22.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Κινδυνεύει η συμμετοχή της Γκραν Κανάρια στη Euroleague

Η Γκραν Κανάρια έκανε φέτος ένα από τα μεγαλύτερα βήματα στην ιστορία του συλλόγου. Ξεπερνώντας το εμπόδιο της Βαλένθια εξασφάλισε μία θέση στην ημιτελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος και άρα το τέταρτο ισπανικό εισιτήριο για τη Euroleague μαζί με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια.

Καταλανικά δημοσιεύματα όμως κρίνουν αμφίβολη τη συμμετοχή των νησιωτών στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, σύμφωνα με το άρθρο 9.2 του κανονισμού, οι ομάδες πρέπει να έχουν «ένα γήπεδο με μίνιμουμ χωρητικότητα 5.000 θεατών που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων ωρών με το αεροπλάνο από την Φρανκφούρτη που γεωγραφικά θεωρείται το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ενώ λοιπόν το γήπεδο της Γκραν Κανάρια βρίσκεται εντός των ορίων όσον αφορά τη χωρητικότητα, καθώς χωρά 9.870 φιλάθλους, δεν πληροί όμως την προϋπόθεση για την απαραίτητη απόσταση από την Φρανκφούρτη καθώς απέχει συνολικά 4 ώρες και 45 λεπτά. Καζάν και Τελ Αβίβ βρίσκονται επίσης στο όριο απέχοντας 3 ώρες και 50 λεπτά και 4 ώρες και 5 λεπτά αντίστοιχα.

Βέβαια η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο μάλλον δε θα πρέπει να ανησυχεί αφού όπως αναφέρει το «Gigantes»,  ο ίδιος κανονισμός ισχύει και στο Eurocup και η Γκραν Κανάρια δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα βρίσκεται επίσης εκτός ορίου, χωρητικότητας αυτή τη φορά αφού σύμφωνα με τον κανονισμό οι ομάδες που έχουν άδεια τύπου Α οφείλουν να έχουν γήπεδο που να μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 θεατές, τη στιγμή που τα Palau Blaugrana χωράει μόνο 7.500.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ