22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Κλειστή….στροφή για τους πρωτοπόρους

Συνεχίζεται με την 14η αγωνιστική το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, μια στροφή πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική κάνει τζάμπολ νωρίς (13:00) στο Αιγάλεω, ενώ περιλαμβάνει δύσκολες και πονηρές αναμετρήσεις για τους πρωτοπόρους.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Στ. Βενέτης 13.00 Διαγόρας Δρυοπιδέων-ΑΣΚ Ιπποκράτης Αναστόπουλος Α.-Κυριακόπουλος-Κωνσταντινίδου (Σταύρου)

Με ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι κάνει τζάμπολ η 14η αγωνιστική, με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων να υποδέχεται τον Ιπποκράτη Κω, σε μια αναμέτρηση με πολλές ιδιαιτερότητες. Αρχικά μετά από 3 χρόνια οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Σπύρο Σαμόλη, αλλά τον Γιώργο Σκαραφίγκα, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο, απέναντι σε μια ομάδα που αντιμετώπισε ως προπονητής του Ερμή Αγιάς πριν 7 ημέρες. Απέναντι στον Ιπποκράτη ο Διαγόρας σφράγισε δυο ανόδους, με τις δυο να πηγαίνουν χέρι χέρι, τα προηγούμενα χρόνια. Ο Διαγόρας προέρχεται από βαριά ήττα στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή και θέλουν τη νίκη ώστε να πιάσουν τους νησιώτες, οι οποίοι ηττήθηκαν σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στην Αγιά, και θέλουν ένα μεγάλο διπλό, ώστε να εδραιωθούν στα πλέι οφς, που είναι βασικός στόχος και των δυο ομάδων.
 
Περιβόλας 17.00 Απόλλων Πάτρας-ΑΣ Ευρώπη 87 Ψαριανός-Μπίκας-Ζακεστίδης (Πίγκας)
 
Ο Απόλλωνας έχει πλέον συνηθίσει να δίνει συνεχόμενους τελικούς, και δε αυτούς εντός έδρας θέλει να τους κερδίζει για να μπορέσει να αντέξει στην μάχη της παραμονής. Ο Κώστας Δελέγκος και οι παίκτες του προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τον τρόπο που ηττήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική στην Καστοριά, όταν ένα τρίποντο του Πετρόπουλου στο 1,6'' και κάποιες λεπτομέρειες τους κόστισαν τεράστιας σημασίας νίκη. Απέναντι στο Πευκοχώρι οι «μελανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό, πηγαίνοντας τον χαμηλά, Η ομάδα της Χαλκιδικής παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο μακριά από το κλειστό του Αγίου Παύλου, και είναι το πρώτο που πρέπει να διορθώσει, αν θέλει να επιστρέψει με γεμάτα χέρια στην βάση της, καθώς ένα διπλό στην Περιβόλα θα έχει διπλή σημασία.
 
ΔΑΚ Άργους Ορεστικού 17.00 Καστοριά-Ερμής Αγιάς Λ. Πουρσανίδης Κ.-Ευφραιμίδης-Τζίμα (Βόντζας)

Ακόμη ένα παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Αρχικά η Καστοριά θα αναγκαστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι να αποχαιρετήσει την έδρα της, το κλειστό «Δ.Διαμαντίδης», το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα από την κακοκαιρία (έβαλε νερά), και χρησιμοποιήσει ως έδρα το κλειστό του Άργους Ορεστικού, σκοπεύοντας σε μια νίκη που θα τις επιτρέψει να πιάσει στην τρίτη θέση τον Ερμή Αγιάς. Οι Θεσσαλοί μέσα σε μια εβδομάδα άλλαξαν άρδην, όντας σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας αποχώρησε, και την θέση του για το συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε ο νεοφερμένος Γιάννης Λίβανος, ο οποίος αποκτήθηκε ως μέλος του τεχνικού τιμ. Επίσης αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ της, ο Λετονός Κούκσικς που μετακόμισε στην Ιταλία. Επιστρέφουν στην δράση Κόμματος, Τριανταφύλλου.

Αγ. Θωμά 17.00 ΓΣ Αμαρουσίου-Χαρίλαος Τρικούπης Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης-Καρπάνος (Άκελ)

Το Μαρούσι δίνει την δική του μάχη για την σωτηρία, και ως βασικό όπλο σε αυτή έχει το άντρο του, το κλειστό του Αγίου Θωμά, στο οποίο έχει πετύχει και τις πέντε νίκες του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά θα ανταμώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον Χαρίλαο Τρικούπη, σε ένα παιχνίδι που για την ομάδα των Βορείων προαστίων μοιάζει ως πρόωρος τελικός. Οι Μεσολογγίτες από την πλευρά τους έχουν βρει ρυθμό, και με τον Ντίνο Καλαμπάκο έχουν αλλάξει αγωνιστικό ρυθμό και ψυχολογία, μετρώντας 4/4 και δυο συνεχόμενα διπλά σε Υμηττό και Ψυχικό, έχοντας βγει από την ζώνη των πλέι άουτ. Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με το αποτέλεσμα του, ειδικά αν έρθει διπλό, να δημιουργεί δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ιωνικός Νίκαιας Παντελίδης-Λόρτος-Τσιαπλής (Μανάσης)

Ένα σπουδαίο παιχνίδι φιλοξενεί στην έδρα του ο ΑΣ Καρδίτσας, φιλοξενώντας τον πρωτοπόρο και μεγάλο φαβορί για την άνοδο, Ιωνικό Νικαίας. Ο Γιάννης Τζήμας είδε τους παίκτες του να πραγματοποιούν την χειρότερη τους φετινή εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική στο Μεσολόγγι, και περιμένει να δει αντίδραση απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν έχουν και πολύ καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη τους επίσκεψη σε Θεσσαλικό έδαφος, γνωρίζοντας την ήττα στη Λάρισα από τον Ερμή Αγιάς, σε ένα αποτέλεσμα που είχε φέρει και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, και έτσι θέλουν να φύγουν με το διπλό, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την άνοδο στην Basket League.

Ψυχικού 17.00 ΑΕ Ψυχικού-ΕΚ Καβάλας Διαμαντής-Δημόπουλος-Κώτσου (Δούκας)

Οριακό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, με το γηπεδούχο Ψυχικό να έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, και δυο εντός έδρας (Καστοριά και Χαρίλαος Τρικούπης) και να θέλει να επανέρθει στις νίκες, έχοντας βρεθεί αίφνης στην ζώνη των πλέι άουτ. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό, ενώ η Καβάλα προέρχεται από την εύκολη νίκη με τον Εθνικό και ψάχνει το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης συνεχίζει να έχει εκτός τον Καμάρα, ενώ μετά το άδοξο τέλος της συνεργασίας με τον Γάλλο σέντερ, Γκαμπερόνι, περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το αν θα μπορέσει να το αντικαταστήσει.

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός ΟΦΠΦ-Κόροιβος Αμαλιάδας Κατραχούρας-Κοντίλης-Χριστινάκης (Ελευθεριάδης)

Κομβικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, και θέλει η κάθε μια από αυτές να φτάσει σε μια επιτυχία ώστε να ανεβάσει την ψυχολογία της. Στο στρατόπεδο του Εθνικού υπάρχει κινητοποίηση και των φίλων του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τους «μπλε» να έχουν μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα, και να βλέπουν να απομακρύνεται και ο στόχος της αποφυγής του άμεσου υποβιβασμού, Ντεμπούτο θα κάνει ο Μίχαλος, αμφίβολος λόγω ίωσης ο Κοκορόγιαννης. Η ομάδα της Ηλείας από την πλευρά της μετράει 5 συνεχόμενες ήττες, ενώ ο ερχομός του Μιχάλη Κουταλιανού δεν συνοδεύτηκε με νίκη απέναντι στον Αμύντα. Ο Έλληνας τεχνικός επιστρέφει ως αντίπαλος απέναντι στην προηγούμενη του ομάδα, ενώ εκτός παραμένει ο τραυματίας, Τσιάκος.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ηρακλής Τζαφλέρης-Δαρλαμήτσος-Ξέρας (Ορφανός)

Μόνη εύκολη δεν είναι η αποστολή του Ηρακλή στο κλειστό της Πυρκάλ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην τα καταφέρνει στα τελευταία δυο εκτός έδρας της παιχνίδια με ομάδες από την πάνω ταχύτητα του πρωταθλήματος (Ερμής Αγιάς, Ιπποκράτης Κω). Οι «πορτοκαλί» του Αμύντα ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα από τον Χαρίλαο Τρικούπη, φτάνοντας σε νίκες απέναντι σε Καβάλα και Κόροιβο, και με 8 νίκες διεκδικεί μια θέση στα πλέι οφς. Ο Αλέξανδρος Ζαβός περιμένει και την επιστροφή στην δράση του Κωνστναντακόπουλου, ο οποίος έχει μπει σε ρυθμούς προπονήσεων. Πλήρεις θα παραταχθεί ο Ηρακλής, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο συγκεκριμένο γήπεδο, και θέλει τη νίκη ώστε να παραμείνει στο κυνήγι της πρωτιάς.

Η Βαθμολογία (σε 13 αγώνες)

1.Ιωνικός Νικαίας (11-2) 24
——————————————
2.Ηρακλής (10-3) 23
3.Ερμής Αγιάς (9-4) 22
4.Καστοριά (8-5) 21
5.Ιπποκράτης Κω (8-5) 21
——————————————
6.Αμύντας (8-5) 21
7.Καρδίτσα (7-6) 20
8.Διαγόρας Δρυοπιδέων (7-6) 20
9.Χαρίλαος Τρικούπης (6-7) 19  
10.Πευκοχώρι (6-7) 19
——————————————
11.Ψυχικό (6-7) 19
12.Κόροιβος Αμαλιάδας (5-8) 18  
13.Μαρούσι (5-8) 18
14.Απόλλωνας Πατρών (4-9) 17
——————————————
15.Καβάλα (3-10) 16
16.Εθνικός Πειραιά (1-12) 14

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ