24.8 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Κερ: “Κανείς δεν νοιάζεται που σφάζονται τα παιδιά μας”! (vid)

Ο Στιβ Κερ είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές και κοινωνικές ευαισθησίες του. Κι όταν του ζήτησαν να σχολιάσει το νέο μακελειό με τους 17 ανθρώπους, κυρίως μαθητές, που έπεσαν νεκροί από το όπλο ενός μανιακού δολοφόνου σε σχολείο της Φλόριντα, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Εξαπέλυσε νέα επίθεση, χωρίς να χρησιμοποιήσει ονόματα πάντως, κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και όλων όσων εμποδίζουν την επίλυση του προβλήματος της οπλοκατοχής στην Αμερική.

"Τίποτα δεν έχει γίνει", είπε. "Δεν φαίνεται να νοιάζει την κυβέρνησή μας ότι παιδιά πυροβολούνται μέχρι θανάτου κάθε μέρα στα σχολεία. Δεν την νοιάζει ότι άνθρωποι πυροβολούνται σε συναυλίες, κινηματογράφους. Προφανώς δεν είναι τίποτα από αυτά αρκετό να παρακινήσει τους ηγέτες μας, την κυβέρνησή μας, αυτούς που διοικούν τη χώρα μας, να κάνουν στ' αλήθεια κάτι. Είναι απογοητευτικό αυτό. 

Αλλά μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι. Μπορούμε να ψηφίζουμε ανθρώπους που έχουν το θάρρος να προστατέψουν τις ζωές του κόσμου και όχι απλώς να σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην NRA (σ.σ. πανίσχυρη εθνική ένωση υπέρ της οπλοκατοχής), επειδή απλώς χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία τους. Ελπίζω ότι θα βρεθούν πολλοί άνθρωποι, πρώτα απ' όλα για να ψηφίσουν καλούς ανθρώπους, με θάρρος για να βοηθήσουν τους πολίτες να μείνουν ασφαλείς. Να εστιάσουν στα πραγματικά θέματα ασφαλείας κι όχι να χτίζουν ηλίθιους τοίχους που κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια και δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλειά μας. Να μας προστατεύσουν από αυτό που είναι πραγματικά επικίνδυνο και δεν είναι άλλο από τους μανιακούς με τα ημιαυτόματα όπλα, οι οποίοι σφάζουν τα παιδιά μας. Είναι αηδιαστικό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ