20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κανείς δεν λέει «όχι» σ’ έναν «δολοφόνο»…

Ο Κιθ Λάνγκφορντ θα φορέσει -όπως όλα δείχνουν- τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θα προσθέσει έξτρα ποιότητα στην περιφέρεια των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι πρώτες κινήσεις των Πράσινων στο μεταγραφικό «παζάρι» κάποιους τους ενθουσίασαν, ενώ κάποιους άλλους τους έκαναν πιο σκεπτικούς. Φυσικά εξαιρουμένης της παραμονής του Νικ Καλάθη που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία της, στις υπόλοιπες προσθήκες που έχουν γίνει, ορισμένοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους.

Ο μανδύας της αντικειμενικότητας φοριέται πολύ τελευταία, ωστόσο οι... μάσκες πέφτουν όταν υπάρχει -αισθητή- διαφορά αντιμετώπισης των κινήσεων των δύο κορυφαίων ομάδων της χώρας. 

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα  του Παναθηναϊκού -μέχρι το επόμενο- θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός αρχισκόρερ της Ευρωλίγκας ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα για να φτάσει και ο ίδιος μαζί με το «τριφύλλι» στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης. Αποτελεί το μεγάλο απωθημένο του, ενώ τα έξι χρόνια χωρίς παρουσία στην τελική φάση της Ευρωλίγκας, είναι πάρα πολλά, για την κορυφαία ομάδα από καταβολής Φάιναλ Φορ.

Είναι απολύτως υγιές να εκφράζει κάποιος τον προβληματισμό του για την ηλικία του πρώην παίκτη της Ούνικς Καζάν, της Αρμάνι Μιλάνο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βέβαια τα χρόνια δεν παίζουν μπάσκετ. Μόλις πριν ενάμιση χρόνο ήταν ο ίδιος αθλητής ο οποίος είχε αναδειχτεί κορυφαίος σκόρερ στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο μεγαλύτερο των είκοσι πόντων ανά παιχνίδι.

Έναν... σεσημασμένο «μπόμπερ» των ευρωπαϊκών παρκέ ορισμένοι παλεύουν να τον παρουσιάσουν ως... στοίχημα! 

Ο Λάνγκφορντ θα προστεθεί στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού διότι ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να υπάρχει ένας παίκτης με τη μέγιστη δυνατή έφεση στο σκοράρισμα. Ένας παίκτης ο οποίος όταν η μπάλα θα πηγαίνει στα χέρια του, συμπαίκτες και αντίπαλοι θα γνωρίζουν ότι θα καταλήξει στο καλάθι. Ο έμπειρος γκαρντ έχει την ικανότητα να σκοράρει, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά και να πασάρει. 

Πρόπερσι, εκτός από τους 21,8 πόντους ανά αγώνα, μοίραζε και 3,7 ασίστ. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του το οποίο αρκετοί αγνοούν. Παράλληλα, προσθέτει ένα σημαντικό βέλος στη φαρέτρα του Καταλανού τεχνικού, αναφορικά με το μείζον θέμα της εκτέλεσης από το τρίποντο. Με βάση τη λογική, ο παίκτης που θα αποκτηθεί στη θέση του πάουερ φόργουορντ θα πρέπει να έχει εξίσου καλό σουτ.

Εν κατακλείδι, κανείς δεν θα πει «όχι» σ' έναν «δολοφόνο» ο οποίος έχει τεράστιο κίνητρο να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Είναι τέτοια η δίψα του, που το οικονομικό κομμάτι ήταν το τελευταίο που τον απασχόλησε, από τη στιγμή που ενδιαφέρθηκε ομάδα του κορυφαίου επιπέδου για την απόκτησή του... 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ