23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Και τώρα έμπλεξε

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο ούτε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χίμκι.

Οι «πράσινοι» πήγαν στη Μόσχα με στόχο να κάνουν το μεγάλο «διπλό» που θα τους καθιστούσε φαβορί για μία θέση στην τετράδα, αλλά η εμφάνισή τους ήταν αποκαρδιωτική. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έμοιαζαν να είναι σε άλλο γήπεδο κι αυτό δημιουργεί αμφιβολίες. Σίγουρα η έλευση δύο νέων (Τζέιμς, Πέιν) δεν είναι εύκολο να αφομοιωθεί άμεσα, αλλά η εικόνα δεν δικαιολογείται. Ήταν μία από τις λιγοστές περιπτώσεις που το πλάνο του Καταλανού προπονητή φάνηκε να μην έχει γίνει αντιληπτό από τους αθλητές του. Ωστόσο υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές.

Το κακό για το «τριφύλλι» είναι η έλλειψη διάθεσης από τους παίκτες της ομάδας οι οποίοι δεν έδειξαν έτοιμοι να βάλουν τα κορμιά τους στη... φωτιά. Δεν γίνεται σ' ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα πρώιμου τελικού, να μην υπάρχει πάθος. Αυτή σίγουρα είναι μία αρκετά επιφανειακή εξήγηση, αλλά δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Όπως πραγματικότητα -και μάλιστα άσχημη- αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ότι μακριά από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ παρουσιάζει ένα αγωνιστικό πρόσωπο σαφώς χειρότερο από εκείνο που θα έπρεπε για ένα σύνολο το οποίο έχει ως στόχο τον τερματισμό στις τέσσερις πρώτες θέσεις και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πλέον πρέπει να βγουν τα κομπιουτεράκια, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς απομένουν επτά αγωνιστικές και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Το σίγουρο είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έμπλεξαν. Η τετραπλή ισοβαθμία με Ζαλγκίρις, Ρεάλ Μαδρίτης και Χίμκι δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο λάθους. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» είναι να συνέλθουν και να νικήσουν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διότι ενδεχόμενη ήττα σε αυτό το ματς θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό.

Μέσα σ' όλα ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών. Ο 28χρονος γκαρντ ήταν σε άλλο γήπεδο και για πρώτη φορά έκανε κακό στην ομάδα του. Συνήθως όταν δεν παίζει καλά προσφέρει σε τομείς που είναι σταθερός. Ένας τέτοιος τομέας είναι η άμυνα. Ακόμα και σε αυτόν υστέρησε καθώς δέχτηκε πολλά καλάθια από τον Σβεντ παίζοντας κακή προσωπική άμυνα. 

Το θέμα χημείας πάντως αφορά τον προπονητή και μόνο αυτόν. Είναι εκείνος που θα πρέπει να βρει τον τρόπο να χωρέσει όλους τους παίκτες και να μοιράσει τους ρόλους. Η απουσία του Ματ Λοτζέσκι έχει «κόψει» την ομάδα στα δύο, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην επίθεση. Αν δεν γυρίσει σύντομα το πρόβλημα θα μεγαλώσει, έστω κι αν πολλοί έχουν ξεχάσει το... πλήγμα της απώλειάς του. Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι χρόνος δεν υπάρχει. Άρα η βελτίωση χρειάζεται να είναι άμεση. Την προηγούμενη φορά πάντως που πέρασε κρίση το «τριφύλλι» ήταν το Νοέμβριο και η νίκη στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα έδωσε ανάσα και πνοή. Αν θα συμβεί το ίδιο σε λίγες ημέρες, θα το γνωρίζουμε σύντομα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ