25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κλάντον: «Ελπίζω να γυρίσω εδώ»

Πρώτος ριμπάουντερ στο Basketball Champions League, πρώτος ριμπάουντερ, μπλοκέρ και στα «double-double» της Basket League. Ο Κιθ Κλάντον θα βγει στην αγορά για την επόμενη σεζόν έχοντας σοβαρούς λόγους για να ζητήσει ένα καλό συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση καλύτερο από αυτό με το οποίο κάνει θραύση φέτος με τον ΠΑΟΚ.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον ξεχάσουν στο «παλατάκι»; Σε καμία περίπτωση, αν κρίνουμε από όσα είπε ο Αμερικανός σέντερ στο basketa.gr: «Είπα στους ανθρώπους της ομάδας ότι στο τέλος της σεζόν θα τα συζητήσουμε όλα. Μου αρέσει πολύ εδώ. Ελπίζω να γυρίσω εδώ και στο τέλος της σεζόν θα δούμε πως θα συνεχιστεί αυτό».

 

Στον ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν πως ξέχωρα από τη θετική διάθεση του Κλάντον, θα πρέπει η ασπρόμαυρη ΚΑΕ να κάνει μιας μορφής υπέρβαση σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο του όμως με τα δικά της δεδομένα τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο.

 

Ο Κλάντον μίλησε και για τον πρώτο αγώνα πλέι οφ με το Λαύριο: «Είχαμε πλεονέκτημα μέσα στη ρακέτα και είχαμε εστιάσει σε αυτό, να παίρνω τη μπάλα είτε εγώ, είτε ο Χρυσικόπουλος. Θέλαμε να δώσουμε τη μπάλα χαμηλά και στον Άσκα. γνωρίζοντας ότι είχε και αυτός μεγάλο πλεονέκτημα εκεί».

 

Για τη μεγαλύτερη δυσκολία του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι: «Έχουν κάποιους πολύ καλούς γκαρντ. Προσπαθούν να σκοράρουν πολύ στο ένας εναντίον ενός, οπότε οι δικοί μας γκαρντ έκαναν εξαιρετική δουλειά για να τους κρατήσουν χαμηλά. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειάς στην άμυνα και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εκτελούμε και στο δεύτερο παιχνίδι, όπως και στο πρώτο».

 

Για αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ αύριο στην έδρα του Λαυρίου για να τελειώσει τη σειρά: «Είναι πιθανό να προσαρμοστούν και αυτοί, αλλά δε μπορείς να αλλάξεις τα «miss-match» που έχουμε μέσα στη ρακέτα. Νιώθουμε ότι είμαστε μεγαλύτεροι από αυτούς! Αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι, προσπαθώντας να τους κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε σκληρά. Η σειρά δεν έχει τελειώσει και θα προσπαθήσουν να νικήσουν και αυτοί. Θα πρέπει να εκτελέσουμε όπως το κάναμε στο πρώτο παιχνίδι για να πάρουμε το παιχνίδι».

 

 

Για τη συνύπαρξη του με τον Ασκα στην πεντάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι τόνισε: «Προπονούμαστε πολύ μαζί. Ηταν η πρώτη φορά που μας έβαλε να παίξουμε μαζί ο προπονητής.  Ξέρω τον Άιβαν από τότε που ήταν 15 χρονών. Ξέρω το παιχνίδι του, ξέρει το παιχνίδι μου οπότε νομίζω ότι προσαρμοζόμαστε καλύτερα».

 

Ο Αμερικανός σημείωσε ρεκόρ καριέρας με πέντε ασίστ και σχολίασε σχετικά: «Πιστεύω πως μπορώ να πασάρω τη μπάλα, ξέροντας ότι η αντίπαλη άμυνα εστιάζει πολύ επάνω μου. Στα τελευταία παιχνίδια, έρχεται και δεύτερος παίκτης να με μαρκάρει, οπότε πρέπει να κάνω αυτό που μου δίνει η άμυνα. Αν είναι η πάσα να πασάρω, αν είναι να σκοράρω, ότι καλύτερο μου δίνει για να κάνω το σωστό για την ομάδα».

 

Για τις βαριές ήττες του ΠΑΟΚ στο τέλος της κανονικής περιόδου ο Κλάντον σημείωσε: «Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε. Δεν ήμασταν έτοιμοι να ανταγωνιστούμε δύο ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολοι αντίπαλοι. έπρεπε να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια, να είμαστε πιο δυνατοί. Νομίζω ότι παίξαμε κάπως πιο χαλαρά και προσπαθήσαμε να δείξουμε σε αυτό τον αγώνα με το Λαύριο, ότι δε θα συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Ελπίζω να το κρατήσουμε αυτό στα πλέι οφ».

 

 

Για τις δικές του εμφανίσεις στην κανονική περίοδο και αν μπορούν να συνεχιστούν: «Στα πλέι οφ ξεκινούν όλα από την αρχή. Όλα είναι από το 0-0 και θα προσπαθήσω να βγαίνω στο γήπεδο και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Είτε είμαι ο πρώτος σκόρερ, είτε ο πρώτος ριμπάουντερ ή οτιδήποτε άλλο θέλει να κάνει ο προπονητής μου, θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να το κάνω».

 

Ο Κλάντον δεν σκέπτεται από τώρα τα επερχόμενα –εφόσον περάσει ο ΠΑΟΚ το εμπόδιο του Λαυρίου- ματς με τον Άρη: «Δεν έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό, δεν έχουμε μιλήσει καν για τον Άρη. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια με το Λαύριο. Αν τελειώσουμε αυτή τη σειρά, θα επικεντρωθούμε στον Αρη, αλλά τώρα το μυαλό όλων είναι στο Λαύριο».

 

Photocredits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ