22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Και τώρα… Ολυμπιακός για τη Φενέρ

Η Φενερμπαχτσέ είχε εύκολη δουλειά απέναντι στην Γκραν Κανάρια για την 19η αγωνιστική της Euroleague, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επικρατεί επί των νησιωτών με 82-64. Οι Τούρκοι έχουν πλέον ρεκόρ 17-2 και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης, λίγες μέρες πριν την αναμέτρησή τους με τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες μπήκαν εξίσου δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Προς το τέλος του δεκαλέπτου, η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να περάσει μπροστά (15-16, 8') και να διατηρήσει τη διαφορά της μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Γιάν Βέσελι να "γράφει" το τελικό 19-24 του δεκαλέπτου. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού οι φιλοξενούμενοι πάτησαν "γκάζι" και αύξησαν σημαντικά τη διαφορά τους. Ο Νίκολα Κάλινιτς, που ήταν και ο κορυφαίος για τους Τούρκους, έφτασε τη διαφορά στο +11 (27-38, 17'), με τη Γκραν Κανάρια να αδυνατεί να συμβαδίσει με τον ρυθμό της Φενέρ. Το τελικό 32-44 του ημιχρόνου, διαμόρφωσε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, μισό λεπτό πριν τη λήξη του χρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Φενέρ συνέχισε ανενόχλητη το επιθετικό της κρεσέντο, φτάνοντας μάλιστα στο +14 (37-51, 24'). Από το 25' και μετά ωστόσο η Γκραν Κανάρια άρχισε να αντεπιτίθεται και να βάζει "στοπ" στη Φενέρ, με τη διαφορά να μειώνεται όλο και περισσότερο. Το τελικό 51-56 του δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Οριόλ Παολί με μία εύστοχη βολή. Η "ψαλίδα" άρχισε να ανοίγει ξανά για την Φενέρ στο τέταρτο δεκάλεπτο, και η διαφορά δεν άργησε να φτάσει και πάλι στο +15 (56-71, 35'). Η Γκραν Κανάρια φάνηκε να σβήνει εντελώς τις μηχανές και δίνει με αυτόν τον τρόπο το "διπλό" στη Φενέρ. Το τελικό 64-82 διαμόρφωσε ο Αλεξάντερ Μπαλσερόφσκι με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Δεκάλεπτα: 19-24, 32-44, 51-56, 64-82

ΝΙΚΟΛΑ ΕΣΥ... ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ:

Η Φενερμπαχτσέ πέρασε με άνεση από την έδρα της Γκραν Κανάρια, με μία μαγική εμφάνιση από τον Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η μεγάλη διαφορά στο σκορ, αποτυπώνεται και στα στατιστικά του αγώνα και συγκεκριμένα, στα ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων, ιδιαίτερα στα σουτ τριών πόντων που εκτόξευσαν τη Φενέρ και της έδωσαν το "διπλό".

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ