25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κακαρούδης: “Είμαστε αλλοπρόσαλλη ομάδα”

Ο Φάρος ήταν ο μεγάλος νικητής της 25ης αγωνιστικής και ο Κώστας Κακαρούδης μιλάει στο basketa.gr για την ομάδα του Κερατσινίου που μπορεί να κερδίσει με άνεση και με 20 πόντους διαφορά τον Πανιώνιο, αλλά μπορεί να χάσει από υποδεέστερο αντίπαλο! 

Με το ρόστερ που διαθέτει και τους παίκτες που φορούν την φανέλα του, θα έπρεπε να είναι σε καλύτερη θέση απ’ αυτή που βρίσκεται τώρα. Όχι πως η τέταρτη είναι άσχημη αλλά για τον Φάρο Κερατσινίου… είναι άσχημη! Οι πέντε ήττες του πρώτου γύρου τον άφησαν νωρίς πίσω στην κούρσα της ανόδου και αυτή από τον Εθνικό στον δεύτερο - κι αφού προηγήθηκε ένα νικηφόρο σερί εννέα αγώνων - τον πόνεσε! Τόσο που μία εβδομάδα μετά… ξέσπασε στον Πανιώνιο. Παρά έναν πόντο, δεν επικράτησε με 20αρα των πρωτοπόρων Νεοσμυρνιωτών και η ερώτηση που ακούστηκε έντονα μετά το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής είχε να κάνει με το πόσο αλλοπρόσαλλη ομάδα είναι πια αυτός ο Φάρος; “Πολύ” απαντάει στο basketa.gr ο Κώστας Κακαρούδης. “Γενικά, νομίζω πως στην φετινή μας πορεία, έχουμε αδικήσει πολύ τους εαυτούς μας. Αν βάλουμε κάτω όλες τις ήττες και κυρίως αυτές από τον Πανιώνιο στην έδρα του αλλά και αυτή στο “Ιβάνωφειο” από τον Ηρακλή, θα πούμε πως… αυτοκτονήσαμε. Το έχω πει και θα το ξαναπώ μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ο Φάρος, έχει το καλύτερο ρόστερ κι είναι η καλύτερη ομάδα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλος την τρίτη θέση αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, να προσπαθήσουμε να “σπάσουμε” την έδρα του Δούκα - φαινομενικά - στα playoffs”. 

“Θέλαμε να ήμασταν αήττητοι”

Με ρεκόρ 19-6, ο Φάρος έχει… καβατζώσει την τέταρτη θέση με την πρώτη μοιάζει χαμένη. Κατ’ επέκταση και η δεύτερη αφού ο Πανιώνιος με τον Ηρακλή ισοβαθμούν. Με πέντε, όμως, αγωνιστικές να απομένουν έως το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι ευχές και τα όνειρα επιτρέπονται: “Ο στόχος μας στον δεύτερο γύρο - και μετά την αλλαγή του προπονητή που μας βοήθησε πολύ να αλλάξουμε πρόσωπο - ήταν να τον ολοκληρώσουμε αήττητοι. Κάναμε μία άσχημη εμφάνιση στον Εθνικό και το πληρώσαμε. Ο νέος μας στόχος να είναι να μην κάνουμε άλλη ήττα μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας και μετά στα playoffs… βλέπουμε!”

“Είμαστε καλύτεροι από τον Πανιώνιο”

Η αναμέτρηση του Κερατσινίου ανάμεσα στον Φάρο και τον Πανιώνιο, μονοπωλούσε τ ενδιαφέρον. Ντέρμπι ήταν και το Χολαργός-Δούκας αλλά στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας ο τέταρτος “φιλοξενούσε” τον πρώτο που όσες φορές και να έπαιζαν “θα κερδίζαμε γιατί είμαστε καλύτεροι” τονίζει ο 33χρονος φόργουορντ και εξηγείται: “Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες και καλό προπονητή. Παίζει ωραίο μπάσκετ, αλλά η άποψη μου είναι πως είμαστε καλύτεροι! Θέλαμε να κερδίσουμε έστω και με έναν πόντο και τελικά σταματήσαμε στους 19. Γενικά, στην έδρα μας παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ, επιθετικό μπάσκετ, κόντρα στον Πανιώνιο ήμασταν και πολύ καλή στην άμυνα αλλά αυτό, πάει τελείωσε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλωστε πολλές μέρες μπροστά μας. Μόνο τέσσερις”. 

“Παίζουμε και άμυνα”

Ένα άλλο στοιχείο του ντέρμπι ήταν πως έπαιζαν η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με την καλύτερη άμυνα. Βλέποντας όμως τον Φάρο, ουδείς θα μπορούσε να ξεχωρίσει σε ποιον τομέα είναι καλύτερος: “Το έχουν πει πολλοί, θα το πω κι εγώ, ότι οι άμυνες κερδίζουν πρωταθλήματα. Πρέπει στην κακή, επιθετικά, μέρα να μπορέσεις να σταματήσεις τους αντιπάλους. Το δουλεύουμε αυτό, ελπίζω να δείξουμε πιο βελτιωμένο πρόσωπο στην άμυνα μέχρι το τέλος και ακόμα καλύτερο στα playoffs που θα ακολουθήσουν”. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ