24.6 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Καλάθης: “Φαβορί οι ΗΠΑ, παρά τις απουσίες”

Ο Νικ Καλάθης θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της προσπάθειεας της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ωστόσο λόγω του ότι είναι και μισός Αμερικανός, η άποψή του για την Εθνική των ΗΠΑ μετράει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και η ιστοσελίδα thelines.com επικοινώνησε μαζί του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής με τη Σερβία για να του τη ζητήσει.

"Πολλά από τα παιδιά αυτής της ομάδας των ΗΠΑ δεν έχουν παίξει έξω από τη χώρα τους και είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλές διαφορές στο στιλ παιχνιδιού. Το spacing είναι διαφορετικό, η μπάλα μπαίνει πιο πολύ μέσα στη ρακέτα, και το παιχνίδι είναι οπωσδήποτε πιο σκληρό. Φάσεις που συνήθως είναι φάουλ στο ΝΒΑ θα είναι καθόλα νόμιμες στην Κίνα.

Η ομάδα των ΗΠΑ δεν έχει την αφρόκρεμα του ΝΒΑ, αλλά προφανώς παραμένει φαβορί για τον τίτλο. Έχει παίκτες όπως ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Κέμπα Ουόκερ, που μπορούν να την πάνε ψηλά. Δεν θα είναι όσο ακαταμάχητη θα ήταν αν έπαιζε ο Τζέιμς Χάρντεν και έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι παίκτες αποφάσισαν να αποσυρθούν. Αυτό πάντως δεν θα συμβεί του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Ο Καλάθης επισήμανε, τέλος, τις παγίδες που κρύβει το σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου: "Δεν είναι όπως το ΝΒΑ με τις σειρές best-of-seven. Αν μια ομάδα βρεθεί στη μέρα της, μπορεί να σε κερδίσει. Οποιαδήποτε μέρα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ