τους φάιναλ φορ. Η Μπάγερν από την άλλη μετά το αρχικό «σοκ» των πρώτων αγώνων, έχει βρει ρυθμό, έχει κάνει εκπλήξεις και συνεχίζει, δείχνοντας πως από την πρώτη της χρονιά στην Ευρωλίγκα, μπορεί να κάνει αυτό το βήμα παραπάνω. Το αν θα τα καταφέρει μένει να φανεί και ο αγώνας στην Βιτόρια είναι ένα πολύ καλό τεστ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ