26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

“Κλείδωσε” την πέμπτη θέση η Μπαρτσελόνα (pics, vids)

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα απέναντι σε μία καλά διαβασμένη Μπουντούτσνοστ, κατάφερε ωστόσο να επικρατήσει με 95-83 επί των Μαυροβούνιων. Οι Καταλανοί έχουν πλέον εξασφαλίσει την πέμπτη θέση και περιμένει τη Χίμκι την επόμενη εβδομάδα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα".

Μάλιστα με τη νίκη της αυτή, η Μπαρτσελόνα έμαθε και τον αντίπαλό της στα playoffs. Συγκεκριμένα, οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν την Αναντολού Εφές η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1111387742489858051

Η Μπουντούτσνοστ έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να προηγηθεί (4-13, 5'). Νίκολιτς και Γκόρντιτς ήταν καθοριστικοί για τους Μαυροβούνιους οι οποίοι είχαν σχεδόν "εγκλωβίσει" τους  γηπεδούχους. Η απάντηση για τους Καταλανούς ήρθε λίγα λεπτά αργότερα που με ένα 7-0 σερί κατάφεραν να φτάσουν το παιχνίδι στον πόντο (21-22, 9').

Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και πέρασαν μπροστά στο σκορ. Η διαφορά ανέβηκε στο +7 για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς (32-25, 14'), με Πάνγκος και Οριόλα να απογειώνουν τους Καταλανούς. Η Μπουντούτσνοστ απάντησε και πέρασε εκ νέου μπροστά, με τον Ντανίλο Νίκολιτς να διαμορφώνει το τελικό 44-46 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Μπαρτσελόνα βρήκε καλύτερα πατήματα και κατάφερε να δημιουργήσει μία μικρή αλλά σταθερή διαφορά. Ο Άνταμ Χάνγκα ήταν καθοριστικός για τους Καταλανούς, οι οποίοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 (72-69, 29'). Ένα επιθετικό κρεσέντο της Μπαρτσελόνα στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στους "μπλαουγκράνα". Η διαφορά πήγε στο +11 (91-80, 39') ενώ o Αρτέμ Πούστοβι διαμόρφωσε το τελικό 95-83 με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Δεκάλεπτα: 21-22, 44-46, 72-69, 95-83

TO ΠΡΟΣΩΠΟ:

Ο Άνταμ Χάνγκα ήταν καθοριστικός στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μπουντούτσνοστ, με τον Ούγγρο να σημειώνει 18 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 4 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει τη νίκη από την Μπουντούτσνοστ και μεγάλο ρόλο στη νίκη αυτή των "μπλαουγκράνα" έπαιξε το υψηλό ποσοστό ευστοχίας τους, το οποίο ήταν πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτό των Μαυρουβουνίων.

Δείτα τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ