25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Καστοριά, Καρδίτσα ή Υμηττό…

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο τραγουδούσε το συγκρότημα Τρύπες στις αρχές τις δεκαετίας του 90, και παραφράζοντας το, αναφέρουμε πως Καστοριά, Καρδίτσα ή Υμηττός αναμένεται να αλλάξουν κάποια δεδομένα στην κορυφή στη σημερινή (9/2), 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Ψυχικού 13.00 Ψυχικό-Ιπποκράτης Κατραχούρας-Ζαχαρής-Καρακάσης (Σταύρου)

Με οκτώ ομάδες στιβαγμένες σε απόσταση μιας νίκης είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν αν στοχεύουν ξεκάθαρα στα πλέι οφς ή κοιτάζουν να αποφύγουν τα δυσάρεστα. Το Ψυχικό μπορεί να γνώρισε μια αναμενόμενη ήττα στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή, αλλά με 8 νίκες έχει το δικαίωμα να κοιτάζει ψηλά, ενώ αν δεν ήταν το «τρελό» τρίποντο του Λαανέ στο τέλος της δεύτερης παράτασης στον πρώτο γύρο θα είχε φύγει με το διπλό από την Κω. Πλέον κυνηγάει μια νίκη, που θα ήθελε να είναι με +3. Ο Ιπποκράτης μπορεί να επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον Εθνικό, αλλά δεν δείχνει σε καλό φεγγάρι, ενώ έχει να κερδίσει εκτός έδρας από το 2018, και την Αμαλιάδα. Ωστόσο, αν θέλει να μείνει κοντά στην πρώτη πεντάδα απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα μεγάλα διπλά.

Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη 87 Πευκ.-Χαρίλαος Τρικούπης Τζαφλέρης-Πιτσίλκας-Ξέρας (Παπαγεωργίου)

Το Πευκοχώρι έχει επενδύσει στην έδρα του, αλλά οι τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα το έφεραν αρκετά πίσω, με αποτέλεσμα να αναζητάει επιτακτικά τη νίκη απέναντι στον φορμαρισμένο Χαρίλαο Τρικούπη. Η ομάδα της Χαλκιδικής συνεχίζει να πορεύεται χωρίς κοινοτικό, και θα χρειαστεί μια υπέρβαση για να μην μείνει πίσω στη μάχη της παραμονής. Αναφορικά με την ομάδα από το Μεσολόγγι, αυτή μετράει 7 συνεχόμενες νίκες, και θέλει να φτάσει στην όγδοη, γράφοντας χρυσές σελίδες στην ιστορία της. Ο Ντίνος Καλαμπάκος υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Ιωνικός Ν. Παπαπέτρου-Συμεωνίδης-Τζίμα (Βόντζας)

Στην παραδοσιακή της έδρα επιστρέφει η Καστοριά , μετά τις 12/1 και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών, και έχει απέναντι του το ισχυρότερο εμπόδιο που μπορεί να βρει ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο υπερπλήρης Ιωνικός, ο οποίος αναζητάει την 15η του νίκη στην λίγκα, ώστε να μπορέσει να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της ανόδου, ενώ θα έχει στο πλευρό του και τον κόσμο του. Δύσκολο παιχνίδι, με καθοριστικό ρόλο να παίζει ο ρυθμός, με την ομάδα του Νίκου Καραγιάννη να πηγαίνει τα παιχνίδια της στο σπίτι της σε αργό τέμπο, κάτι που είχε καταφέρει και τον πρώτο γύρο στη Νίκαια, σε ένα παιχνίδι που είχε μόλις 134 πόντους (72-62).

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Καβάλα Καλδίρης-Θεοδωρόπουλος Ρ.-Σκαλτσής (Θεοδοσόπουλος)

Οι Πατρινοί είναι ανεβασμένοι, αλλά δεν μπορούν να το εξαργυρώσουν αυτό στα παιχνίδια μακριά από την Περιβόλα, η οποία αποτελεί το όπλο τους. Στο σπίτι του το συγκρότημα του Γιώργου Δελέγκου μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, και θέλει μια ακόμη, για να ξεφύγει με δυο από την Καβάλα, η οποία έχει να υπερασπιστεί και ένα +22 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης γνωρίζει ότι χωρίς εκτός έδρας νίκες δεν μπορεί να ελπίζει σε αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ερεμπενάζιε, αλλά και τον κοινοτικό Σίμας Μπουτερλεβίτσιους. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο ΑΣΕΑΔ, αλλά η απόφαση θα γίνει γνωστή από τη νέα εβδομάδα.

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Κόροιβος Παντελίδης-Κοντίλης-Νάστος (Δούκας)

Στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια για το Μαρούσι, το οποίο μετρώντας 7 συνεχόμενες αγωνιστικές κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και στην τελευταία δυάδα. Έτσι, έχοντας να δει το ροζ φύλλο από τις 8/12 και το παιχνίδι με την Καρδίτσα βλέπει το παιχνίδι με τον Κόροιβο ως τελικό χωρίς αύριο. Η ομάδα της Αμαλιάδας πήρε μια βαθμολογική ανάσα μετά μια σειρά άτυχων αποτελεσμάτων, και έχοντας 7 νίκες αναζητεί ένα διπλό που ενδέχεται να την βγάλει στον...αφρό. Αν δεν καταφέρει να γυρίσει στην Ήλιδα με τη νίκη θα κοιτάξει να διαφύλαξη το +14 του πρώτου γύρου.

Καρδίτσα 17.00 Καρδίτσα-Ηρακλής Παναγιώτου-Βαρδάλος-Καρπάνος (Τέγα)

Την περσινή σεζόν ο «γηραιός» χρειάστηκε την τύχη και την παράταση για να περάσει από την Καρδίτσα, κερδίζοντας με 100-96, αλλά φέτος τα πράγματα φαντάζουν διαφορετικά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνει πρωταθλητισμό, και σε ένα κομβικό παιχνίδι για αυτή θέλει τη νίκη, ώστε να μην υποστεί ότι και στην γειτονική Λάρισα, όταν ηττήθηκε από τον Ερμή, και έτσι χάσει έδαφος στη μάχη της κορυφής. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους βρίσκονται στο 50-50 (8-8 ρεκόρ) και με οδηγό την εμφάνιση απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας, θα διεκδικήσει την δική της υπέρβαση.

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Διαγόρας Δρ. Σκούτας-Μαγκουνής-Τσάτσης (Ντίνος)

Ο Διαγόρας θα προσθέσει μια ακόμη νίκη στη συλλογή του και θα φτάσει στις 10 στο πρωτάθλημα, στην μάχη που δίνει για να βρεθεί στην τελική τετράδα των πλέι οφς. Ο Εθνικός θα προσπαθήσει για μια αξιοπρεπή παρουσία, έχοντας ελάχιστες ελπίδες να προλάβει να αποφύγει την δυάδα που δεν θα υποβιβαστεί άμεσα στην Β' Εθνική.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ερμής Αγιάς Αναστόπουλος Α.-Μαλαμάς-Κωνσταντινίδου (Άκελ)

Σπουδαίο παιχνίδι στο κλειστό του Υμηττού, ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, με την κάθε μια να έχει το δικό της αγωνιστικό στυλ. Ο ομοιογενής Αμύντας έχοντας ρεκόρ 9-7 καλοβλέπει πλέον τα πλέι οφς, ενώ ο Αλέξανδρος Ζαβός είδε και τον Κωνσταντακόπουλο να επανέρχεται σταδιακά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Και ο Ερμής έχει την δική του ταυτότητα, η οποία μένει αναλλοίωτη παρά τις τρεις αλλαγές στον πάγκο του. Ντεμπούτο θα κάνει ο Σέρβος, Στεφάν Ζιβάνοβιτς, με τους Θεσσαλούς με νίκη να κάνουν σχέδια ακόμη και πρωτιάς στα πλέι οφς.

Η Βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1.Ιωνικός Νικαίας (14-2) 30
——————————————
2.Ηρακλής (13-3) 29
3.Ερμής Αγιάς (12-4) 28
4.Διαγόρας Δρυοπιδέων (9-7) 25
5.Καστοριά (9-7) 25
——————————————
6.Χαρίλαος Τρικούπης (9-7) 25
7.Αμύντας (9-7) 25
8.Ιπποκράτης Κω (9-7) 25
9.Ψυχικό (8-8) 24
10.Καρδίτσα (8-8) 24
——————————————
11.Κόροιβος (7-9) 23
12.Πευκοχώρι (6-10) 22
13.Απόλλωνας Πατρών (5-11) 21
14.Μαρούσι (5-11) 21
——————————————
15.Καβάλα (4-12) 20
16.Εθνικός Πειραιά (1-15) 17



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ