21.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

«Κεραυνός» από Μόρις και… τέζα η Οκλαχόμα! (vids)

Με τον Μάρκους Μόρις να ευστοχεί σε τρίποντο στα 1.2" πριν από τη λήξη, οι Σέλτικς «λύγισαν» τους Θάντερ με 100-99 και επανήλθαν στις επιτυχίες.

Οι Μπόστον Σέλτικς των... χιλίων προβλημάτων της σεζόν αυτής, έχουν αποδείξει πως δεν τα παρατούν ποτέ και τα κατάφεραν για ακόμη μία φορά να επιβληθούν στο φινάλε, με 100-99 κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Εκείνος που «σκότωσε» τους «Κεραυνούς», ήταν ο Μάρκους Μόρις, με το τρίποντό του στα 1.2" πριν από την εκπνοή, να χαρίζει την νίκη στους «Κέλτες», ενώ σημαντικό μερίδιο του αποτελέσματος οφείλεται... στον Καρμέλο Άντονι, αφού λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αστοχήσει σε ζευγάρι βολών.

Στην αρχή του παιχνιδιού, οι παίκτες του Μπίλι Ντόνοβαν έμοιαζαν να ελέγχουν την κατάσταση και το 18-26 του εξαιρετικού τους πρώτου δωδεκαλέπτου, τους έβαζε σε θέση «οδηγού». Οι «τριφυλλοφόροι», που πλην των απουσιών των Ίρβινγκ-Σμαρτ (δεν υπολογίζουμε αυτήν του Χέϊγουορντ, που είναι από την αρχή της χρονιάς), είχαν σε κακή μέρα τον Αλ Χόρφορντ, κατάφεραν με ηγέτες τον Τζέισον Τέιτουμ και τον Τέρι Ροζίερ, αρχικά, να μη μείνουν πίσω στο ημίχρονο (45-48). Παρά την ευστοχία του Πολ Τζορτζ στην τρίτη περίοδο, απαντήσεις βρέθηκαν ξανά δια χειρός Λάρκιν, που ένα τρίποντο στη λήξη του δωδεκαλέπτου, με... ολίγη δόση τύχης, έδειξε πως θα γινόταν «μάχη» μέχρι τέλους.

Κι αυτή έμοιαζε να κερδίζεται από τους Θάντερ, οι οποίοι με δύο συνεχόμενα τρίποντα του «Μέλο» κι άλλο ένα του Μπρούερ, προηγήθηκαν με διαφορά έξι πόντων στα 113" πριν από το τέλος. Ροζίερ και Μονρό κράτησαν όρθιους τους Σέλτικς και οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς έστειλαν τους αντιπάλους τους στη γραμμή των βολών. Δε δικαιώθηκαν σε πρώτη φάση με τον Ουέστμπρουκ, αλλά στη συνέχεια ο Άντονι θα έχανε και τις δύο, με το σκορ στο 97-99 και 8.4" να απομένουν. Ο κόουτς των Σέλτικς πήρε τάιμ άουτ και προσπάθησε να δώσει την μπάλα στον Τέιτουμ. Αυτός την πήρε, αλλά χώρο δε βρήκε και εντόπισε για λίγο ελεύθερο τον Μόρις. Εκείνος έκανε προσποίηση στον Άνταμς και σούταρε για τρεις, για να φέρει όλη τη Βοστόνη... στον αέρα, με την ομάδα του να φαίνεται πως, λογικά, θα πάρει τη δεύτερη θέση στην Ανατολή και τους ηττημένους να παλεύουν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην τετράδα.

Ο ήρωας του αγώνα είχε 21 πόντους με 8/13 σουτ, ενώ ο εξαιρετικός Τζέισον Τέιτουμ έφτασε σε double double 23 πόντων και 11 ριμπάουντ. Οι 27 πόντοι, με οκτώ ριμπάουντ και επτά ασίστ του Ράσελ Ουέστμπρουκ, όπως και οι 24 πόντοι με 13 ριμπάουντ του Πολ Τζορτζ, δε θα ήταν αρκετά για τους Θάντερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ