27.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Καραγιάννης στο Basketa.gr: “Πιο γλυκιά η άνοδος για το Περιστέρι με τις δικές του δυνάμεις”

Μια ακόμα παράσταση υψηλού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Περιστερίου στο Χολαργό κόντρα στην ομώνυμη ομάδα στο ντέρμπι κορυφής της Α2.   Το Περιστέρι που έχει μετατραπεί σε...γεράκι μέχρι τώρα συνέχισε τις υψηλές πτήσεις με μια μεγάλη νίκη κάνοντας το 10/10 και είναι λογικό εκεί στα Δυτικά Προάστεια να κάνουν όνειρα για επάνοδο στην Stoiximan.gr Basket League μετά τον υποβιβασμό του 2013.

Στο τιμόνι της ομάδας για 3η σεζόν ο Νίκος Καραγιάννης οδηγεί το καράβι σε ήρεμα νερά καθώς είναι ένας καπετάνιος που γνωρίζει καλά τι εστί ιστορική ομάδα, αφ' ενός διότι το 2009 είχε ανεβάσει το Περιστέρι στην Α1 αλλά και επειδή ως παίκτης είχε αγωνιστεί στον Πανιώνιο συνεπώς έχει ζήσει εκ των έσω τις δυναμικές αυτών των μεγάλων μπασκετικών γειτονιών.

"Είναι αλήθεια ότι το βλέπεις και το νοιώθεις αυτό σε κάθε κίνηση σε κάθε στιγμή. Το Περιστέρι έχει τεράστια δυναμική,  ο κόσμος λατρεύει υπερβολικά την ομάδα, είναι παντού δίπλα μας και τον ευχαριστούμε. Στο Χολαργό νιώσαμε σαν να είμαστε στην έδρα μας κάποια στιγμή και ειλικρινά είναι ο 6ος παίκτης μας που μας δίνει ώθηση. Να ξέρετε ότι ο κόσμος του Περιστερίου που έχει ζήσει αξέχαστες στιγμές με αυτή την ομάδα, ξέρει μπάσκετ, είναι απαιτητικός και εφέτος βλέπει ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά για αυτό και πιστεύω ότι θα φέρουμε ακόμα περισσότερους φιλάθλους κοντά μας στη συνέχεια" λέει στο Basketa.gr o άνθρωπος που έχει συνδέσει προπονητικά σε μεγάλο βαθμό το όνομά του με το σύλλογο καθώς όπως είπαμε είναι ο τελευταίος προπονητής που έχει ανεβάσει τον ιστορικό σύλλογο στην Α1 την άνοιξη του 2009, έστω και αν δεν έμεινε στο τιμόνι της ομάδας για τη μεγάλη κατηγορία.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα περίεργο για το Περιστέρι με την πιθανή συνεργασία με το Φάρο Κερατσινίου και τη συγχώνευση για απ΄ευθείας άνοδο στην Α1. Πολύς κόσμος αντέδρασε, άλλοι ήταν υπέρ και για κάποιο διάστημα ο Νίκος Καραγιάννης και οι παίκτες του δεν ήξεραν τι θα τους ξημερώσει και που θα τους βρει η επόμενη μέρα. Η λαϊκή απαίτηση και με τη συγκατάθεση της διοίκησης είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει το προξενιό και η ομάδα να βαδίσει όπως ξέρει τόσα χρόνια, μόνη της με τη δύναμη του κόσμου και γενικότερα τη δυναμική που έχει ως σύλλογος.

"Ηταν το καλύτερο δυνατό σενάριο και για αυτό όταν με ρωτάνε λέω περασμένα-ξεχασμένα. Αυτό που είναι σίγουρο θα έλεγα είναι το γεγονός ότι μια άνοδος στη μεγάλη κατηγορία είναι πολύ πιο γλυκιά με τις δικές σου δυνάμεις και θεωρώ ότι αυτός ο σύλλογος που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ζήσει εκ νέου μεγάλες συγκινήσεις" λέει ο έμπειρος τεχνικός  που μόνο καλά λόγια έχει να πει για τους παίκτες του (με τέτοιες εμφανίσεις άλλωστε τι άλλο να ζητούσε) αλλά και τη διοίκηση.

"Και η εξαιρετική εμφάνιση στο Χολαργό οφείλεται στους παίκτες μου που μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Το 90% από αυτούς έχουν ξανακάνει πρωταθλητισμό, άρα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και αυτό είναι σημαντικό. Οσο για τη διοίκηση η συνεργασία είναι άριστη, είναι πάντα δίπλα μας και λύνει κάθε πρόβλημα. Οπως είπα για το καλοκαίρι κάθε εμπόδιο για καλό. Ολη αυτή η ιστορία συσπείρωσε απίστευτα τη διοίκηση, εμάς και τον κόσμο και ξαναλέω ότι είναι εκπληκτικό το συναίσθημα να διεκδικείς την άνοδο με τις δικές σου δυνάμεις" συνεχίζει ο Νίκος Καραγιάννης, που γνωρίζει ότι ακόμα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο τη στιγμή μάλιστα που το επόμενο παιχνίδι (Τετάρτη) είναι με έναν εκ των συνδιεκδικητών της ανόδου του Απόλλωνα Πάτρας και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου (συνολικά απομένουν 4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί) υπάρχει και το ντέρμπι με τον Ηρακλή.

"Βασικά το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Απόλλωνα είναι κομβικό καθώς πρέπει άμεσα να ξεχάσουμε τη μεγάλη νίκη στο Χολαργό και μετά βλέπουμε και τα άλλα και φυσικά τον αγώνα με τον Ηρακλή. Ξαναλέω ότι το μέλλον αυτής της ομάδας είναι εξαιρετικά ευοίωνο και αξίζει στον κόσμο της να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές".

Το Περιστέρι είχε ανέβει στην Α1 τελευταία φορά το 2009 με τον Νίκο Καραγιάννη και πάλι στο τιμόνι και ο κόουτς θυμάται: "Κατά τη γνώμη μου ήταν πιο δύσκολο τότε το πρωτάθλημα της Α2, αλλά ανέβαιναν οι δύο πρώτοι απ' ευθείας. Τώρα ο θεσμός των πλέι οφ για τις ομάδες από τη 2η έως και την 5η θέση αλλάζει τα δεδομένα, κρύβει εκπλήξεις και κάνει πιο δύσκολο και συναρπαστικό το φινάλε του πρωταθλήματος. Για αυτό και εμείς θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές και να αποφύγουμε αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία" λέει ο κόουτς που βλέπει όλο το Περιστέρι στα γιορτινά του και όχι μόνο λόγω Χριστουγέννων.

"Ο Ατρόμητος στο ποδόσφαιρο κάνει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία, το μπάσκετ πάμε να επανέλθουμε στην Α1 και διεκδικεί άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και το πόλο του συλλόγου. Αρα το Περιστέρι είναι στα καλύτερά του θα έλεγα. Πρόκειται για ένα τεράστιο Δήμο, με μεγάλη ιστορία και κοινωνικό πρόσωπο πολύ σημαντικό για τις μέρες μας. Γενικά έχει μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό το Περιστέρι και θα ζήσουμε ξαναλέω ακόμα καλύτερες στιγμές.

Ιδιαίτερα στο μπάσκετ που το ζω όλα αυτά τα χρόνια από κοντά είμαστε μια οικογένεια πλαισιωμένη από ανθρώπους που αγαπάνε πολύ το σύλλογο και το κυριότερο δεν είναι ουρανοκατέβατοι. Για αυτό και είμαι αισιόδοξος".  

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ