25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Καθοριστικά παιχνίδια σε Ιβανώφειο και Λάρισα, ξεχωρίζει το Θεσσαλικό ντέρμπι

Συνεχίζεται σήμερα (10/3) το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών με την 21η αγωνιστική, ο οποία ενδέχεται να είναι καθοριστική σε πολλά μέτωπα, όσο αφορά το πλασάρισμα στα πλέι οφς, αλλά και τις θέσεις των πλέι άουτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αγ. Θωμά 16:00 Μαρούσι-ΑΣ Καστοριάς Παντελίδης-Δαρλαμήτσος-Τσακαλογιάννης (Άκελ)

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά κάνει πρόωρο τζάμπολ η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, με το Μαρούσι να υποδέχεται την Καστοριά, σε μια αναμέτρηση που και οι δυο ομάδες έχουν άμεση ανάγκη τη νίκη. Το Μαρούσι από την πλευρά του μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες, με τελευταία την βαριά στην Πάτρα έμπλεξε για τα καλά σε σενάρια πλέι άουτ, με τη νίκη να φαντάζει μονόδρομος. Για τους φιλοξενούμενους το ροζ φύλλο μπορεί να μην έχει ακριβώς τέτοια ουσία, λαμβάνοντας υπόψη ότι Δόξα Λευκάδας και Αμύντας δύσκολα θα πάρουν νίκες, αλλά τυχόν νίκη θα φέρει το συγκρότημα του Γιώργου Σούλιου να κάνει τεράστιο βήμα προς τα πλέι οφς.

Νεάπολης 17:00 ΑΕ Λάρισας-Απόλλων Πάτρας Πουρσανίδης Κ.-Ταρενίδης Κ.-Θεοδώρου (Αγορογιάννης)

Παιχνίδι που φαντάζει να έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, με την ΑΕΛ να δείχνει πλέον να αγωνίζεται για το γόητρο της, απέχοντας 3 νίκες από τον Αρκαδικό που είναι εκτός γραμμής του άμεσου υποβιβασμού.Έτσι, υποδέχεται σήμερα (10/3) στο κλειστό της Νεάπολης τον Απόλλωνα Πατρών, με το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου μα αναζητεί την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας ως στόχο να οριστικοποιήσει την παρουσία του στα πλέι οφς.

Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Αμύντας Δεσλής-Φακίτσας-Ντούρας (Δροσόπουλος)

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο Ηρακλής, ο οποίος βλέπει το τρένο της δεύτερης θέσης να χάνεται μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες από Απόλλωνα Πατρών και Καστοριά, και έχοντας ως γνώμονα ότι τα δυο επόμενα παιχνίδια στο Ιβανώφειο θα τα δώσει χωρίς την παρουσία κόσμου. Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης είδε τον Κώστα Τότσιο να συμμετέχει στην προπόνηση της Πέμπτης (8/3) ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα αγωνιστεί ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ο οποίος υποφέρει με πρόβλημα στο γόνατο του. Ο Αμύντας από την πλευρά του, αποτελεί ομάδα που ξέρει να φέρνει τα παιχνίδια στα μέτρα του, και αυτό θα προσπαθήσει να πράξει και σήμερα.

Αντ. Τρίτσης 17:00 ΑΕ Χολαργού-ΑΕ Ψυχικού Κωνσταντινόπουλος-Αναστασίου-Κονταράτος (Δούκας)

Φουριόζος συνεχίζει ο Χολαργός ο οποίος αναζητεί την 9η διαδοχική του νίκη ώστε να κάνει ακόμη ένα σταθερό βήμα προς την κατάκτηση της 2ης θέσης, και στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού υποδέχεται σήμερα το Ψυχικό, έχοντας πολύ καλή ψυχολογία, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν νίκη ανάσα την προηγούμενη αγωνιστική με τον Δούκα, και να αγωνίζεται χωρίς ιδιαίτερο άγχος στο «Αντ.Τρίτσης».

Α. Παπανδρέου 17:00 Περιστέρι-Δόξα Λευκάδας Αναστόπουλος-Νάστος-Κώτσου (Ηπιώτης)

Το Περιστέρι δείχνει να μην έχει αντίπαλο την φετινή σεζόν, και έχοντας κάνει το μεγάλο ρεκόρ με τις 20 συνεχόμενες νίκες, που αποτελεί τόσο την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της κατηγορίας, αλλά και έχοντας δικό του το καλύτερο σερί, ενδέχεται να αναζητεί και το αήττητο πρωτάθλημα. Απέναντι της θα βρίσκεται η δυνατή Δόξα Λευκάδας, η οποία θέλει νίκη ώστε να μείνει σε τροχιά πλέι οφς, έχοντας ωστόσο πολύ δύσκολο έργο.

Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-Παπάγου Βαρδάλος-Μαλαμάς-Δημόπουλος (Βακαλόπουλος)

Ένα από τα τελευταία του χαρτιά αναφορικά με το ενδεχόμενο καλύτερο πλασάρισμα αναζητεί ο Αρκαδικός, ο οποίος βρίσκεται στις 5 νίκες, και θέλει μερικές ακόμη ώστε να ενισχύσει την θέση του στα πλέι άουτ. Ωστόσο το σημερινό παιχνίδι απέναντι στον Παπάγου έχει ιδιαίτερη σημασία, με τις δυο ομάδες να έχουν πολλές πιθανότητες να συναντηθούν στα πλέι άουτ. Άρα οι Αρκάδες θα θέλουν να ισοφαρίσουν τις νίκες σε 1-1, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους και 72-60 με το οποίο ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο. Ο Παπάγου από την πλευρά του συνεχίζει να εντυπωσιάζει, και έχοντας στο κατόπι της την Καρδίτσα, συνεχίζει να ψάχνει νίκες οι οποίες μπορούν να βγάλουν τους «Στρατηγούς» και από τα πλέι άουτ.

Αγιάς 17:00 Ερμής Αγιάς Λαρ.-ΑΣ Καρδίτσας Μπήτης-Παφίλης-Τζίμα (Σταμάτης Γ.)

Πολύ μεγάλο Θεσσαλικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση βολής, και να θέλουν η κάθε μια από την πλευρά της τη νίκη ώστε να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο τους. Ο Ερμής βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης αναφορικά με την έφεση που έκανε για τον μηδενισμό του στο παιχνίδι με τον Χολαργό, ενώ με τα τωρινά δεδομένα δείχνει να μπλέκει σε σενάρια πλέι άουτ. Έτσι, θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του με τον ΑΣΚ, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Στον αντίποδα η ομάδα του Γιάννη Τζήμα τρέχει 3 νίκες με την παρουσία του Θεσσαλού τεχνικού, και θέλει να φτάσει σε ακόμη μία, που θα την φέρει σε σκέψεις που μπορούν να την βγάλουν και εκτός πλέι άουτ. Στον πρώτο γύρο ο Ερμής είχε κερδίσει με 74-70.

Αγ. Θωμά 20:00 ΑΣΕ Δούκα-Εθνικός ΟΦΠΦ Παπαθανασίου-Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης (Γολεγού)

Το τελευταίο του χαρτί αναφορικά με την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού παίζει ο Δούκας, ο οποίος στο παιχνίδι που κλείνει το σημερινό πρόγραμμα, υποδέχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά, και όχι στα Δαϊς τον Εθνικό, αναζητώντας μόνο τη νίκη. Η ομάδα του Πειραιά από την πλευρά της, αναζητεί ακόμη μια νίκη με τον Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο της, ξεφεύγοντας ακόμη περισσότερο από οποιαδήποτε σενάρια πλέι άουτ.


Η Βαθμολογία (σε 20 αγώνες)

1.Περιστέρι 40 (20-0)
————————————
2.Χολαργός 37 (17-3)
3.Ηρακλής 35 (15-5)
4.Απόλλωνας Πατρών 33 (13-7)
5.ΑΣ Καστοριάς 32 (12-8)
————————————
6. Δόξα Λευκάδας 31 (11-9)
7.Αμύντας 31 (11-9)
8.Εθνικός 30 (10-10)
9.Ψυχικό 29 (9-11)
10.Μαρούσι 28 (8-12)  
————————————
11.Ερμής Αγιάς* 28 (9-11-1 μηδ)
12.ΑΣ Παπάγου 28 (8-12)
13.ΑΣ Καρδίτσας 27 (7-13)
14.Αρκαδικός 25 (5-15)
————————————
15.Δούκας 23 (3-17)
16.ΑΕ Λάρισας 22 (2-18)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ