25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Καλύτερος κι από τον… Θεό! (vid)

Απέμεναν 2'40'' για τη λήξη της τρίτης περιόδου στη Βοστόνη το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Κάιρι Ίρβινγκ κλείστηκε στη γωνία από ένα double team των Σέλτικς και πάσαρε στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που ήταν μόνος του λίγο πιο δίπλα. Αυτός με τεράστια αυτοπεποίθησε δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Σηκώθηκε και σούταρε αυτό το τρίποντο.

Η μπάλα μπήκε μέσα. Και με αυτούς τους τρεις πόντους ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έφτασε τους 5.989 στην καριέρα του σε αγώνες πλέι οφ και ξεπέρασε τους 5.987, που είχε σημειώσει στη δική του καριέρα στα πλέι οφ ο Μάικλ Τζόρνταν. Πλέον δεν υπάρχει καλύτερος σκόρερ στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ από τον ΛεΜπρόν. Ο "βασιλιάς" ξεπέρασε το ίνδαλμά του!

"Φοράω το νούμερο 23 στη φανέλα μου εξαιτίας του Μάικ. Ερωτεύτηκα το άθλημα εξαιτίας του Μάικ, εξαιτίας όσων πέτυχε στην καριέρα του. Όταν βλέπεις τον Μάικλ Τζόρνταν να παίζει, είναι σα να βλέπεις το Θεό. Έτσι, δεν πίστευα ότι θα γινόμουν ο Μάικ", δήλωσε ο ΛεΜπρόν.

Το ρεκόρ του Τζόρνταν κρατούσε για 19 χρόνια, από τον έκτο τελικό του 1998 ανάμεσα στους Μπουλς και τους Τζαζ, που ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε ποτέ στα πλέι οφ ο "Αέρινος". Δεδομένου ότι ο Τζέιμς έχει ακόμα κάποια χρόνια μπάσκετ μπροστά του και αρκετές σειρές πλέι οφ, αναμένεται να ανεβάσει αυτό το ρεκόρ σε απλησίαστα ύψη, αν και ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του σκόρερ:

"Δεν είμαι σκόρερ. Δεν θέλω να μου κολλήσουν την ταμπέλα του σκόρερ. Μπορώ να βάλω την μπάλα στο καλάθι. Είμαι πλέι μέικερ. Είμαι παίκτης. Βάλε με στο παρκέ και θα βρω τρόπους να γίνω πετυχημένος. Μιλώντας για σκόρερ, έχουμε πολλούς μεγάλους σκόρερ στο πρωτάθλημα. Παιδιά που σούταραν πολύ και με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Δεν είναι από αυτά τα παιδιά. Είμαι τύπος που πάντα ήμουν χαρούμενος και ευτυχισμένος όταν η ομάδα είχε επιτυχίες, όταν οι συμπαίκτες μου ήταν επιτυχημένοι κι έτσι ένιωσα στον τέταρτο αγώνα με αυτά που έκανε ο Κάιρι Ίρβινγκ (σ.σ. σκόραρε 42 πόντους)".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ