27.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Κλειδί ο Λαρεντζάκης

Αν και δεν έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής ανανεώσεις, η ΑΕΚ έχει αρχίσει να υλοποιεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ξεκινώντας από τους Έλληνες παίκτες. Ο ελληνικός κορμός αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ εκτός αυτού, οι Έλληνες είναι αυτοί που πρέπει να κλείσουν πρώτοι, καθώς είναι δυσεύρετοι. Οι ξένοι θα ακολουθήσουν, ωστόσο ρόλο-κλειδί για την κατανομή τους στο ρόστερ θα παίξει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο διεθνής γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, αλλά όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, η παραμονή του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Από πέρυσι είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής, ωστόσο η ΑΕΚ του το είχε ξεκόψει και δεν τον άφησε να πάει πουθενά. Φέτος όμως εμφανίζεται πιο διαλλακτική. Αν δηλαδή ο Λαρεντζάκης επιμείνει να φύγει και φέρει κάποια σοβαρή πρόταση, η ΑΕΚ δείχνει διατεθειμένη να τη συζητήσει. Άλλωστε του χρόνου ο παίκτης μένει ελεύθερος και μπορεί να φύγει χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αντίθετα τώρα όλο και κάτι θα φέρει στο ταμείο της ΚΑΕ, δεδομένου μάλιστα ότι το συμβόλαιό του προβλέπει ρήτρα 400.000 Ευρώ για την αποδέσμευσή του.

Αν φύγει ο Λαρεντζάκης, τότε θα αποκτηθούν οπωσδήποτε τρεις ξένοι γκαρντ. Ένας πόιντ γκαρντ, που δεν θα είναι τελικά ο Πάρις Λι. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον "έκοψε", διότι μετά την απόκτηση των Γκίκα και Τολιόπουλου θέλει έναν πιο ψηλό πλέι μέικερ, οπότε θα αναζητήσει κάτι άλλο. Θα αποκτηθεί επίσης ένας σούτινγκ γκαρντ, ενώ ο Παπαθεοδώρου ελπίζει βάσιμα ότι θα κρατήσει τον Σαντ Ρος (οι διαπραγματεύσεις μαζί του εξελίσσονται πολύ καλά και οι πιθανότητες παραμονής του είναι πάρα πολλές) και θα τον ανεβάσει από "τριάρι", όπου τον έβαζε ο Μπάνκι, σε θέση "2". Ο Ματσιούλις υπολογίζεται ως "τριάρι", οπότε οι άλλοι δύο ξένοι που απομένουν για να συμπληρωθεί η εξάδα, θα είναι ψηλοί. Ο ένας σίγουρα σέντερ και ο άλλος μάλλον combo, ανάλογα και με το ποιος Έλληνας ψηλός θα αποκτηθεί (γιατί θα αποκτηθεί ένας, πέραν του Τσαλμπούρη).

Αν μείνει ο Λαρεντζάκης και με δεδομένα όλα τα παραπάνω, οι ξένοι ψηλοί μπορεί να γίνουν τρεις. Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένη την παρουσία των Σάκοτα, Τσαλμπούρη, μάλλον δεν θα χρειαστεί να αποκτηθεί Έλληνας ψηλός κι αυτό θα λύσει τα χέρια του Παπαθεοδώρου, γιατί Έλληνες ψηλοί πρακτικά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ