16.2 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024

Κουρδίζει και ξεκουρδίζεται

Η ήττα του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ δεν τον καταδίκασε. Τον πλήγωσε γιατί θα μπορούσε να την αποφύγει όμως δεν τον έθεσε νοκ άουτ, παρότι θα πρέπει να κάνει ότι δεν έκανε καμία ομάδα στη σύντομη ιστορία της διοργάνωσης και παρότι αρχίζει να μπαίνει στη θέση στην οποία βρέθηκε πέρσι όταν έχασε τα πέντε από τα έξι πρώτα παιχνίδια του αλλά εν τέλει προκρίθηκε. Παρότι άρχισε με 0-3 η απόσταση του από την 4άδα είναι μία νίκη και από την 3η θέση, όπου ανέβηκε η Χολόν, δύο νίκες. Αλλού όμως βρίσκει κανείς θέματα στον ΠΑΟΚ του πρώτου μήνα της σεζόν.

 


Στην περίπτωση που διαφεύγει από κάποιον αυτή η λεπτομέρεια, διανύουμε τον πρώτο μήνα της σεζόν και στον πρώτο μήνα μιας σεζόν είναι αφύσικο για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο να έχει κατορθώσει να λύσει τα αγωνιστικά της θέματα. Πόσο μικρά ή μεγάλα είναι αυτά τα οποία καλείται να διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο να το πει κανείς ακόμη όμως σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα. Οταν ο ΠΑΟΚ νίκησε το περασμένο Σάββατο τον Προμηθέα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε ότι η ομάδα του βρίσκεται στη διαδικασία μέσα από την οποία θα ξανακουρδιστεί αναφερόμενος στην επιστροφή του Γκος και του Γκάρετ, στην προσθήκη του Τέπιτς και στην αναμονή επιστροφής του Τζόουνς.

 


Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν δίνει την αίσθηση ότι κουρδίζει, στην πορεία ξεκουρδίζεται. Τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν από μερικές καλοκαιρινές επιλογές, στα τέλη του Οκτώβρη όχι μόνο δεν απαντήθηκαν αλλά στην πραγματικότητα αυξήθηκαν.

 


*Πόσο μακριά μπορεί να πάει μία ομάδα με έναν “καθαρό” πόιντ γκαρντ που παλεύει να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του (Κόνιαρης); Ο Τσόχλας θα γυρίσει λογικά κάπου στον Δεκέμβριο όμως είναι άγνωστο το πότε θα είναι σε θέση να δώσει βοήθεια για μερικά λεπτά.

 


*Πως θα “κουμπώσουν” μεταξύ τους οι τρεις σούτινγκ γκαρντ που μπορούν να θεωρηθούν και τέσσερις αφού στους Γκος, Αθηναίου, Χάτσερ προστέθηκε και ο Τέπιτς που είναι περισσότερο “2άρι” παρά “3άρι”; Η χημεία μεταξύ τους θα είναι είδος προς αναζήτηση για καιρό.

 


*Μπορεί να θεωρηθεί καλυμμένη η θέση στο “3” αν δεν επιστρέψει ο Τζόουνς και αν επιστρέψει -ίσως ακόμη και την επόμενη εβδομάδα- ποιος θα μείνει έξω από την 7άδα ξένων; Η μόνη προφανής απάντηση δεν είναι και τόσο... προφανής. Η επιστροφή του Τζαμάλ Τζόουνς δεν είναι απίθανο να σημάνει την έξοδο του Μαλίκ Πόουπ από το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Δεν βγάζει μάτια ο πιτσιρικάς όμως είναι φανερό ότι έχει προσόντα και ταλέντο. Δεν περίμενε κανείς άλλωστε από έναν ρούκι να ετοιμαστεί από τον Οκτώβριο. Ακόμη όμως και αν “θυσιαστεί”, η ομάδα θα μείνει στην πραγματικότητα με ένα μόνο “4άρι” τον Χρυσικόπουλο αφού τόσο ο Μαργαρίτης όσο και ο Γκάρετ πηγαίνουν πιο πολύ προς το “5”. Επιπρόσθετα σε αυτό το σενάριο, ο ΠΑΟΚ θα μείνει με τέσσερις μόνο παίκτες ρακέτας στο ρόστερ του. Γι' αυτό και η προφανής επιλογή στην περίπτωση επιστροφής του Τζόουνς δεν είναι τόσο προφανής.

 


Αν κάτι χαρακτηρίζει με την πρώτη ματιά τον φετινό ΠΑΟΚ είναι το πόσο “γεμάτος” είναι. Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου χθες, είχαν πατήσει ήδη στο παρκέ και οι 12 παίκτες. Μεγάλο πλεονέκτημα και απαραίτητη συνθήκη για μια ομάδα που δίνει δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Επιπρόσθετα, ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε εξαιρετικά για δεύτερο συνεχές παιχνίδι αφού κράτησε τη Χολόν μέσα στην έδρα της στους 72 και με 31 μάλιστα βολές (31/36).

 


Στην επίθεση ελάχιστες φορές και κυρίως χάρη στον Γκος έδειξε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Είναι μικρό το δειγμα γραφής, όμως στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του, ο Δικέφαλος είχε μέσο όρο 66 πόντων. 59 με τη Βενέτσια, 71 με την ΑΕΚ, 68 με τη Χολόν. Μιλάμε όμως για την ομάδα που πέρσι τέτοια εποχή ακροβατούσε μεταξύ των προβλημάτων και της εσωστρέφειας του για να φτάσει μετά τον Φεβρουάριο να παίζει θελκτικό μπάσκετ και να κατακτήσει τελικά την 3η θέση. Αν μπορεί να το επαναλάβει φέτος, θα φανεί στην πορεία της σεζόν όμως αρκεί για να δώσει κανείς χρόνο και στη φετινή προσπάθεια.

 


Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ