30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Καλάθης: «Μείνετε μαζί μας!» (Vid)

Συνήθως οι νίκες δεν είναι υπόθεση του ενός, αλλά στη σειρά των ημιτελικών των playoffs του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, ο Νικ Καλάθης έχει κάνει ένα βήμα μπροστά και έχει φωνάξει «παρών». Σε μεγάλο βαθμό το χρωστάει στον προπονητή του, όπως τονίζει ξανά και ξανά, στον Τσάβι Πασκουάλ και φαίνεται πως και αυτός με τη σειρά του θέλει να κάνει και τους συμπαίκτες του να νιώσουν αυτή την αυτοπεποίθηση. Και θέλει να δει κι άλλους να βγαίνουν μπροστά...

Αρχή στην κουβέντα με τη δική του μεταμόρφωση (;) σε αυτή τη σειρά των playoffs: «Απλά παίζω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Ο κόουτς που έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ήξερα πως πρέπει να παίξω καλύτερα, για να τελειώσουμε δυνατά και όπως πρέπει τη χρονιά. Ήδη σε αυτούς τους αγώνες διαφορετικοί παίκτες βγήκαν μπροστά και αυτό θα μας βοηθήσει. Το χρειαζόμαστε αυτό!».

Από τις πρώτες του κουβέντες φαίνεται να αναγνωρίζει το ρόλο και τη θέση του, στην ομάδα και παραδέχεται πως νιώθει την ευθύνη στους ώμους του: «Ξέρω πως είμαι το κλειδί για το παιχνίδι της ομάδας, ένα από τα κλειδιά. Ξέρω πως το πως παίζω είναι καθοριστικό πολλές φορές για τι θα κάνουμε συνολικά. Δεν είναι το θέμα αν θα σκοράρω ή αν θα δώσω 10 ασίστ, αλλά να βοηθήσω όσο μπορώ όλους τους συμπαίκτες μου, να κάνω τα πράγματα ευκολότερα γι’ αυτούς. Και φυσικά να νικήσεις στο τέλος. Οι ομάδες κάποιες φορές μου δίνουν το σουτ, πρέπει λοιπόν κι εγώ να οσυτάρω με αυτοπεποίθηση και το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι, για να συνεχίσουμε με νίκες και να καταφέρουμε στο τέλος κάτι ιδιαίτερο».

Μεγάλο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να υπάρχει σταθερότητα σε αυτή την απόδοση και όχι οι αποκλίσεις στις οποίες έχει συνηθίσει φέτος τον κόσμο του: «Χρειάζεται σταθερότητα, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν κάποια πράγματα που επηρεάζουν, ή που απλά δεν έχουν εξήγηση. Στο τρίτο παιχνίδι μας έκαναν ζημιά οι ελεύθερες βολές. Λίγο πιο εύστοχοι να ήμασταν και θα είχαμε μεγαλύτερο προβάδισμα. Αντίθετα χάσαμε τις βολές, πήραν ριμπάουντ, πήραν επιθετικά ριμπάουντ από τα οποία έβαλαν σουτ τριών πόντων που με τη σειρά τους τους έδωσαν αυτοπεποίθηση. Είναι φάσεις που μας κάνουν ζημιά όλη τη χρονιά. Είδαμε κάποια από αυτά και στο βίντεο μετά τον δεύτερο αγώνα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαφορετική ιστορία για εμάς. Διαφορετικοί παίκτες βγήκαν μπροστά. Ο Μπουρούσης, ο Παππάς, ο Κέι Σι Ρίβερς, αλλά και ο Φώτσης.

Μας έδωσε κάποια καλά λεπτά, έκανε πράγματα για εμάς. Και δεν χρειάστηκε ο Κρις (Σίνγκλετον) να τα κάνει όλα για εμάς. Είναι κάτι που κάνει όλη τη χρονιά. Θα πρέπει να βγουν μπροστά και άλλοι, να έχουμε όλοι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε τέτοιου είδους παίκτες».

Αν αυτή η νίκη είναι ικανή να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που έδειχναν να είναι πριν τη σειρά των αγώνων με τη Φενέρμπαχτσε; «Ο χρόνος θα το απαντήσει αυτό. Δεν μπορώ να δω το μέλλον. Για εμάς υπάρχει ο αγώνας της Δευτέρας. Είναι το πρώτο κλειδί για τη συνέχεια. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Αν έχουμε αυτοπεποίθηση, αν πιστεύουμε στην ομάδα και σε εμάς, μπορούμε να νιήσουμε τον οποιονδήποτε. Προσωπικά σας είπα.. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι ο κόουτς που μου το πρόσφερε αυτό».

Και έχει και μια κουβέντα για τον κόσμο... Τι θα τους έλεγε μετά από όλα όσα έχουν γίνει φέτος; «Μείνετε μαζί μας! Η ομάδα είναι δυνατή. Λέγονται πολλά, αλλά όλοι στα αποδυτήρια αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε. Και ο προπονητής, το τεχνικό επιτελείο το ίδιο. Ξέρουμε πως πολλά λέγονται, αλλά μην πιστεύετε ότι ακούτε. Έχουμε καλή ομάδα, έχουμε παίκτες που ξέρουν το παιχνίδι, που μπορούν να παίξουν, που έχουν νικήσει, έχουν κατακτήσει τίτλους. Ξέρω πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι δίπλα στην ομάδα σε καλές και κακές στιγμές και θα είναι και τώρα, όπως ξέρουμε και πως μπορούμε να συνεχίσουμε με τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του 3ου ημιτελικού Παναθηναϊκού - ΑΕΚ όπως τις ξεχώρισαν τα κανάλια Novasports ΕΔΩ

(PHOTO Credits: Eurokinissi)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ