23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουμπούρας στο basketa.gr : «Όμορφο να μπορείς να λες το Ναύπλιο πόλη σου»

Ο Οίακας Ναυπλίου έχτισε ένα ρόστερ βασισμένο σε τρείς πολύ έμπειρους (Πελεκάνο, Καλλινικίδη και Κουμπούρα) και αρκετούς νεαρούς παίκτες, με το πρώτο παιχνίδι να ήταν απόλυτα επιτυχημένο.

Σε έναν εξαιρετικό αγώνα, η ομάδα της Αργολίδας επικράτησε της Δάφνης Δαφνίου με 86-81, με τον Φάνη Κουμπούρα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του στο φινάλε, και με συνολικά 19 πόντους (13/14 βολες, 3/4 διπ., 8 ασίστ) να την οδηγεί στις νίκες.

Ο έμπειρος και ποιοτικός γκαρντ, ο οποίος σε δυο μήνες κλείνει τα 37 του χρόνια, μίλησε στο basketa.gr τόσο για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, την φετινή περίεργη σεζόν, αναφέρθηκε στην πανδημία και την έλλειψη κόσμου, ενώ ανέφερε πως μετά από τρία χρόνια είναι ωραίο να μπορεί να αναφέρει το Ναύπλιο ως πόλη του.

Ακόμη μια πρεμιέρα στην καριέρα σου, και όπως κάθε αρχή ήταν δύσκολη, πόσο σημαντική ήταν η νίκη με την Δάφνη Δαφνίου : «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας το πόσο χαρούμενος είμαι που μπορέσαμε να ξαναπαίξουμε παιχνίδι, να πατήσουμε παρκέ μετά από επτά μήνες διακοπή. Κάθε αρχή είναι πάντα δύσκολη, αλλά η σημερινή (χθες 3/10) μετά από τόσο καιρό ήταν και πολύ περίεργη, γιατί δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα είσαι και αν θα έχεις αγωνιστικό ρυθμό μόνο από τις προπονήσεις».

Όντας ο ηγέτης αυτής της ομάδας, ήσουν καθοριστικός στο φινάλε. Σε είδαμε εξουθενωμένο από την κούραση, αυτό δείχνει πόσο δύσκολη θα είναι η φετινή σεζόν : «Δεν υπάρχει στην ομάδα μας, αλλά σίγουρα ήμουν κουρασμένος στο τέλος. Όπως ανέφερε και παραπάνω πρέπει να βρούμε όλοι μας ξανά αγωνιστικό ρυθμό, και αυτό θα γίνει από τα παιχνίδια»

Ο Οίακας έχτισε μια ομάδα με τρεις έμπειρους και πολύ ποιοτικούς παίκτες, και πολλούς νεαρούς. Πως βλέπεις αυτό το μείγμα, και ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί σας στόχοι : «Το φετινό ρόστερ μέχρι στιγμής δείχνει να έχει χημεία, και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Είναι πάντα ωραίο να δίνεις ευκαιρία σε νέα παιδιά να αποδείξουν την αξία τους, και εσύ να τους δίνεις την εμπιστοσύνη που χρειάζονται. Στόχοι δε νομίζω ότι υπάρχουν φέτος, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε».

Ανανέωσες για τρίτη σεζόν στον Οίακα. Νιώθεις πλέον το Ναύπλιο και πόλη σου : «Τρίτη χρονιά στο Ναύπλιο και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοίκησης και τους προπονητές για την εμπιστοσύνη τους. Μακάρι μια όμορφη πόλη σαν το Ναύπλιο να μπορείς να την λες πόλη σου».

Σίγουρα είναι σκληρό να αγωνίζεσαι χωρίς κόσμο στην εξέδρα. Πως βλέπεις την κατάσταση, και ποια είναι η γνώμη σου για την πανδημία και ότι ζει η χώρα και ο αθλητισμός : «Η κατάσταση που ζούμε με τον ιό είναι δύσκολη και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και περισσότερο υπεύθυνοι στις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί. Το να παίζεις χωρίς κόσμο είναι πάρα πολύ άσχημο και πραγματικά χάνει το παιχνίδι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του. Ο χώρος μας έχει πληγεί αρκετά με αυτή την κατάσταση και εδώ πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ανθρώπους, από προέδρους, χορηγούς μέχρι και φιλάθλους που στηρίζουν οικονομικά τις ομάδες τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Αν και είναι ακόμη νωρίς πως το βλέπεις το πρωτάθλημα. Ενστερνίζεσαι ότι το επίπεδο φαίνεται και φέτος πιο πεσμένο : «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πτώση σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα μας και είναι κάτι που πρέπει όλοι μας πρέπει να προβληματιστούμε με αυτό. Το θετικό βέβαια είναι ότι εμφανίζονται νέα παιδιά που θα μπορέσουν να ξανά ανεβάσουν τον πήχη των πρωταθλημάτων μας» .



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ