21.4 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Καταλανική επέλαση για Βιτόρια!

Η Μπαρτσελόνα είναι εδώ και έκανε... το 3/3 σε «μπρέικ» στους δεύτερους αγώνες των προημιτελικών σειρών της Ευρωλίγκα, περνώντας από την Πόλη με το 74-72 απέναντι στην Αναντολού Εφές, χάρη σε ένα ντράιβ του κορυφαίου Άνταμ Χάνγκα, με την νίκη αυτή ίσως να σημαίνει στο τέλος της σειράς τον πιο πολύτιμο «λίθο» στην πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο Σίμον και οι ψηλοί της Μπάρτσα έδωσαν τις πρώτες «μάχες», για ένα ισορροπημένο πρώτο 6λεπτο στο ματς, δείχνοντας πως αυτή την φορά θα κρινόταν στις τελευταίες λεπτομέρειες (11-11). Όταν ο Χάνγκα μπήκε στο πνεύμα του αγώνα, προστέθηκε μια ακόμη συνθήκη υπέρ των Καταλανών, ώστε να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με μικρή διαφορά (16-19).

Οι γκαρντ του Πέσιτς βρήκαν επίσης λύσεις και μέσα σε 2.5 λεπτά στη δεύτερη περίοδο, η απόσταση άγγιζε το διψήφιο νούμερο (17-26). Εκεί, ο Λάρκιν και ο Μίτσιτς θυμήθηκαν την απόδοσή τους από το πρώτο ματς και έδειξαν πόσο μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες με ένα επιμέρους σκορ 15-6 για την Εφές, που έφερε την απόλυτη ισορροπία ξανά (32-32 στο 17'). Η συνεργασία Ερτέλ και Κλαβέρ, ωστόσο, θα έφερνε το «μπλαουγκράνα» προβάδισμα στο ημίχρονο (34-38).

Με ένα «σόου» των Λάρκιν και Σίμον, η τουρκική ομάδα έμοιαζε να έχει όντως απαντήσεις αυτή την φορά, μετατρέποντας το σκορ σε 49-45 μέσα σε τέσσερα λεπτά, αλλά δεν έκανε την Μπαρτσελόνα να χάσει την ψυχραιμία της. Παρά το -7 από καλάθι του Ντάνστον (54-47 στο 26'), ο Ερτέλ είχε βρει ρυθμό και ο Τόμιτς με τον Σίνγκλετον λύσεις χαμηλά, για να έρθουν οι Σμιτς και Ρίμπας, ώστε η ομάδα τους να ξαναμπεί σε θέση οδηγού, με την τελευταία περίοδο να έρχεται (59-62).

Η άμυνα των Καταλανών πρωτίστως και οι λύσεις των Χάνγκα-Ερτέλ δευτερευόντως έμοιαζαν να εδραιώνουν το προβάδισμά τους λίγο μετά τα μέσα της τελευταίας περιόδου (64-71 στο 36'), αλλά ο Μίτσιτς ήταν εκεί και, «σπρώχνοντας» σε ένα σερί 7-ο την Εφές, η ισοφάριση ήταν γεγονός, φέρνοντας το τάιμ άουτ του Πέσιτς (71-71). Ο Σέρβος είχε 1/2 βολές, όπως και ο Τόμιτς για το 72-72 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Λάρκιν αστόχησε και το καλάθι του αγώνα έμοιαζε να το πετυχαίνει ο Χάνγκα στα 28" με ντράιβ για το 72-74. Ο Σίμον αστόχησε για τρεις, αλλά ο Χάνγκα έκανε λάθος, αφήνοντας χρόνο 0.9" στην Εφές και μια ακόμη ευκαιρία. Στην πάσα του Σίμον, όμως, ο Μοερμάν έχασε την μπάλα και η Μπάρτσα πανηγύρισε το «διπλό» πρόκρισης.

Δεκάλεπτα: 16-19, 34-38, 59-62, 72-74

ΟΥΓΓΡΟΣ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ: Πέρυσι χρειάστηκε μια... πολύπλοκη ανταλλαγή, με μεταγραφή παίκτη στην ποδοσφαιρική Αλαβές, για να φορέσει τα χρώματα της Μπαρτσελόνα ο Άνταμ Χάνγκα. Σήμερα δικαιολογεί, ίσως, τον «ντόρο» αυτής της μετακίνησης στην πρωτεύουσα της Καταλονίας από την Μπασκόνια, με το νικητήριο ντράιβ απέναντι στην Εφές, έχοντας παράλληλα στον αγώνα 17 πόντους, με 7/11 σουτ, τέσσερα ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά δύο κατοχών σε τόσο κλειστό ματς, που είχε η Εφές, θα μπορούσε να είναι καθοριστική, αλλά το πλεονέκτημα που είχε ελαφρώς η Μπαρτσελόνα σε δίποντα (52.6% έναντι 48.4%) και τρίποντα (43.5% έναντι 33.3%) μάλλον ήταν καθοριστικό, έχοντας καλύτερες επιλογές.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ